gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Jambonlu peynirli frittata

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    1 porsiyon: 165 kalori 6 porsiyon Hazırlama süresi: 25 dk.

    Frittata İtalyan tarzı omlete verilen isimdir. Fransız omletinden daha kalındır ve daha uzun süre pişirilir.

    Malzemeler:


    - 6 yumurta
    - 150 gr. Jambon
    - 1 ad. küçük boy kuru soğan
    - 1 ad. yeşil sivri biber
    - 3/4 su bardağı taze lor peyniri
    - 2 ad. orta boy domates
    - 1/4 su bardağı çedar peyniri
    - tuz, biber
    - 2 yemek kaşığı zeytinyağı

    Yapılışı:

    - Soğanı, biber ve jambonu küçük, küçük doğrayın.
    - Kalın tabanlı bir tavaya zeytinyağını koyup iyice kızdırın. Soğan ve biberi atıp çevirerek pişirin. Jambonu ekleyin. Hepsini birlikte biraz daha pişirin
    - Bu sırada yumurta, lor peyniri ve biraz karabiberi iyice çırpın. Tavada pişen sebzelerin üzerine dökün. Orta ısıda pişirin. Bir spatula ile kenarlarını kaldırıp üstteki pişmemiş yumurtaların alttarafa geçmesini sağlayarak pişirmeye devam edin.
    - Daha sonra omleti fırına dayanıklı bir kaba aktarın. Fırının ızgarasını çalıştırıp üst taraf da pişene dek ortalama 2-3 dakika kızartın.
    - Üzerine domates dilimleri ve rendelenmiş çedar peynirini koyup peynirler eriyene dek piraz daha fırında tutup çıkarın. Sıcak servis yapın.

     
Jambonlu peynirli frittata konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Jambonlu Kanepe

    Jambonlu Kanepe

    jambon nasıl yenir MALZEMELER 6 dilim francala ekmeği 1 tatlı kaşığı hardal 6 adet kornişon 6 dilim jambon 60 gr tereyağ HAZIRLANIŞI Tereyağını bir kapta macun kıvamına gelinceye dek çırpın. Sonra hardal katıp iyice yedirin. Ekmek dilimlerinin kenarlarını kesip çıkartın ve her birini dört parçaya bölüp, hardallı tereyağı üzerlerine sürün. Jambonları dört parçaya bölüp dilimlerin üzerine...
  2. Peynirli Samanyolu

    Peynirli Samanyolu

    Malzemeler 12 Dilim Tost Ekmegi 100 gr Süt Kremasi 100 gr Krempeynir Tuz, Karabiber 80 gr Açik Renkli Havyar 1/2 demet Dereotu 200 gr Füme Somon Baligi Hardal Birkaç Adet Karides 1 Limon Yapilis Tarifi Tost ekmeklerini kizartip bir firin izgarasinin üzerinde sogumalarini bekleyin. Yildiz seklindeki bir kurabiye kalibi ile sekiller çikarin. Her dilimden iki yildiz çikarmaya çalisin....
  3. Jambonlu Patates (Alman)

    Jambonlu Patates (Alman)

    patates alman Malzemeler 4 iri patates Tuz Karabiber 150 gr Füme edilmiş çiğ jambon (Tavla zarı iriliğinde doğranmış) 2 Ç.K. zeytinyağı 1 Orta boy Kuru Soğan 1 diş sarmısak 2 olgun domates ½ demet Maydanoz 1 limon kabuğu rende Yapılışı Haşlama suyuna tuz ve bir parça limon kabuğu katılmış suda patatesleri haşlayınız. Zeytinyağına kızınca rende soğan ve jambonlar katılır ve çok az...
  4. peynirli kek

    peynirli kek

    http://www.youtube.com/watch?v=d2-cbOfQUSc
  5. Dana jambonlu sufle ( Almanya )

    Dana jambonlu sufle ( Almanya )

    dana jambon nasıl yapılır jambon nasıl yapılır dana yenir neden yenir Melişlerim işte size çok beğeneceğiniz bir yemek tarifi:) Malzemeler 2 adet kalın dilimlenmiş dana jambon ( ince kıyılmış ) 50 gr un 30 gr tereyağ 5 adet yumurta( sarıları beyazlarından ayrılmış ) 1/2 lt süt 1/2 çay bardağı muskat tuz karabiber Hazırlanışı Kalın dipli bir tavada yağı eritin.Unu ekleyip...

Sayfayı Paylaş