gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Japon mutfağı / Nabeyaki udon

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    udon tarifi udon nasıl yapılır Sebzeli bir yemek arkadaşlarım yine japon mutfağından. Adı Nabeyaki Udo bakın bakalım bize uyuyor mu :)
    [​IMG]

    Hazırlama Süresi : 15 dk
    Pişirme Süresi : 15 dk
    1 kişilik

    Gerekli Malzemeler :
    3-4 ıspanak yaprağı

    Yarım pırasa

    Yarım havuç

    2-3 shitake mantarı

    1 yaprak Çin lahanası

    2 çorba kaşığı soya yağı

    190 gr udon (noodle veya erişte)

    2 su bardağı balık suyu

    1 yumurta



    Hazırlanışı :
    * Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın.

    * Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın.
    Afiyet olsun.


     
Japon mutfağı / Nabeyaki udon konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Japon mutfağı!

    Japon mutfağı!

    gyoza tarifi japonyada yenen bebekler ramen yapılışı ramen tarifi japon yemek tarifleri Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya’da öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamago-kake-gohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir. Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan sadece haşlanarak yapılır...
  2. Miele'den Japon mutfağı

    Miele'den Japon mutfağı

    Miele'den Japon mutfağı Aile ve arkadaşlarınızla çanak çömlek zahmetine girmeden ızgara yapabilmeniz için Miele sizlere Japon mutfağından Te-panyaki, Tepan, bahçe partileri için Tc-panmobile olmak üzere 3 yenilik sunuyor. Japonca sıcak ızgara anlamına gelen Tepan, paslanmaz çelik ızgara modelleriyle yemeklerin sıcakla direkt temas etmesini sağlıyor. Yemeğin özelliğine göre...
  3. Japon mutfağından onigiri

    Japon mutfağından onigiri

    2 bardak pirinc 2.5 bardak su ic olarak: 1 adet kucuk boy ton baligi konservesi 2 corba kasigi mayonez Pirinci 2.5 bardak suda kisik ateste haslayin.atesi sondurup pirincimizi 10 dk kadar dinlendirelim.Ton baligi ve mayonez karistirip icli kofte gibi bir avuc pismis pirincin icine yarim kasik koyup kapatalim. Istenirse onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra cok az tuz atilip...
  4. Nabeyaki udon

    Nabeyaki udon

    Malzemeler 2 su bardağı balık suyu 1 yumurta 190 gr udon (noodle veya erişte) 2 çorba kaşığı soya yağı 1 yaprak Çin lahanası 2-3 shitake mantarı Yarım havuç Yarım pırasa 3-4 ıspanak yaprağı Yapılışı * Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde...
  5. Japon mutfağı / Tempura

    Japon mutfağı / Tempura

    tempura sos Yine sizlere japon mutfağındn bir yemek tanıtmak istiyoruz arkadaşlarım. Adı Tempura buyrun buda resmi Hazırlama Süresi : 10 dk Pişirme Süresi : 5-6 dk 1 kişilik Gerekli Malzemeler : 1 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı buzlu su 3 temizlenmiş karides 1 uzun dilim havuç 2-3 dilim mantar 2-3 dilim kabak 1 temizlenmiş taze soğan Soya sosu Kızartma için sıvıyağ Hazırlanışı : *...

Sayfayı Paylaş