gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.163
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Japon mutfağı!

    Konu, 'Dünya Mutfakları' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    gyoza tarifi japonyada yenen bebekler ramen yapılışı ramen tarifi japon yemek tarifleri [​IMG]Pirinç Pilavı (Gohan) Pirinç pilavı Japonya’da öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamago-kake-gohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir. Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan sadece haşlanarak yapılır ve genelde yemeğin yanında veya sonunda servis edilir.[​IMG]Miso Çorbası
    Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir. Miso adı verilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır. İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir.
    [​IMG]Sushi
    Sushi birçok kişinin düşündüğünün aksine “çiğ balık” değil sushi sirkesi ile hazırlanmış sushi pilavı yemekleridir. Ve birçok değişik sushi çeşitleri mevcuttur.
    [​IMG]Sashimi
    Sahimi çeşitli çiğ balıklardan hazırlanan bir yemektir, doğru ve taze balık ile hazırlanmış ise tadına doyum olmaz. Genelde soya sosu ve wasabi (yaban turpundan yapılan çok ama çok acı bir çeşit macunsu tat verici) karıştırılıp bu karışımın içine batırılarak yenir.
    [​IMG]Onigiri
    Onigiri için Japon sandviçi ifadesini kullanırsam sanırım yanılmış olmam. Etrafı nori (kurutulmuş yosun) ile kaplı sushi pilavından yapılan ve ortasında umeboshi (turşusu yapılmış Japon eriği), karides, tavuk, ton balığı, somon balığı vb. bulunan oldukça popüler bir yiyecektir.
    [​IMG]Domburi
    Üzerinde tempura (tendon), dana eti (gyudon), yumurta ve tavuk (oyakodon), tonkatsu (katsudon) gibi yiyecekler bulunan ve büyükçe bir kase ile servis yapılan bir yemek çeşididir.
    [​IMG]Kare Raisu
    Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üzerine tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir. Köri orijin olarak Hindistan’dan gelmedir fakat, yüz yıldan fazladır Japon mutfağında kullanılmaktadır.
    [​IMG]Soba
    Soba, kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir. Makarna gibi incedir, çeşitli ekler ile sıcak veya soğuk olarak yenilir.
    [​IMG]Udon
    Udon’da aynı soba gibi servis yapılır. Buğday unundan imal edilir. Fakat soba’dan daha kalın ve daha açık renktedir.
    [​IMG]Ramen
    Ramen için ben Japonya’nın “döner ekmeği” ifadesini kullanacağım. Aslen Çin’den gelmiştir, fakat Japonya’da o kadar popülerleşmiştir ki Japon mutfağının vazgeçilemez bir parçası olmuştur.
    [​IMG]Yakitori
    Sözlük anlamı “tavuk ızgarası” demektir. Tavuğun çeşitli parçaları ve organları küçük şişlere dizilerek ve tatlı bir sosa batırılarak yapılır.
    [​IMG]Tempura
    Tempura ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kızgın yağ ile kızartılması ile yapılır. Orijin olarak 16. yy’da Portekizliler tarafından Japonya’ya gelmiş fakat bütün dünya da Japon yemeği olarak ün salmıştır.
    [​IMG]Okonomiyaki
    Bu yemeğe ise un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası diyebiliriz. Restoranlarda genelde size hamurunu ve malzemelerini ayrı ayrı getirirler, ve siz masada bulunan ızgara üzerinde kendi keyfinize göre karıştırıp hazırlar ve yersiniz. Eğer Japonya’da Kansai bölgesine giderseniz mutlaka bir okonomiyakiciye uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz.
    [​IMG]Gyoza
    Gyoza bizim mantımıza çok benzer. İçerisinde bol sarımsak, çeşitli sebzeler ve et karışımından bir malzeme bulunan hamurun ızgarada kızartılması ile yapılır. Gyoza da Japonya’ya Çinden gelmiş yemektir.
    [​IMG]Sukiyaki
    Sukiyaki masa üzerine bir ısıtıcı, onun üzerine de kaynar su ile dolu bir tencere koyarak servis yapılır. Malzemeler (ince kesilmiş et, çeşitli sebzeler, mantarlar ve tofu) çiğ olarak gelir. Yiyecek kişiler bu malzemeleri masadaki kaynar suya batırıp ısıtır ve ellerinde bulunan içinde çiğ yumurta olan kaseler batırarak yerler.


     
Japon mutfağı! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Miele'den Japon mutfağı

    Miele'den Japon mutfağı

    Miele'den Japon mutfağı Aile ve arkadaşlarınızla çanak çömlek zahmetine girmeden ızgara yapabilmeniz için Miele sizlere Japon mutfağından Te-panyaki, Tepan, bahçe partileri için Tc-panmobile olmak üzere 3 yenilik sunuyor. Japonca sıcak ızgara anlamına gelen Tepan, paslanmaz çelik ızgara modelleriyle yemeklerin sıcakla direkt temas etmesini sağlıyor. Yemeğin özelliğine göre...
  2. Japon mutfağından onigiri

    Japon mutfağından onigiri

    2 bardak pirinc 2.5 bardak su ic olarak: 1 adet kucuk boy ton baligi konservesi 2 corba kasigi mayonez Pirinci 2.5 bardak suda kisik ateste haslayin.atesi sondurup pirincimizi 10 dk kadar dinlendirelim.Ton baligi ve mayonez karistirip icli kofte gibi bir avuc pismis pirincin icine yarim kasik koyup kapatalim. Istenirse onigiri(pirinc koftesi)bittikten sonra cok az tuz atilip...
  3. Japon mutfağı / Nabeyaki udon

    Japon mutfağı / Nabeyaki udon

    udon tarifi udon nasıl yapılır Sebzeli bir yemek arkadaşlarım yine japon mutfağından. Adı Nabeyaki Udo bakın bakalım bize uyuyor mu :) Hazırlama Süresi : 15 dk Pişirme Süresi : 15 dk 1 kişilik Gerekli Malzemeler : 3-4 ıspanak yaprağı Yarım pırasa Yarım havuç 2-3 shitake mantarı 1 yaprak Çin lahanası 2 çorba kaşığı soya yağı 190 gr udon (noodle veya erişte) 2 su bardağı balık suyu 1...
  4. Japon mutfağı / Tempura

    Japon mutfağı / Tempura

    tempura sos Yine sizlere japon mutfağındn bir yemek tanıtmak istiyoruz arkadaşlarım. Adı Tempura buyrun buda resmi Hazırlama Süresi : 10 dk Pişirme Süresi : 5-6 dk 1 kişilik Gerekli Malzemeler : 1 yumurta 1 su bardağı un 1 su bardağı buzlu su 3 temizlenmiş karides 1 uzun dilim havuç 2-3 dilim mantar 2-3 dilim kabak 1 temizlenmiş taze soğan Soya sosu Kızartma için sıvıyağ Hazırlanışı : *...
  5. Japon mutfağı / Özel soslu bonfile tava

    Japon mutfağı / Özel soslu bonfile tava

    bonfile tava bonfile soslu tavada uluslararası özel çorbalar Şimdi arkadaşlarım hep birlikte sizlerle beraber bonfile tava yapıyoruz, birde sizler için resim atıyorum bakın ne kadar hoş gözüküyor. Etçilim etçilsin etçil :D:D Hazırlama Süresi : 10 dk Pişirme Süresi : 10 dk 1 kişilik Gerekli Malzemeler : 200 gr bonfile 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı Yarım su bardağı mirin (Japon şarabı) 2...

Sayfayı Paylaş