gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Kabaklı Çıtır Balık

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 2 adet orta boy yeşil kabak (kabukları soyulmadan iyice yıkanıp, kibrit çöpü formunda incecik dilimlenmiş)
    400 gr ağırlığında, fileto çıkarılmış yani kılçıkları temizlenmiş levrek, somon ya da dil balığı
    1 su bardağı galeta unu
    Yarım demet maydanoz (çok ince kıyılmış)
    3 yemek kaşığı dövülmüş fındık içi veya ceviz içi
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber
    Kızartmak için:
    1 çay bardağı sıvıyağı

    HAZIRLANIŞI
    Önce kibrit çöpü doğranmış kabakların üzerine tuz ve hafif karabiber serpiştirip, çok az yağda 7-8 dakika soteleyip, iyice yumuşayıncaya kadar pişirelim. Altını kapatıp, bir kenara koyalım.
    Öte yandan balığımızı da bir parmak kalınlığında uzun uzun dilimleyelim. Geniş bir tabağın içinde; galeta unu, tuz, karabiber, maydanozla beraber ceviz ya da fındığı iyice karıştıralım. Şimdi tavada yağı kızdırırken balıkları bu galeta unlu karışıma iyice bulayıp, sonra kızgın yağda 5-6 dakika kızartalım. Delikli el süzgeciyle, kızaran balıkları bir kağıt peçetenin üzerine alıp, yağını iyice süzdürelim. En sonunda bir servis tabağının içine kabakla balığı karıştırarak servise sunalım.


     
Kabaklı Çıtır Balık konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kabaklı Gelin

    Kabaklı Gelin

    Malzemeler: - 1 kg. tatlı kabağı, - 500 gr. şeker, - 1 bardak süt, - 2 bardak krem şanti, - 25 tane pötibör büskivi, - 1 bardak ceviz. Yapılışı: Kabak ve şekeri tencerede pişirdikten sonra kabakları ayrı bir kaba alıp sıcakken çatalla iyice ezin. Soğuduktan sonra büskivileri kalan şerbette ıslatarak bir borcama dizin. Üzerine ezdiğiniz kabakların yarısını döşeyin. Sütle çırptığınız krem...
  2. kabaklı

    kabaklı

    Malzemeler: 3 adet orta boy kabak 1 su bardağı yoğurt 5 yemek kaşığı mayonez 3 diş sarımsak 2 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı zeytinyağı Kırmızı biber - tuz Yapılışı: Kabaklar halka halka doğranıp biraz suda haşlanır. Suyu süzülüp rondoda çekilir. Daha sonra 1 kaşık yağda 2 kaşık un kavrulur ve kabakların üzerine dökülüp karıştırılır. İçerisine sarmısaklı yoğurt, mayonez ve tuz eklenip...
  3. Ahmet Kabaklı

    Ahmet Kabaklı

    Göllübağ’ında doğdu.Harput Sarayhatun Camii imamlığı yapan Ömer Efendi ile Münire Hanım’ın oğludur.Çocukluğu Harput yakınlarında Göllübağ denilen bölgede geçti.Elazığ Numune Mektebi’nde ilk tahsiline başlayan (1931) Kabaklı, orta ve lise tahsilini Elazığ’da yaptı.1944 yılında İstanbul Yüksek Öğretmen Okulu parasız yatılı imtihanını kazanarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji...
  4. Kabaklı yumurta

    Kabaklı yumurta

    kabaklı yumurta Melişlerim doğurucu bir yumurta tarifi :) Malzemeler 2_3 kaşık zeytinyağı ya da tereyağı 2 adet kabak 4 yumurta 1 domates istenildiği kadar beyaz peynir tuz karabiber kekik Hazırlanışı Kabakların kabukları kazınır ve rendelenir domateslerin kabuğu soyulur.Kabak ve domates sıvıyağda kavrulur.İyice yumşayınca peynir eklenir biraz daha karıştırılır.Yumurtalar...
  5. Çıtır Çıtır Ramazan Pidesi

    Çıtır Çıtır Ramazan Pidesi

    ramazan pidesi ramazan pidesi, tarifi, resimleri, hakkında bilgi için yazımıza buyrun arkadaşlar. Fırınların önünde uzayıp giden kuyruklarda beklemek istemeyn meleklerimiz bu ramazan kendi pidenizi kendiniz yapmaya ne dersiniz? işte size çıtır çıtır ramazan pidesi tarifi :D:D KAÇ KİŞİLİK: 2 HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 1 kg un 50 gr maya 1 kahve...

Sayfayı Paylaş