Kabarık Kek Yapmanın Pratik Yolları

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Kabarık Kek Yapmanın Pratik Yolları
kabarık kek nasıl yapılır, kabarık kek tarifi, kabarık kek yapılışı

Her bayan kekinin lezzetli ve kabarmasını ister. Bazen tüm emeklere rağmen kekiniz sizi hayalkırıklığına uğratır ve kabarmaz. Bu durumda heleki misafirleriniz varsa kimin canı sıkılmaz ki... Kekinizin istediğiniz şekil de kabarması için sizlere bazı tüyolarda bulunacaz. Bu tüyolar ile kekiniz kabararak konuklarınız için görsel olarak da çok hoş bir ikram haline gelecektir;)

kek.jpg

♥ Kek yapımında kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin Yumurtanın, sütün, yağın mutlaka oda sıcaklığında olması gerekir Kekinizi yapmadan bir saat önce malzemeleri buzdolabından çıkarın ♥ Yumurtaları önce ayrı, sonra şekerle uzun uzun çırparak ortaya kabarcıklar çıkmasını sağlayın Bunlar ne kadar çok olursa kekiniz o kadar kabarır ♥ Unu eleyerek ekleyin Havalanan un, daha iyi kabaracaktır Unu eklerken hava kabarcıklarını yok etmemeye özen gösterin ♥ Un, yağ, kabartma tozu gibi malzemeleri eklerken mikserle uzun süre çırpmayın En iyi yöntem, tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırmaktır ♥ Kekinizi mutlaka sıcak fırına koyun Kek hazırlığına başlarken fırınınızı yakın
 
Ben de naçizane tüyolarımı paylaşayım. Zira şimdiye kadar kabarmayan kekim olmadı. Herkes tüyo isteyip duruyor :D:D
Süt ve yumurta oda sıcaklığında olacak.
Vaktiniz varsa unu eleyin ama ben elemesem de kabarıyor :D:D
Bilinenin aksine keki soğuk fırına verin. Zira sadece mayalı gıdalar sıcak fırına verilir ki mayası kaçmasın. Bunun dışında kek, börek soğuk fırına verilir ;)
 
bana tek kekde degıl herseyde püf noktası lazım :utan: elım ayağıma dolanıyor mutfakta yahu
bı 4/4lük ev hanımı olamadım :cry:
bugün sarma pısırdım hahaha 3 defa tencere degıstırdım ocağın halı ıse ıcleracısıydı.. Allahtan pısırıkken kımse görmüyor benı... hahaha pısdıkten sonra cok sükür cogunun tadı güzel oluyor...
 
Geri
Üst