gebe
  1. laetitia

    laetitia Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Mart 2008
    Mesajlar:
    3.226
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    bursa

    Kabuklarını soymayın

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında laetitia tarafından paylaşıldı.

    Meyvelerin vitamini kabuğunda denir ya gerçektende öyleymiş sadece çok iyi yıkamak gerekiyor meleklerim ben çok nadir soyarak yerim zaten benim içinde iyi oldu :D
    [​IMG]

    Elma, armut, incir gibi kabuklu meyvelerin, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmesi gerektiği bildirildi.

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Arsan Bilişli, meyvelerin renk maddelerinin oluşması için güneş ışığı görmesi gerektiğini, bu sayede vitamin C ve glikozun oluştuğunu söyledi.

    Meyvelerdeki renk maddelerinin tümünün, antikanserojen olduğu için kabuğuyla tüketilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Bilişli, sözlerini şöyle sürdürdü:

    'Kabukları, meyvelerin doğal koruyucu unsurudur. Organik asitler yönünden çok zengindirler. Ancak, meyveler ne kadar yıkanırsa yıkansın zirai ilaç kalıntısı olabilir. Bu nedenle gıda güvenliği açısından kabuğunu soymak zorunda kalıyoruz. Elma, armut, incir gibi meyveler, güneşten sağladıkları renk maddelerindeki vitamin değerleri dolayısıyla kabuklarıyla tüketilmelidir.'


     
Kabuklarını soymayın konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Saç diplerin kabuk kabuk:(

    Saç diplerin kabuk kabuk:(

    saç kabuklanması saç diplerinde kabuklanma diplerindeki yaralar diplerinde yara saçta kabuklanma Çok rahatsızım kızlar..özellikle enseme doğru olan yerde bir kabuklanma söz konusu ve kaşınıyorda o kabuklar elime geliyor..şampuanımı değiştirdim ondan olabilir mi?ama bu kadar etkilenmez sanırım..çünkü daha öncelerde değiştirdim ama böyle olmadı..yaklaşık 4 sene her 4-5 ayda bir röfle...
  2. kabuklara dıkkat

    kabuklara dıkkat

    Gıdaların kabuğundaki kimyasallara dikkat Kimyasal ilaçların baklagillerin ve meyvelerin kabuk kısmında yoğun bulunabildiği, bu nedenle kuru baklagillerin bekletme sularının mutlaka dökülmesi, meyvelerin ise kabuklarının soyularak yenmesi önerildi. - Türkiye Diyetisyenler Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Beyhan, gıdaların vitamin değerlerinin azalmaması ve kalitelerinin korunabilmesi...
  3. Deniz Kabukları

    Deniz Kabukları

    deniz kabukları deniz kabuğu Bazısı Japon evinin çatısı görünümünde, bazısı kaplan desenli, bazısı sarı, mor, bazısının içi de dışı da farklı... Deniz kabuklarından söz ediyoruz. Çoğu kez romantizmi çağıştıran deniz kabuklarından... Deniz kabuğu, mollusc adı verilen yumuşakçanın başka bir deyimle omurgasızların da dış iskeleti. Kabuk, kalsiyumdan oluşuyor. Hayvanların kanıyla deniz...

Sayfayı Paylaş