gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Kadayıf dolması

    Konu, 'Tatlılar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    fırında kadayıf dolması kadayıf dolması fırında tarifi nasıl yapılır
    [​IMG]


    Malzemeler:

    500 gr tel kadayıf
    1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı
    250 gr tereyağı
    4 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su
    Hazırlanışı:
    *Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun.

    *Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir fırın tepsisine yerleştirin.

    *Tereyağını eritip üzerine dökün ve 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarınca soğuk şurubu üzerine dökün. Dövülmüş antep fıstığı serpip, sade dondurma ile servis yapın.


     
  2. serseri

    serseri Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    10 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bayılırım kadayıf dolmasına
     
  3. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    eline sağlık canım
    harika gözüküyor
     
  4. peri kızı

    peri kızı Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Haziran 2009
    Mesajlar:
    60
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    sakarya
    en sevdiğim tatlı mmmm :p
     
  5. emelsesen

    emelsesen Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hımmmm bayılırım bu tatlıyaiii eline sağlık...
     
  6. Zeynep Arkas

    Zeynep Arkas Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Ekim 2009
    Mesajlar:
    88
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Lefkoşa
    Erzuruma Her gidişimde Yemeden gelmem harika bir lezzet.
     
Kadayıf dolması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kadayıf dolması

    kadayıf dolması

    Yarım kg tel kadayıf 1 su bardağı ceviz ya da fındık içi 6 adet yumurta Sıvıyağ (kızartmak için) Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Yapılışı: Kadayıfları eğer imalatçısından alıyorsanız sarmalık diye belirtmekte yarar var. O zaman daha ıslak olarak tepsiden toplanacaktır. Ama hazır kadayıf alıyorsanız, poşetin iç taraflarından, kısmen daha nemli...
  2. Tavuklu kadayıf dolması

    Tavuklu kadayıf dolması

    MALZEMELER 300 gr Tel Kadayıf 1/2 Tavuk Göğsü 4 Yemek Kaşığı İrmik 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Ceviz 2 Su Bardağı Süt ŞERBET MALZEMESİ 3 Su Bardağı Toz Şeker 3 Su Bardağı Su 1 Çay Kaşığı Limon Suyu HAZIRLANIŞI Tavuk göğsünü tuzsuz, sade haşlayın. Haşlanan tavuğu süzün ve tel tel didin. irmik, süt, ve şekeri birlikte pişirip soğuyunca dövülmüş cevizi ve tavuk etlerini ekleyin....
  3. Sütlü Kadayıf Dolması

    Sütlü Kadayıf Dolması

    sütlü kadayıf tatlısı sütlü kadayıf dolması yufkalı dolması yufkalı tarifi Malzemeler: - 1 adet yufka - 1/2 kg. kadayıf, - 200 gr. margarin, - 1 su bardağı ceviz. Şerbeti için: - 2,5 su bardağı toz şeker, - 3 su bardağı süt. Yapılışı: Yufkayı düz bir zemine yayın. Margarini eritin. Yufkayı yağlayın. Kadayıfı didikleyip, yufkanın üzerine yayın. Margarini üzerine gezdirin. Çekilmiş...
  4. Cevizli Kadayıf Dolması

    Cevizli Kadayıf Dolması

    cevizli kadayıf dolması kadayıf dolması video tarifi videolu yapılışı video nasıl yapılır Malzemeler 200 gr ceviz 2 1/2 su bardağı toz şeker ½ kg burma kadayıf 4 adet yumurta 2 ½ su bardağı su ½ adet limon 1 su bardağı süt 1 ½ su bardağı sıvıyağ (kızartmada kullanmak için) 200 gr kaymak Yapılışı Burma kadayıftan avuç içi kadar parçalar kopartın ve içine dövülmüş ceviz...
  5. Kadayıf

    Kadayıf

    Malzemeler: 150 gram margarin 300 gram tel kadayıf Dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.) Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Biraz limon suyu Yapılışı: Margarini eritin Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın. Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın. Tel kadayıfları iki parçaya...

Sayfayı Paylaş