gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.221
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Kadayıf Pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    =Malzemeler= Süre:50 dk - 4 Kişilik

    - 200 gr. kadayıf
    - 1 çorba kaşığı kuş üzümü
    - 1 çorba kaşığı badem
    - 1 çorba kaşığı izmir üzümü
    - 100 gr. margarin
    - 1/2 tavuk göğsü
    - 1 soğan rendesi
    - 2.5 su bardağı pirinç
    - 50 gr. badem
    - Tuz,tarçın
    - 1 çay kaşığı safran
    - 2 tatlı kaşığı şeker
    - 1 bardak tavuk suyu
    - 1.5 yemek kaşığı tereyağı
    - 1/2 kahve fincanı sıvıyağ



    =hazırlanışı=

    Soğanı sıvıyağda kavurun. Pirinç, tuz, şeker, tavuk suyu ekleyerek pişirin. Tavuğu haşlayın. Kadayıfın üzerine margarini dökerek iyice yoğurun. Bir tencereyi yağlayarak tabanına ve kenarına kadayıfı yapıştırıp elinizde sıkıştırın. Kadayıfın üzerine tavuk etlerini didikleyip dizin.

    Pilavı soğuttuktan sonra tarçın ilave ederek karıştırın ve tavuğun üzerine ekleyin. Sırayla bademi, kuş üzümünü, safranı yerleştirerek tüm malzemeleri sıkıştırın.

    Hazırladığınız kadayıflı pilavı 200C ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar bekletin. Piştikten sonra büyük bir servis tabağına ters çevirin ve dilimleyerek servis yapın.

     
Kadayıf Pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Arap Kadayıfı

    Arap Kadayıfı

    Malzemeler 5 adet yassı kadayıf 3 adet yumurta (çırpılmış) 1 bardak un 1 su bardağı süt 250 gr çiçek yağı 450 gr şeker 600 gr su Yarım limon 50 gr çekilmiş yeşil fıstık Yemeğin Tarifi Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin. Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın....
  2. kadayıf dolması

    kadayıf dolması

    Yarım kg tel kadayıf 1 su bardağı ceviz ya da fındık içi 6 adet yumurta Sıvıyağ (kızartmak için) Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 4 su bardağı su 3-4 damla limon suyu Yapılışı: Kadayıfları eğer imalatçısından alıyorsanız sarmalık diye belirtmekte yarar var. O zaman daha ıslak olarak tepsiden toplanacaktır. Ama hazır kadayıf alıyorsanız, poşetin iç taraflarından, kısmen daha nemli...
  3. Kadayıf

    Kadayıf

    Malzemeler: 150 gram margarin 300 gram tel kadayıf Dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.) Şerbeti için: 3 su bardağı şeker 3,5 su bardağı su Biraz limon suyu Yapılışı: Margarini eritin Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın. Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın. Tel kadayıfları iki parçaya...
  4. Kadayıf dolması

    Kadayıf dolması

    fırında kadayıf dolması kadayıf dolması fırında tarifi nasıl yapılır Malzemeler: 500 gr tel kadayıf 1 su bardağı iri çekilmiş antep fıstığı 250 gr tereyağı 4 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: *Su ve tozşekeri kaynatın. Şurubu buzdolabında soğutun. *Kadayıfı elinizle tel tel ayırarak mutfak tezgahına yayın. Antep fıstıklarını ortasına serpip sıkıca sarın. Uygun bir...
  5. Taş Kadayıf

    Taş Kadayıf

    taş kadayıf tatlısı tas kadayif taş kadayıf yassı kadayıfı Yine ilk kez duyduğum bir lezzet denemek isteyenlere buyrun melişler :) MALZEMELER: -500 gr yassı kadayıf -300 gr dövülmüş ceviz ya da fıstık -2 çorba kaşığı toz şeker -Kızartmak için yeterince sıvı yağ -Üzeri için arzuya göre hindistan cevizi, fıstık Şerbeti İçin: -3 su bardağı su -2 su bardağı şeker -Yarım limon suyu...

Sayfayı Paylaş