Kadayıf

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Kadayıf



















kadayif-2400.jpg





Malzemeler:
150 gram margarin
300 gram tel kadayıf
Dövülmüş ceviz(250 gram ama isteğinize göre miktarını ayarlayabilirsiniz.)

Şerbeti için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Biraz limon suyu

Yapılışı:
Margarini eritin
Bir kapta tel kadayıfları elinizle tiftikleyip havalandırarak açın.
Erimiş margarini yavaş yavaş kadayıfların içine döküp harmanlayın.
Tel kadayıfları iki parçaya ayırın ve birinci parçayı tepsinize döşeyin.
Araya cevizleri yayın ve ikinci katı da tepsiye döşeyin.

Not: Kadayıfın iki tarafının da güzelce kızarmasını istiyorsanız altı piştiğinde fırından çıkarıp tepsiyi bir kâğıdın üzerinde ters çevirin. Daha sonra kâğıttan yavaş yavaş tekrar tepsiye koyun. Böylece tersyüz ettiğiniz kadayıfınızın diğer kısmını da pişirebilirsiniz.

 
Geri
Üst