Kadınların Tüketmesi Gereken Besinler Hangileri ?

T

TİTAN

Forum Okuru
Kadınların Tüketmesi Gereken Besinler Hangileri ?
sağlıklı beslenme
kadın sağlığı



Hem fizyolojik hem de psikolojik olarak erkeklerden birçok konuda farklılık gösteren kadınların dikkat etmeleri gereken önemli hususlardan biri beslenmeleri melekler :) Kadınlar bazı yiyeceklere daha fazla önem vermeli, kaliteli ve sağlıklı bir hayat sürmek, hastalıklara karşı dirençli olmak için belli başlı bazı gıdaları mutlaka mutfaklarına sokmalılar. Eğer siz de bu gıdaları merak ediyorsanız, kadın sağlığı için ne gibi faydaları olduğu konusunda da açıklamaların bulunduğu yazımızda bir göz atın diyoruz :tik:


kadin_gidasi-fb.jpg



Nohut

Meme kanserine karşı koruru.

Domates

Rahim kanseri, kalp rahatsızlıklarına karşı önlem niteliğindedir.

Keten tohumu

Yapılan araştırmalara göre günde tüketilen 40g. toz keten tohumu menopoz sıkıntılarının azaltılmasında , iyi kolesterol seviyesinin yükselmesinde yine bayanlarda sıkça görülen kabızlığın giderilmesinde ve meme kanserini önlemede faydalı olmaktadır.

Hamsi ve somon

Hamilelik döneminde bebeğin sinir gelişimi ve beyin gelişimi için çok önemli bir yağ asidi. Emziklilik döneminde sütün kalitesini artırmakta ve annenin lohusa sendromundan kurtulmasına yardımcı olmakta. Menstürasyon sorunlarını hafifletmekte ve regl yi düzenlemektedir. Menopoz döneminde östrojen salınımını artırmakta ve kemik sağlığını güçlendirmektedir.

Ispanak

Folik asit hamilelerde bebeğin spina bifida denilen hastalıktan korunmasını sağlar ve ileri yaşlarda görülen alzheimer riskini azaltır. Ispanak yaşa bağlı görme fonksiyonlarındaki azalmayı önler, karaciğer ve mide kanserlerine karşı koruyucudur, menopoz döneminde kemik sağlığının korunması için önemlidir ve yine özellikle bu dönemde görülen ödem sorunlarının da hafifletilmesinde yardımcıdır. Kan dolaşımını hızlandırdığından bayanlarda varis oluşumunu azaltır.

Böğürtlen

Kadınlarda üriner sistem enfeksiyonlarına karşı etkili olduğu bilinen böğürtlen içeriğindeki hippurik asit sayesinde hastalık yapan bakterileri yok edici özelliğe sahiptir.

Yoğurt ve Kefir

Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı etkisi bulunmaktadır, mide rahatsızlıklarını önler . Zararlı bakterilerin üremesini durdurarak bağırsakların düzenli olarak çalışmasını sağlar. Kolon kanserine karşı koruyucu etkisi vardır. Kolesterol miktarının azalmasına yardımcı olur.

Karnabahar

Karnabahar içeriğindeki ferulik asit sayesinde meme kanserine karşı koruyucu etki göstermektedir ayrıca düzenli tüketimiyle bakteri ve virüslere karşı vücudu koruyucu ve ağır metalleri de vücuttan temizleyici özelliği bulunmaktadır. Regl sırasında veya menopoz döneminde de ödem atıcı özelliği bulunmakta. Mümkün olduğu kadar etrafındaki yeşil yapraklarıyla birlikte pişirin.

Ceviz

Günde 10 adet tüketilen ceviz osteoporoz riskini azaltmakta ve meme kanserine karşı koruyucu rol oynamaktadır. İçeriğindeki fitosterol ve omega-3 yağ asidinin kanser tümör gelişimini yavaşlatır.
 
Geri
Üst