gebe
  1. tavuk_kavurma

    tavuk_kavurma Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Eylül 2008
    Mesajlar:
    964
    Beğenilen Mesajlar:
    125
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Kafesli Pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında tavuk_kavurma tarafından paylaşıldı.

    bademli pilav [​IMG]
    6 kişilik
    • 1 su bardağı pirinç
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir
    • 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1,5 su bardağı sıcak su
    • 3 yaprak milföy hamuru
    • Tuz, karabiber
    Hazırlanması:

    1. Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun ve küp doğradığınız kuru incir ve kayısıları ilave edin.
    2. Ayrı bir tavada yağsız olarak 2 dakika kavurduğunuz fıstıkları, tuz ve tarçını da üzerine ekleyin. Suyunu katıp kapağı kapalı pişmeye bırakın.
    3. Milföy hamurlarını merdane yardımı ile inceltip bir parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Küçük sufle kaplarını yağlayıp şerit halindeki milföyleri boydan boya dışarı taşacak şekilde içlerine yerleştirin.
    4. İç harcı 20 dakika sonra ocaktan alıp kaplara paylaştırın. Kenarlardaki parçaları kabın üzerine doğru toplayın. Önceden ısıtılmış 180C fırında milföy hamurları kızarana kadar pişirip servis yapın.


     
    Son düzenleme: 6 Eylül 2010
  2. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Aneyy yapsana yiyelim :D:D
     
  3. tavuk_kavurma

    tavuk_kavurma Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Eylül 2008
    Mesajlar:
    964
    Beğenilen Mesajlar:
    125
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    sen iste yeterki yafrum akşama yapim kafesin içine tıkim sizi bi güzel :D
    kocaman kız oldunuz bigünde siz yapında biz yiyelim :D:D
     
  4. orkide

    orkide Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.672
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    bende anlayamadım neresi
    ohhh ellerine sağlıkk tavukummm :D:D çok gözel görunuyorrr :D:D
     
  5. tavuk_kavurma

    tavuk_kavurma Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Eylül 2008
    Mesajlar:
    964
    Beğenilen Mesajlar:
    125
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    afiyet bal şeker olsun canım :D
     
  6. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    ilgimi cekti yaparız bir ara :D
     
  7. AuSSie-AnGeL

    AuSSie-AnGeL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.965
    Beğenilen Mesajlar:
    780
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    aNKaRa
    Yaft ben daha klasik pilavı yaparken üşeniyorum beceremiyorum kafeslisini hiiççç yapamam .. ne demiş atalarımız... EN İYİ PİLAV KLASİK PLAVDIR :D
     
  8. HaYaL

    HaYaL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Şubat 2009
    Mesajlar:
    11.262
    Beğenilen Mesajlar:
    229
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Şehr-i HaYaL
    :D Kolaymış ben yaparım ama pilavla hamuru bi arada pek düşünemiyorum :D
     
Kafesli Pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Sehzade Pİlavi

    Sehzade Pİlavi

    ŞEHZADE PİLAVI Malzemeler : (4 kişi için) 2 su bardağı Pirinç 3 su bardağı Su 2 yemek kaşığı Antep Fıstığı 2 yemek kaşığı Badem 2 yemek kaşığı Kuru Üzüm 1 çay kaşığı Tarçın 1 çay kaşığı Limon Suyu 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 yemek kaşığı Sıvı Yağ Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Ayıklanıp yıkanmış pirinci, tuzlu ve sıcak suda iki saat bekletin....
  2. Zereshk Pilavı

    Zereshk Pilavı

    Malzemeler : 1 adet tavuk budu Kızartmak için: Sıvı yağ Yarım çay kaşığı safran 1 çay kaşığı şeker 1 çorba kaşığı sıvı yağ Yarım su bardağı zereshk 1 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı sıcak su 2 çorba kaşığı yağ Yapılışı : Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı...
  3. Kafesli Piton (Python reticulatus)

    Kafesli Piton (Python reticulatus)

    Kafesli Piton (Python reticulatus) Bu yılan irilik bakımından anakonda'nın rakibidir; 10 metre uzunluğunda ve 100 kilo ağırlığında olabilir. En aşağı 70 yaşma kadar yaşadığı tahmin edilmektedir. Zemin rengi, açık sarı ile fındık rengi veya zeytin kahverengisi arasında oynar. Siyam'da, Hindiçini'de, Malakka yarımadasında, Malezya adalarında ve Filipinlerle Molük adalarında rastlanan...
  4. Ziyafetin Pilavı

    Ziyafetin Pilavı

    Güzel bir ziyafet pilavı yemek isteyen melekler buyrun tarifimiz.:) MALZEMELER (4 kişilik) 2 su bardağı baldo pirinç 3.5 su bardağı et suyu 1 havuç 40 gr tereyağı 1 çay bardağı haşlanmış bezelye 1 çay bardağı haşlanmış nohut 2 çay bardağı konserve mısır tanesi Tuz 250 gr kavrulmuş kuzu eti Süslemek için Birkaç maydanoz yaprağı Birkaç dereotu dalı Küp kesilmiş renkli biberler HAZIRLANIŞI...
  5. Patlıcanlı Pilav

    Patlıcanlı Pilav

    patlıcanlı pilav patlıcanlı pilav tarifi patlıcanlı pilav nasıl yapılır Patlıcanın taze olduğu yaz mevsiminde daha daha lezzetli olan patlıcanlı pilav tarifini sizlerle paylaşmak istiyoruz melekler :) 3 su bardağı iri taneli baldo pirinç 3 adet soğan 1çorba kaşığı dolma fıstığı 1 tatlı kaşığı tarçın 2 tatlı kaşığı tuz 1tatlı kaşığı karabiber 1çay kaşığı toz şeker 1 kahve fincanı zeytin...

Sayfayı Paylaş