gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Kafesli Piton (Python reticulatus)

    Konu, 'Evcil Hayvanlar ve Hayvanlar Alemi' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Kafesli Piton (Python reticulatus)


    [​IMG]


    Bu yılan irilik bakımından anakonda'nın rakibidir; 10 metre uzunluğunda ve 100 kilo ağırlığında olabilir. En aşağı 70 yaşma kadar yaşadığı tahmin edilmektedir. Zemin rengi, açık sarı ile fındık rengi veya zeytin kahverengisi arasında oynar.
    Siyam'da, Hindiçini'de, Malakka yarımadasında, Malezya adalarında ve Filipinlerle Molük adalarında rastlanan kafesli piton, hayvanat bahçelerinde en sık görülen türdür. Hayatının ilk yularında çabuk büyür, yaşı ilerledikçe gelişmesi yavaşlar. Dört yaşındayken uzunluğu çok kere 3 metreyi geçer. Halbuki uzunluğunun 6 metreyi bulması için aradan bir yirmi yıl daha geçmesi lâzımdır.
    Önceki türle aynı bölgelerde görülen Hint pitonu veya öbür adiyle kaplan piton (Python molurus), ondan daha kısa oluşu ve kafasının tepesi ile ensesinde mızrak ucu gibi bir işaretin bulunmasıyle ayırt edilir. Bu da hayvanat bahçelerinde çok görülen piton'lardandır.

     
Kafesli Piton (Python reticulatus) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ayy Allah'ım resmi bile korkutuyor Beyaz piton...

    Ayy Allah'ım resmi bile korkutuyor Beyaz piton...

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  2. Kafesli Pilav

    Kafesli Pilav

    bademli pilav 6 kişilik 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık 1 çay kaşığı tarçın 1,5 su bardağı sıcak su 3 yaprak milföy hamuru Tuz, karabiber Hazırlanması: Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika...

Sayfayı Paylaş