gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.162
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Kağıt Kebabı

    Konu, 'osmanlı mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.




    [​IMG]
    Usulen lahmın kaburga ciheti tutulduğu halde döş veya but kısmının etli cihetinden nihayet üç yüz dirhem miktarını kemikleri var ise birbirinden ayrılmayacak vechile güzelce et tahtası üzerinde ufalttıktan sonra iki baş soğanı gayet ince çentilerek miktar-ı kâfi tuz ve biber ve yenibahar ve marûf olan yerlerde güve otu diğer mahallerde de reyhan tabir edilegelen nebatın kuruca yaprakları da birlikte oğulduktan sonra yarım saat kadar terk etmeli. Ve battal kâğıt dediklerinden bir tabaka kâğıdın ortasına mezkûr lahmı alâhalihi koyduktan sonra kâğıdın dört ciheti yani ucunu birleştirerek sıkıca boğduktan ve bir miktar ıspavlî ile evvelce ağız ve saniyen dört bir kısmını sıkı sıkı bağlayarak fırının aheste zamanında tam iki saat kalmalı. Ve hemen sıcak iken tenavül oluna, pek hoş ve nefis bir kebap olur.
    Ve bazen mumbar ortasına da sarıp sonradan kâğıda sararlar ise de o türlü matbuhda başka bir koku bulunmaması mümkün değil, bazen de teneke veya çukalı içinde fırın kebabı yaparlar ise de lezzetinden sarfınazar fırıncıların lezzetine ve tabbı numunesine bakmak gibi dest-i taarruzlarından yarım kıyye kebap ancak yüz dirhem kalabilir. Fakat bu kâğıt kebabının en büyük meziyeti fırıncı ve destgâhdarın dest-i taarruzundan herhalde masun kalır.


     
Kağıt Kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  2. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  3. kağıt kebabı tarifi

    kağıt kebabı tarifi

    kağıt kebabı Malzemeler : 200 gr. kuşbaşı1 yemek kaşığı margarin 2 adet domates2 adet yeşil biber8 adet mantar2 adet soğan1 su bardağı bezelyekekiktuzkarabiberYapılışı : zar şeklinde doğranmış etleri bir kabın içine koyun ,margarin ,tuz, karabiberi atın. domates ,yeşil biber ve mantarları doğrayın. soğanları dörde bölün .bezelyeleri de ekleyerek ,hepsini haşlayın karıştırın . hazırladığınız...
  4. kağıt kebabı

    kağıt kebabı

    Malzemeler : 200 gr. kuşbaşı 1 yemek kaşığı margarin 2 adet domates 2 adet yeşil biber 8 adet mantar 2 adet soğan 1 su bardağı bezelye kekik tuz karabiber Yapılışı : zar şeklinde doğranmış etleri bir kabın içine koyun ,margarin ,tuz, karabiberi...
  5. Kiremit kebabı

    Kiremit kebabı

    kiremit kebabı kiremitte kuşbaşı tarifi kiremit tava tarifi tava kiremitte kebap Osmanlı mutfağından sizlere kiremit kebabın tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum 5 kişilik Malzemesi: -1 kg yaglı koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış) -300gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy) -300gr. domates (kabukları soyulup, ince doğranmış), (3 orta boy) -tuz -taze çekilmis karabiber -1 bağ...

Sayfayı Paylaş