gebe
  1. gölge_çiçeği

    gölge_çiçeği Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    61
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    kağıt kebabı

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında gölge_çiçeği tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler : 200 gr. kuşbaşı 1 yemek kaşığı margarin 2 adet domates
    2 adet yeşil biber
    8 adet mantar
    2 adet soğan
    1 su bardağı bezelye
    kekik
    tuz
    karabiber

    Yapılışı : zar şeklinde doğranmış etleri bir kabın içine koyun ,margarin ,tuz, karabiberi atın. domates ,yeşil biber ve mantarları doğrayın. soğanları dörde bölün .bezelyeleri de ekleyerek ,hepsini haşlayın karıştırın . hazırladığınız malzemeyi ikiye bölün .iki adet yağlı kağıda yerleştirin .üzerlerine kekik serpin hava almayacak şekilde her tarafını kapatın .200 derecede fırında 30 dk pişirin . sıcak servis yapın.

     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
kağıt kebabı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kebabe

    kebabe

    (Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo’da yetisen Piperaceae’nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir. alıntıdır
  2. Kebabe

    Kebabe

    Kübbabe / Helile / Hindistanerigi / Kebabiyye / Kuyruklubiber / Cubbebe / Cubeb / Cubebae fructus / Piper cubeba) Cava, Sumatra ve Borneo'da yetisen Piperaceae'nin kurumus meyvesidir. Kullanildigi yerler: Mide ve idrar yolu hastaliklarinda kullanilir.
  3. Kağıt Kebabı

    Kağıt Kebabı

    Usulen lahmın kaburga ciheti tutulduğu halde döş veya but kısmının etli cihetinden nihayet üç yüz dirhem miktarını kemikleri var ise birbirinden ayrılmayacak vechile güzelce et tahtası üzerinde ufalttıktan sonra iki baş soğanı gayet ince çentilerek miktar-ı kâfi tuz ve biber ve yenibahar ve marûf olan yerlerde güve otu diğer mahallerde de reyhan tabir edilegelen nebatın kuruca yaprakları da...
  4. kağıt kebabı tarifi

    kağıt kebabı tarifi

    kağıt kebabı Malzemeler : 200 gr. kuşbaşı1 yemek kaşığı margarin 2 adet domates2 adet yeşil biber8 adet mantar2 adet soğan1 su bardağı bezelyekekiktuzkarabiberYapılışı : zar şeklinde doğranmış etleri bir kabın içine koyun ,margarin ,tuz, karabiberi atın. domates ,yeşil biber ve mantarları doğrayın. soğanları dörde bölün .bezelyeleri de ekleyerek ,hepsini haşlayın karıştırın . hazırladığınız...
  5. Kiremit kebabı

    Kiremit kebabı

    kiremit kebabı kiremitte kuşbaşı tarifi kiremit tava tarifi tava kiremitte kebap Osmanlı mutfağından sizlere kiremit kebabın tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum 5 kişilik Malzemesi: -1 kg yaglı koyun eti (küçük kuşbaşı doğranmış) -300gr. soğan (ince kıyılmış), (3 orta boy) -300gr. domates (kabukları soyulup, ince doğranmış), (3 orta boy) -tuz -taze çekilmis karabiber -1 bağ...

Sayfayı Paylaş