gebe
  1. gölge_çiçeği

    gölge_çiçeği Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    14 Haziran 2009
    Mesajlar:
    61
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    kağıtta sebzeli balık

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında gölge_çiçeği tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler : 1 kilo balık (palamut ,istavrit ,ton)1 fincan sıvıyağ1 adet kağıt veya folyo 3 adet patates2 adet soğan2 adet domates5 adet sivribiber2 adet havuç5 adet defne yaprağıyarım baş sarımsaktuzYapılışı :balıklar ayıklanıp yıkanır. 2 santim genişliğinde parçalara ayrılır. kağıt küçük kare parçalara ayrılır.kağıdın bir parçasına tek kişilik balık yerleştirilir ve balıklar diğer kağıtlarada eşit yerleştirilir .soğanlar ince ince doğranır .patetes ve havuçlar küp şeklinde doğranır ,domates ,sivribiber ince ince doğranır.bir tencereye sıvıyağ ,soğan ve küp doğranmış havuç konulup kısık ateşte kavrulur.daha sonra sivribiber domates ve tuz atılır .pateteste ilave edilerek kısık ateşte kavurma işlemi devam eder.parçalara bölünmüş defne yaprağı ve ezilmiş sarımsakta katılır. sonra bu karışım balıkların üzerine belirli miktarlarda konulur.sonra folyaların uclarından paket gibi kapayıp fırında pişirilir
     
kağıtta sebzeli balık konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Balık Graten Sebzeli

    Balık Graten Sebzeli

    Malzemeler 4 Beyaz Etli Balık 2 Dilim Ekmek 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 50 gr Kaşar Rendesi 1 Çay Kaşığı Hardal 2 Havuç 4 Küçük Patates 1 Çarliston Biber Tuz, Karabiber Yemeğin Tarifi Balıkları temizleyip yıkayın. Süzüp üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra 5-10 dakika marine edin. Balıkların her iki yüzüne tereyağı sürüp alüminyum folyoya sarın. Orta ısılı fırında 8-10 dakika pişirin....
  2. Sebzeli Tart

    Sebzeli Tart

    Malzemeler 175 gr yufka 7 gr yağ 1 çay kaşığı zeytinyağı 50 gr brokoli 50 gr karnabahar 50 gr havuç 175 gr kaşar peyniri Ezilmiş sarımsak ve değişik otlar Yapilis Tarifi Yufkayı iki kat halinde serip, 15 cm. çapında yuvarlaklar kesin. Tereyağını sıvı yağ ile karıştırıp 4x8 cm. boyutlarında ufak tart kalıplarının içini yağlayın. Yufkaların altını üstünü yağlayıp kalıplara serin. 200...
  3. sebzeli köfte

    sebzeli köfte

    Malzemeler : 500 gr kıyma1 yemek kaşığı irmik1 adet soğan1 su bardağı kıyılmış ıspanak2 adet havuçtuz ,karabiber Yapılışı :irmiği ıslatın .soğanları rendeleyin .tuzu ve karabiberi atın .ıspanakları çok ince kıyıp tuzla ovun.suyunu sıkın .havuçları rendeleyin .soğanı ,ıspanağı ve havucu köfte haline getirin . alimünyum folyoya sarıp fırında 30 dk pişirin . fırından çıkınca dilimleyin. arzuya...
  4. Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Çin mutfağı / Kağıtta balık

    Malzemeler: 150 gr havuç (kazınıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 3 taze soğan (dış yaprakları ayıklanıp, ince çubuklar halinde doğranmış) 2 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz 300 gr beyaz etli balık filetosu 1 tutam karabiber 1 limon (ince dilimlenmiş) Su Yagli kagit Yapılışı: Bir tencereye 8 su bardağı su koyup, tencereyi ateşe oturtarak, suyu kaynamaya bırakın. Yağlı kağıttan, bir kenarı...
  5. Sebzeli omlet

    Sebzeli omlet

    sebzeli omlet Malzemeler: 5 yumurta 1 çay bardağı bezelye 250 gr ıspanak 3 taze soğan 2 patates 1 sivri biber 1 kırmızı biber 1 yemek kaşığı un 1 çaykaşığı kabartma tozu 2 yemek kaşığı zeytinyağı Hazırlanışı: *Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Kızgın yağda kızartın. Ispanak, kırmızı biber, yeşil biber ve taze soğanları ince...

Sayfayı Paylaş