gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Kakao ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kakao ağacı çikolata ağacı [​IMG] Kakao (hindbademi) : İkiçenekliler sınıfının sterculiaceae familyasından, vatanı tropik Amerika olan bir ağacın meyvesidir. Kakao ağacı 4-10 metre boyundadır. Yaprakları derimsidir. Çiçekleri her mevsimde açar. Meyvelerinin içinde kestane büyüklüğünde tohumları vardır. Tohumlarının içeriğinde teobromin denilen alkoloid vardır. Bu madde uyarıcıdır. Tohumlarından kakao yağı çıkarılır. Kozmetik sanayiide ve eczacılıkta fitil yapmakta kulanılır. Tohumlarının yağı alındıktan sonra elde edilen kakao tozuna çikolata denir.

    Faydası : Uyarıcı, iştah açıcı ve kuvvet vericidir. İdrar söktürür. Vücuttaki zehirlerin dışarı atılmasını sağlar. Böbrek iltihaplarını giderir. Fazla içildiği takdirde çarpıntı ve baş ağrısı yapar.

     
Kakao ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kakao

    kakao

    (Kakaobaum / Cacaoyer / Cacao tree / Hindbademi / Theobroma cacao) Vatani tropik Amerika ve Bati Afrika olan, kavliflor bir bitki. (Çiçeklerin yasli dal ve gövdelerden çikmasi olayina kavliflor denir.) Kakao, theobroma denilen bir bitki türünün kurutulmus tohumlaridir.Kahve gibi içilmede kullanilir. 10-15 m boyunda bir agaçtir. Çiçek ve meyveler ana gövde üzerinde bulunur. Bitkinin ancak 5-6...
  2. Kakao

    Kakao

    Kakao:(Kakaobaum / Cacaoyer / Cacao tree / Hindbademi / Theobroma cacao) Vatani tropik Amerika ve Bati Afrika olan, kavliflor bir bitki. (Çiçeklerin yasli dal ve gövdelerden çikmasi olayina kavliflor denir.) Kakao, theobroma denilen bir bitki türünün kurutulmus tohumlaridir.Kahve gibi içilmede kullanilir. 10-15 m boyunda bir agaçtir. Çiçek ve meyveler ana gövde üzerinde bulunur. Bitkinin ancak...
  3. Kakao Yağı Faydaları ve Kullanımı

    Kakao Yağı Faydaları ve Kullanımı

    kako yağının faydaları kako yağı kakao yağı faydaları kakao yağının nasıl kullanılır Denizde bronzlaşmaya, hamilelik sonrası cilt bozulmalarına karşı kullanılabilir. Doğum öncesi ve sonrası çatlakları önleyici etkiye sahiptir. Dudak çatlaması ve ciltte pullanmayı önlemede kullanılabilir. KULLANILIŞI: Haricen kullanılır.
  4. Kakaonun faydaları

    Kakaonun faydaları

    kakao faydaları kakaonun faydaları kakao faydaları, kakao faydası, kakaonun faydaları, kakaonun besin değerleri, kakao yağının faydaları, kakao yağı, kakao yağı faydaları, kakaonun anavatanı, kakaonun anavatanı neresidir, Kek ve pasta yapımında kullandığımız kakaonun bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz Melek'ler? İşte size ıspatı:D:D Kakao: Anavatanı Amerika olan Kakao, ılık...
  5. Kakaonun Faydaları

    Kakaonun Faydaları

    Kakaonun Faydaları nelerdir Kakaonun etkileri Kakao ve çikolatanın yararları Keklerimize , pastalarımıza ve tatlılarımıza, hatta sıcak sütümüze katarak muhteşem lezzetler ortaya çıkardığımız kakaonun faydalarını biliyor musunuz melekler ? :tik: Kakao; Latince adı "tanrıların besini" anlamında Theobromocacao olan kakao ağacından elde edilen kakao, Batı Afrika, Batı Hint Adaları...

Sayfayı Paylaş