gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Kakaonun Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Kakaonun Faydaları nelerdir Kakaonun etkileri Kakao ve çikolatanın yararları


    Keklerimize , pastalarımıza ve tatlılarımıza, hatta sıcak sütümüze katarak muhteşem lezzetler ortaya çıkardığımız kakaonun faydalarını biliyor musunuz melekler ? :tik:

    [​IMG]

    Kakao; Latince adı "tanrıların besini" anlamında Theobromocacao olan kakao ağacından elde edilen kakao, Batı Afrika, Batı Hint Adaları ve Güney Amerika'da üretilir. Kakao ağaçları dört yaşından sonra meyve vermeye başlar. Boyu 4-10 metre olan ağaç yılda iki kere ürün verir. Gövdeye ya da ana dallara yakın yerlerde çıkan meyve, olgunlaştığında uzunluğu 35 cm kadardır. Bir meyvenin içinde yaklaşık 2,5 cm boyunda 20-40 tohum, yani kakao çekirdeği bulunur.

    Kakao/Çikolata enerji verir. Kakao ve çikolata önemli enerji kaynaklarıdır; az bir hacimde yoğunlaştırılmış kalorileri sayesinde kakao ve çikolata, bitkiler arasındaki en yoğun enerji kaynaklarındandır. Bu nedenle, sporcular tarafından da tercih edilir.

    Kakao ve bitter çikolata kolesterol içermez. Sütlü çikolata ve beyaz çikolata ancak çok az miktarlarda içerirler ve bu da eklenmiş olan süt yağlarından dolayıdır. Kolesterol içermemekle birlikte içeriğindeki stearic asit (doymuş yağlı asit) sayesinde LDL ya da "kötü" kolesterolün etkisizleştirilmesinde, "iyi" kolesterol üretiminin teşvik edilmesinde rol oynamaktadır.

    Kakao ve çikolata mineraller bakımından bir hazine sunarlar; bakır, magnezyum, demir, fosfor ve kalsiyum bunlar arasındadır. 100 gram sütlü ya da beyaz çikolata RDA olarak %20 ile %40 arasında kalsiyum içerir.

    Kakao ve çikolatadaki bazı polyphenol'lerin kırmızı şaraptan daha fazla antioksidan etkilerinin bulunduğu tahmin edilmektedir. Bu konudaki araştırmalar devam etmekte ve ümit verici sonuçlar göstermektedirler. Örneğin, kakaoda bulunan flavonoid'ler, iyi kolesterolü (HDL'i) kötü kolesterole (LDL'e) dönüştüren oksidasyonu önlemektedir. Bilim adamları, kakao flavonoid'lerinin kırmızı şarapta bulunan flavonoid'lerden daha güçlü olduklarını bile düşünmektedirler. Kakao polyphenol'lerinin ayrıca vücudu, bağışıklık sistemine hasar veren ve romatizma ile artrite yol açan zararlı maddelerden korumakta yararlı olabildikleri düşünülmektedir. Bilimsel araştırmalar, kakaodaki bazı polyphenol'lerin vücut hücrelerindeki DNA'yı etkileyen serbest radikalleri etkisiz hale getirdiğini göstermektedir.

     
Kakaonun Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kakao

    kakao

    (Kakaobaum / Cacaoyer / Cacao tree / Hindbademi / Theobroma cacao) Vatani tropik Amerika ve Bati Afrika olan, kavliflor bir bitki. (Çiçeklerin yasli dal ve gövdelerden çikmasi olayina kavliflor denir.) Kakao, theobroma denilen bir bitki türünün kurutulmus tohumlaridir.Kahve gibi içilmede kullanilir. 10-15 m boyunda bir agaçtir. Çiçek ve meyveler ana gövde üzerinde bulunur. Bitkinin ancak 5-6...
  2. Kakao

    Kakao

    Kakao:(Kakaobaum / Cacaoyer / Cacao tree / Hindbademi / Theobroma cacao) Vatani tropik Amerika ve Bati Afrika olan, kavliflor bir bitki. (Çiçeklerin yasli dal ve gövdelerden çikmasi olayina kavliflor denir.) Kakao, theobroma denilen bir bitki türünün kurutulmus tohumlaridir.Kahve gibi içilmede kullanilir. 10-15 m boyunda bir agaçtir. Çiçek ve meyveler ana gövde üzerinde bulunur. Bitkinin ancak...
  3. Kakao Yağı Faydaları ve Kullanımı

    Kakao Yağı Faydaları ve Kullanımı

    kako yağının faydaları kako yağı kakao yağı faydaları kakao yağının nasıl kullanılır Denizde bronzlaşmaya, hamilelik sonrası cilt bozulmalarına karşı kullanılabilir. Doğum öncesi ve sonrası çatlakları önleyici etkiye sahiptir. Dudak çatlaması ve ciltte pullanmayı önlemede kullanılabilir. KULLANILIŞI: Haricen kullanılır.
  4. Kakao ve Faydaları

    Kakao ve Faydaları

    kakao ağacı çikolata ağacı Kakao (hindbademi) : İkiçenekliler sınıfının sterculiaceae familyasından, vatanı tropik Amerika olan bir ağacın meyvesidir. Kakao ağacı 4-10 metre boyundadır. Yaprakları derimsidir. Çiçekleri her mevsimde açar. Meyvelerinin içinde kestane büyüklüğünde tohumları vardır. Tohumlarının içeriğinde teobromin denilen alkoloid vardır. Bu madde uyarıcıdır. Tohumlarından...
  5. Kakaonun faydaları

    Kakaonun faydaları

    kakao faydaları kakaonun faydaları kakao faydaları, kakao faydası, kakaonun faydaları, kakaonun besin değerleri, kakao yağının faydaları, kakao yağı, kakao yağı faydaları, kakaonun anavatanı, kakaonun anavatanı neresidir, Kek ve pasta yapımında kullandığımız kakaonun bir çok faydası olduğunu biliyor muydunuz Melek'ler? İşte size ıspatı:D:D Kakao: Anavatanı Amerika olan Kakao, ılık...

Sayfayı Paylaş