gebe
  1. SadmiN

    SadmiN ♥ Ölürüm Sana Mavimm ♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    15.384
    Beğenilen Mesajlar:
    970
    Ödül Puanları:
    113

    kalbin dostu 10 gıda

    Konu, 'Çöplük' kısmında SadmiN tarafından paylaşıldı.

    Amerikan Natural Health dergisi, farklı üniversitelerin araştırmalarını derleyerek kalp sağlığını korumaya yardımcı olan gıdaların bir listesini yayınladı.
    Çikolata ve yeşil çay gibi bilinen gıdaların yanı sıra portakal ve cevizin de çok faydalı olduğu ortaya çıktı. İşte derginin tavsiye ettiği yiyecekler
    1. ÇİKOLATA: Günde 3 parça bitter çikolata yemek, kolesterolü yüzde 36, kalp krizi riskini ise yüzde 50 düşürüyor.
    2. YEŞİL ÇAY: Yüksek oranda antioksidan, A, C ve E vitaminleri içeriyor.
    3. SOMON: Kalp sağlığı için gerekli olan Omega 3 asidi, somon balığında yüksek oranda bulunuyor. Doktorlar herkese haftada bir kez, bir avuç büyüklüğünde somon balığı yenmesini tavsiye ediyor.
    4. CEVİZ: Günde birkaç avuç ceviz yemek kalbe giden kan dolaşmını düzenliyor, damar sertleşmesini önlüyor ve kalp hastalığı riskini yüzde 30 azaltıyor.
    5. YULAF EZMESİ: İçerdiği lifler sayesinde kalp sağlığını koruyor. Ayrıca protein, kalsiyum, demir, çinko, bakır, magnezyum ve E vitamini içeriyor.
    6.KUŞKONMAZ: Vücuttaki zararlı yağ hücrelerinin atılmasına ve kolesterolun düşmesine yardımcı olarak kalbe iyi geliyor.
    7. PORTAKAL: Portakal, greyfurt ve limon gibi turunçgiller kötü kolesterol seviyesini düşürmeye yardımcı oluyor.
    8. KURU ERİK: Antioksidan oranı en yüksek besinlerden biri... Lif içeriği sayesinde kalp hastalıkları riskini azaltıyor. 16 adet kuru erik günlük lif ihtiyacının yüzde 25'ini karşılıyor.
    9. YER ELMASI: Birçok antioksidan içeren yer elması, serbest radikalleri vücuttan atarak kalp sağlığını koruyor.
    10. PAPAYA: Egzotik bir meyve olan papayanın içindeki sindirim sistemini düzene sokan enzimler kalp kaslarını koruyor, potasyum ise kalbi besliyor.



    alıntıdır
     
kalbin dostu 10 gıda konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kalbin dostu =>balık

    kalbin dostu =>balık

    Araştırmalar, balık yağındaki omega 3 yağ asidinin kalbi ve kalp damarlarını koruduğunu gösteriyor. Somon ve ton balığında bulunan Omega 3 yağ asitlerinin insan sağlığı üzerindeki etkileri ile ilgili sonuçlar, son zamanlarda tıp dünyasının gündeminde. Konuyla ilgili dünya çapındaki 1000'in üzerinde bilimsel araştırma, bu asidin kalp ve kalp damarları üzerindeki olumlu etkilerini işliyor. Tıp...
  2. Kalbinizin dostu gıdalar

    Kalbinizin dostu gıdalar

    AMERİKAN NATURAL HEALTH DERGISI, FARKLI ÜNIVERSITELERIN ARAŞTIRMALARINI DERLEYEREK KALP SAĞLIĞINI KORUMAYA YARDIMCI OLAN GIDALARIN BIR LISTESINI YAYINLADI. ÇIKOLATA VE YEŞIL ÇAY GIBI BILINEN GIDALARIN YANI SIRA PORTAKAL VE CEVIZIN DE ÇOK FAYDALI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI. İŞTE DERGININ TAVSIYE ETTIĞI YIYECEKLER: 1. ÇİKOLATA: GÜNDE 3 PARÇA BITTER ÇIKOLATA YEMEK, KOLESTEROLÜ YÜZDE 36,...
  3. İşte kalbinizin dostu 10 gıda

    İşte kalbinizin dostu 10 gıda

    İşte kalbinizin dostu 10 gıda Amerikan Natural Health dergisi, farklı üniversitelerin araştırmalarını derleyerek kalp sağlığını korumaya yardımcı olan gıdaların bir listesini yayınladı. Çikolata ve yeşil çay gibi bilinen gıdaların yanı sıra portakal ve cevizin de çok faydalı olduğu ortaya çıktı. İşte derginin tavsiye ettiği yiyecekler 1. ÇİKOLATA: Günde 3 parça bitter çikolata yemek,...
  4. Kalbin gerçek dostu hurma

    Kalbin gerçek dostu hurma

    Ramazan ayının vazgeçilmez meyvesi olan hurmanın kalp ve damar hastalıklarından korunma ve kansere karşı koruyucu olma gibi bir çok faydalı özelliği bulunuyor. İftar sofralarının aranılan meyvesi olan ve Arap ülkelerinden getirilen hurmanın özellikle kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bildirildi. Uzmanlar hurmanın lif, mineral ve fenol açısından zengin bir meyve olduğunu ve...
  5. Siyah çikolata kalp dostu

    Siyah çikolata kalp dostu

    KALP VE BEYİN SAĞLIĞI İÇİN HERGÜNBİRAZ YENMELİ İtalya’da yapılan bir araştırma haftada 2-3 kez siyah çikolata yiyenlerin kalp krizi ve beyin kanamalarına daha az yakalandığını ortaya koyuyor. Katılımcıların kanındaki CRP seviyesini ölçen uzmanlar siyah çikolata yiyenlerde oranın yüzde 17 kadar düştüğünü belirledi. CRP yani C-Reaktif Protein, kalp ve damar hastalıklarına neden olan bir...

Sayfayı Paylaş