Kalbura Bastı

M

Monera

Forum Okuru
Kalbura Bastı
emine beder kalbura bastı emine beder tatlı tarifleri şekerpare tarifi kalbura bastı tarifi
kalburabast1.JPG

Tarif Emine Beder'e ait.

Malzemeler:

1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
100g. ceviz içi
Şerbeti:

3 Su bardağı su
2,5 Su bardağı şeker
yarım tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı;

Hamuru yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım.
Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım.
Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak hale getirelim.
Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım.
Orta kısımlarına iri dövülmüş cevizi koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları ve üstleri pembeleşene dek pişirelim.
Fırından alır almaz önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim.
Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5dak. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

Afiyet Olsun.
 
Geri
Üst