Kalıcı Makyaj Hakkında...

Birsel Asu

Hamiş Melek
Üye
Kalıcı Makyaj Hakkında...
Kalıcı makyaj yüzün ifadesini netleştiren bir çerçevedir
Kalıcı makyaj gözlere, kaşlara, dudaklara uygulandığında onları sadece belirginleştirir. Normal makyaj gibi abartılı değildir.Kalıcı makyaj yüzdeki ifadeyi netleştiren bir çerçevedir.

Kalıcı makyaj cildin yüzeyine yapılmaz. Deri altına pigment (renk hücreleri) enjekte edilerek yapılır. Bu pigmentler derinin altında kaldığı için soluk ve mat görünür. Bu pastel görüntü kalıcı makyaja yumuşacık bir doğallık verir.

Kalıcı makyajı kimler tercih ediyor?

Kalıcı makyaj herkese uygulanabilir. Özellikle makyaj yapmaya vakit bulamayan aktif kadınlar, sporcular, sanatçılar, kontakt lens kullananlar ve hipermetrop gözlük taşımak zorunda olanlar, kalıcı makyaja daha fazla ihtiyaç duyarlar.

Örneğin sarışın ve beyaz tenli bir insanın kirpikleri, kaşları siliktir. Yüzdeki tüm renklerin birbirine yakın tonlarda olması ona soluk bir ifade verir. Bu solgunluğu yok etmek ve ifadeyi belirginleştirmek için, günlük yaşamda gözlere göz kalemi veya eye liner, kaşlara hafif bir kaş kalemi ve dudaklara ince bir kontur çizilmesi gerekir. Ve tüm bunlar gün boyunca en az bir iki kere tazelenir.

Kalıcı makyaj bu uygulamaların dayanıklı bir hale getirilmesidir. Her an, her koşuldu, akmadan, bulaşmadan, uğraşmadan, makyaj yerinde durur.

Kalıcı makyajla güzelleşmek
Kalıcı makyaj son derece doğal bir görünümle yüzdeki kontrastları artırır, hatlarını belirginleştirir, bazı kusurları giderir. Gündelik yaşamda ve her şart altında bakımlı görünmeyi sağlar.

Ancak etkisi bir gece makyajıyla, eye linerla veya parlak renkli rujlarla kıyaslanamaz. Gerektiğinde veya istendiğinde üzerine klasik makyaj yapılabilir.

Kaşlar
Bazı insanların kaşları düşüktür. Bu tip kaşlar yüze acıklı ve bezgin bir ifade verir. Bazen de kaşlar seyrekleşir veya dökülür. Kaza veya ameliyat sonucunda oluşan yara izleri kaşları şekilsiz bir hale getirebilir.

firsatlaritakipet-1027.png

Tüm bunlar ve benzeri durumlarda, kaşlara kalıcı makyaj uygulanması, sorunları büyük ölçüde giderir. Öte yandan, olgun insanlarda kaşları hafifçe yükseltmek yüze daha genç bir ifade verir.

Kalıcı makyaj için doğal kaş rengine uygun renkte pigmentler kullanılır. Kaş makyajlarında siyah rengin kullanılması tercih edilmez. Siyah zamanlar gri bir renk alır ve doğallıktan uzaklaşır. Cilt rengine göre seçilen kahverenginin farklı tonları çok başarılı sonuçlar verir.

Kalıcı makyaj kaşları yükseltmek veya şekil değiştirmek amacıyla yapılıyorsa, abartılı modellerden kaçınmak gerekir. Bu makyajı daha sonra değiştirmek veya yakışacak, sonradan pişman olmayacağınız doğal bir kaş yaptırmaktır.

Eyeliner
Kalıcı eyeliner kalemle yapılan sürmeler kadar kalın ve koyu olmaz. Cildin içinde kalan pigmentler soluk bir çizgi oluşturur ve gözleri belirginleştirir.
permanent-make-up-augenlid.jpg


Eyelinerda muhtelif renkler kullanılabilir. Renk seçerken, uzmanınızın deneyim ve öngörüsüne kulak vermelisiniz. Normal eyeliner veya göz kalemiyle sürülen boyalar cildin yüzeyinde olduğu için parlak ve çok koyu görünür.

Kalıcı makyajda, pigmentler cildin içinde kaldığından, sürmenin rengi daha mat ve daha soluk bir siyahlıkta olur. Bu pastel gölge veya sürme, kirpikleri az yahut seyrelmiş olan gözlerin ifadesini çok geliştirir.

Dudak kontürü
Dudakların çevresine yapılacak ince bir kontür, dudakları daha dolgun gösterir, hatlarını belirginleştirir ve çevresindeki kırışıklıkları kamufle eder.
kalici_makyaj_nedir_1.jpg

Dudak çerçevesi için renk seçimini uzmanla birlikte yapmalısınız. Genellikle doğal dudak renginden yarım ton koyu bir kontür uygun olur. Böylece kusurlar örtülürken, doğallığın korunması ve dudakların ruj sürülmediği zamanlarda bile dolgun görünmesi sağlanır. Dudakta renk boşlukları veya yara izi olduğunda, kalıcı makyaj mükemmel bir kamuflaj yaratır.

Üst dudak makyajında, doğal çizginin fazla aşılmaması gerekir. Kişi bu konuda ısrar edecek olursa sürekli ruj kullanmak zorunda kalır, çünkü fazla doldurulan dudak konturu makyajsızken doğal görünmez.

Dudak kontürü için kalıcı makyaj uygulamalarından önce, genellikle uyuşturucu bir krem sürülerek 30-45 dakika kadar duyarlığın azalması beklenir. Doktor uygun görürse enjeksiyonla da uyuşturma yapabilir.
 
Geri
Üst