gebe
  1. suskun_gız

    suskun_gız Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Eylül 2007
    Mesajlar:
    1.704
    Beğenilen Mesajlar:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir

    Kalkan Haşlama Hollandez

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında suskun_gız tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 4 kişi için 8 dilim kalkan balığı
    ½ su bardağı süt
    1 çorba kaşığı tuz
    10 su bardağı su
    Sos için:
    10 adet ezilmiş tane karabiber
    1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
    1 kahve fincanı sirke
    2 çorba kaşığı su
    4 yumurta sarısı
    500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
    ¼ tatlı kaşığı tuz
    ½ limonun suyu


    HAZIRLANIŞI
    Su, tuz ve sütü bir tencereye koyup bir kere kaynatın. Balıkları ekleyip ağır ağır kaynatarak 15 dakika haşlayıp bir kevgirle bir balık kabına koyarak içine biraz suyundan koyun. Balık kabı yoksa bir güvece veya ograten tabağına koyup üzerine biraz suyundan koyarak servis edin. Yanında hollandez sos servis edin.
    Sosun hazırlanışı: Soğanı karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.


     
Kalkan Haşlama Hollandez konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. terbiyeli haşlama

    terbiyeli haşlama

    Malzemeler 1 kg Kemikli Koyun veya Kuzu Eti 10 Su Bardağı Su 4 Patates 2 Havuç 7-8 Arpacık Soğanı 1 Küçük Kereviz 1 Çorba Kaşığı Margarin 5-6 Karabiber Tanesi 1 Çorba Kaşığı Un 3 Yumurta 1 Limon Suyu Tuz Yemeğin Tarifi Sebzeleri temizleyip yıkayın. Patatesi iri parçalar halinde doğrayın. Kereviz ve havuçları dilimleyin, arpacık soğanları soyun. Eti geniş bir tencereye yerleştirip 10 su...
  2. sebzeli et haşlama

    sebzeli et haşlama

    sebzeli et haşlama et haşlama patatesli sebzeli tarifi bu yemek dünyanın en lezzetli ve hafif yemeğidir bence MALZEMELER: * 750 gram iri parçalar halinde et * 3 havuç * 3 orta boy patates * 2 limonun suyu * 2 yumurta sarısı (hiç beyazı kalmasın) * Yarım demet ince kıyılmış maydanoz YAPILIŞI: 1. Eti tencereye alın ve üzerini geçecek su kadar...
  3. Kalkan Villa Kiralama

    Kalkan Villa Kiralama

    Bitez Turizm'den Türkiye'nin eşsiz tatil beldelerinden Kalkan'da uygun fiyatlarla özel havuzlu tatil villaları kiralama fırsatı. Portföyümüzde bulunan lüks tatil villalarımızda %10'a varan indirimlerle hayalinizdeki yaz tatilini ailenizle birlikte geçirme olanağını kaçırmamanızı öneriyoruz. Ayrıntılı bilgi için websitemizi ziyaret ediniz. : www.biteztourism.com
  4. Haşlama Pilav yapılışı resimli

    Haşlama Pilav yapılışı resimli

    Haşlama Pilav yapılışı Haşlama Pilav nasıl yapılır Evet Melek'ler, yeni bir pilav tarifiyle daha karşınızdayız :D (Sunucu gibi mi oldum ne):D:D Bu pilavımız; haşlama pilav, nasıl mı yapılır buyrun öğrenelim Melek'ler:) Haşlama Pilav Tarifi Resimli Haşlama Pilav malzemeleri -2 Su bardağı pilavlık pirinç -2 Yemek kaşığı sıvıyağ -1 Tatlı kaşığı tuz -2 Su bardağı su Haşlama Pilav yapımı...
  5. Haşlama İçli Köfte Tarifi

    Haşlama İçli Köfte Tarifi

    İçli Köfte Resimli İçli Köfte Tarifi Yapması el mahareti isteyen , zorluğu kadar lezzetiyle de meşhur içli köfte tarifi vereceğiz sizlere melekler :) İçli köfte malzemeleri -1 su bardağı ince bulgur - 1 su bardağı un -1 yemek kaşığı biber salçası -Tuz İçi için -Yarım kilo kıyma -1 adet orta boy soğan -1 yemek kaşığı domates salçası -125 gram margarin -Az miktarda tuz ve İçli Köfte...

Sayfayı Paylaş