Kalorisi Düşük Yağ Yakan Gıdalar Hangileri?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Kalorisi Düşük Yağ Yakan Gıdalar Hangileri?
düşük kalorili gıdalar, yağ yakıcı besinler, yağ yakan besinler


Sevgili melekler, kilo vermek isteyenlerin en çok ihtiyaç öğrenmek istedikleri şeylerden biri öğün aralarında atıştırabilecekleri düşük kalorileri gıdaların neler olduğudur. Negatif kalori içeren, yani içerdiği kaloriden daha çok kalori yakmaya yardım eden besinler diyet listelerinin vazgeçilmezleridir. Hem sağlıklı hem de düşük kalorili olan gu gıdalaar hangileriymiş, birlikte öğrenelim...



düşük-kalorili-gıda.jpg



Kereviz sapının yaklaşık olarak %75 su, kalan %25'i ise lif ve posa içerir. Su deposu bu lezzetli yiyeceği tükettiğinizde, çok az kalori almış olursunuz, üstelik oldukça sağlıklı bir atıştırmalıktır.

Bir porsiyon kereviz sapı tükettiğinizde, bu sebzenin içeriğindeki kaloriden daha fazlasını yakmış olursunuz. İçerdiği lif oranı ile tok kalmayı sağlayan kereviz sapı, açlık krizlerini bastırmada birebirdir.

C, A ve K vitamini yönünden de zengin bir sebze çeşidi olan kereviz sapı, antioksidan yüklüdür ve yaşlanmayı da geciktirir. Kereviz sapını salatalarınıza ekleyerek tüketebilirsiniz. Dilerseniz baharatlarla tatlandırarak sağlıklı bir atıştırmalık yapabilirsiniz.

Greyfurt

Hafif mayhoş bir meyve olan greyfurt, yüklü miktarda su ve posa içerir. Yaklaşık %60'ı su olan greyfurt, içeriğindeki sağlıklı lifler sayesinde hem sindirim sistemini güçlendirir hem de tokluk hissini destekler.

Greyfurtun içeriğindeki pektin adlı lifler yalnızca tokluk hissi sağlamıyor, kalp sağlığını da korumaya yardımcı oluyor. Metabolizmayı hızlandırırken, yağ yakımını da kolaylaştıran greyfurt, vücuda enerji verir. Gün içerisinde canınız tatlı istediğinde, bir porsiyon greyfurt tüketebilirsiniz.

Marul ve diğer yeşil yapraklı sebzeler

Marul ve diğer bütün yeşil yapraklı sebzeler, yüksek miktarda su içerirler ve içerdiklerinden daha çok kalori yaktırmaya yardımcı olurlar. Yeşil yapraklı sebzeler, güçlü bir enerji kaynağıdırlar ve tatlı krizlerini geçiştirmek için harika bir seçenektirler.

Karalahana gibi yeşil yapraklı sebzeler, kansere karşı koruyucudurlar. Karalahananın içeriğinde bulunan glukozinolat adlı maddeler, kolon, prostat ve göğüs kanserine savaş açarlar. Bir porsiyon karalahana, günlük K ve A vitamini ihtiyacının neredeyse tümünü karşılayarak kemiklerin güçlenmesine katkı sağlar.

Yeşil yapraklı sebzelerin en değerlilerinden biri de ıspanaktır. 1 gram ıspanak, 1 dilim steak kırmızı etten daha çok protein içerir. Sindirim sistemini güçlendiren, yağ yakımını hızlandıran ıspanak özellikle diyet yapan kadınlar için harika bir seçenektir.

Yağsız beyaz et

Yağsız beyaz etler sıfır kalorili değildir; ancak uzun süre tokluk sağlayarak vücudu zinde tutarlar. Hindi ve tavuk göğsü gibi beyaz etler, yüksek miktarda protein içerirler ve sindirim sisteminin çok iyi çalışmasına katkı sağlarlar. Metabolizmayı da hızlandıran bu besinler, içerdikleri kaloriden daha çok kalori yakmaya yardımcı olurlar.

Diyetteyseniz beyaz etleri nasıl pişirdiğinize de dikkat etmeniz gerekiyor. Kızartmalar yerine ızgarada yağsız pişirilmiş ya da haşlanma şeklinde tüketebilirsiniz. Yağlı soslardan da uzak durmalısınız.

Yarım yağlı yoğurt

Güçlü bir kalsiyum kaynağı olan yoğurt, kemiklerin güçlenmesine destek olur. Ancak yoğurt seçerken dikkat edilmesi gereken birkaç küçük nokta var. Markette yoğurt alışverişi yaparken yarım yağlı olanları tercih edin. Meyveli yoğurtları alırken de içerdikleri şeker oranlarına mutlaka dikkat edin.

Eğer meyveli yoğurt yemek isterseniz, yarım yağlı yoğurdun içine taze mevsim meyveleri ekleyerek tüketebilirsiniz.

Acı kırmızıbiber

Acı kırmızıbiber, içeriğindeki kapsaisin adlı madde sayesinde metabolizmanın hızlanmasına ve kalori yakılmasına yardımda bulunur. Acıkmayı da yavaşlatan bu besin, diyet yapanlar için önemli yiyeceklerin başında gelir.

Acı kırmızıbiberi, sos yerine çiğ olarak tüketmeye çalışın. Çünkü acı sosların içeriğinde yüksek miktarda katkı maddesi, un ve şeker bulunur.

Roka

Eğer hızlı bir şekilde yağ yakmak istiyorsanız, rokayı mutlaka tüketmelisiniz! Roka, diğer yeşilliklere göre çok düşük bir kalori içerir; bir porsiyonu yalnızca 4 kaloridir. Lif deposu bir besin olan roka, sindirim sistemini çalıştırır. Üstelik K, C ve A vitaminleri bakımından da zengindir.

Yoğurtla birlikte tüketildiğinde harika bir atıştırmalık olan roka, salatalara ve çorbalara da eklenebilir.

Salatalık

Salatalık da yüksek miktarda su içeren besinlerden biridir. Vücuttaki su kaybının yarattığı boşluğu dolduran salatalık, içeriğindeki C vitamini ile hastalıklara karşı direncinizi artırır. Üstelik cilt sağlığı için de çok faydalıdır.

Brokoli

Brokoli, hem sağlıklı hem de düşük kalorili bir besindir. Bir porsiyonunda yalnızca 30 kalori bulunur ve kilo verdirmeye yardımcı olur.

Yüksek oranda lif içeren brokoli, tokluk hissi sağlar. Betakaroten, çinko ve selenyum da içeren brokoli, bağışıklık sistemini de güçlendirerek, hastalıklara karşı bizi korur.

Kahve

Bir fincan sade kahvede sıfır kalori vardır; şurup, krema ve süt eklemezseniz kalori oranını yükseltmezsiniz. Sade kahve, ilk yudumda biraz sert gelebilir; ancak ilerleyen zamanlarda bu tada çok kolay alışacaksınız. Kahveyi sütsüz asla içemiyorsanız yarım yağlı süt ekleyebilirsiniz.

Açlık krizlerini bastıran kahve, metabolizma hızınızı artırır. Kahve, akciğer kanseri, Parkinson hastalığı ve tip 2 diyabeti de engeller. Güne bir fincan kahveyle başlamak için yeterince harika sebepler, değil mi?
 

Ekli dosyalar

  • düşük-kalorili-gıda.jpg
    düşük-kalorili-gıda.jpg
    81,5 KB · Görüntüleme: 678
Geri
Üst