gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    kanser riskini en aza indirmek

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    Kansere yakalanma riskini en aza indirmek için ne yapmalı ya da neyi yapmamalı?

    Sağlıklı beslenme, kilo yönetimi, sağlıklı yaşlanma konularında farklı ölçüm teknikleri ve metodlar kullanarak yaşam kalitesini düzenleyen Dr. Ahmet Karçam, şekerli gıdaların kansere neden olduğu konusunda uyarıda bulunuyor!

    Aşırı şekerli gıdalar yemek insülin direncine yani hiperinsülinizme yol açıyor. Yani hücre üremesini kontrolsüz bir şekilde artırarak kansere neden olur .

    AB ülkeleri şeker tüketimi yıllık ortalaması 40 kg düzeyinde. Türkiye'deki durum da artık çok farklı değildir. Yıllık ortalama kişi başı tüketim 32 kg düzeyinde.

    Daha buna vücutta yakılması esnasında şeker muamelesi gören beyaz un ve mamülleri tüketiminin eklenmesi ile kanserli hasta sayısının niçin bu kadar hızla arttığı açıkca görülmektedir.

    Teflondan uzak durun

    Beyaz Un ve şekerden uzak durarak insülin direncini yenin.

    Tatlandırıcı kullanmayın, tatlandırıcı içeren yiyecek ve içecekleri sıklıkla tüketmeyin.

    Katkı maddesi ilave edilmiş, paketlenmiş gıdaları yemeyin.

    Taze sebze ve meyveyi mevsiminde ve bol tüketin.

    Yağ tüketimini azaltın! Yeterli omega-3 alın; ayçiçeği, mısır, soya, pamuk ve margarin gibi yağları beslenmenizden çıkartın. Bunların yerine az miktarda zeytinyağı tüketin.

    Kefir, yoğurt, sirke, nar ekşisi ve boza gibi probiyotiklerden zengin gıdalarla beslenin.

    Özgür dolaşan hayvanların et ve yumurtasını tüketmeye özen gösterin.

    Süt ürünlerini(Süt,yoğurt,peynir) yağsız olarak tüketin.

    Günde iki diş sarımsak ve/veya 1 baş kuru soğan tüketin.

    Günde 1-2 tatlı kaşığı zerdeçal tüketin

    Yeşil ve siyah çay tüketin (şekersiz!)

    Stresden uzak durun.

    İyi uyuyun.

    Çevresel toksinlerden ve sigaradan uzak durun.

    D vitamini düzeylerinizi yükseltmek için dengeli bir şekilde güneşlenin

    Gerekirse D vitamini takviyesi alın.

    Düzenli ve yeterli egzersiz yapın.

    Alkol kullanmayın.

    Soya ürünlerini işlenmiş olarak tüketmeyin.

    Yemekleri buğulama, buharda veya fırında pişirin.

    Hızlı pişirme yöntemlerini (mikrodalga gibi) tercih etmeyin.

    Sırasıyla toprak (güveç), cam, kalaylı bakır kaplar, emaye ve çelik tencereyi tercih edin.

    Teflon ve alüminyum kaplardan uzak durun.

    internethaber


     
  2. seerose

    seerose Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.880
    Beğenilen Mesajlar:
    61
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    yurt disi
    Sagol,bilgiler icin,bazilarindan uzak durmak kolay da bazilari ise imkansiz.Her sey hormonlu oldu,meysim sebsesi de meyvesi de hormonlu.
     
  3. Zeynep Arkas

    Zeynep Arkas Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Ekim 2009
    Mesajlar:
    88
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    Lefkoşa
    Aslında Bana Göre en etkili çözüm spor ve stresten uzak bir yaşam, Tabi bunu Gerçek anlamda başarabilmek büyük bir beceri Hayat Herşeyi kafamıza takıcak kadar uzun değil o yüzden "carpe diem" diyorum.
     
  4. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Haklısın.Stres insanı mahvediyor.Relax olmakta fayda var:)
     
kanser riskini en aza indirmek konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Emzirmek Kanser Riskini Azaltıyor

    Emzirmek Kanser Riskini Azaltıyor

    Emzirmek Kanser Riskini Azaltıyor Emziren annelerin kansere yakalanma riski emzirmeyenlere oranla yüzde 5 oranında daha düşük. DÜNYA Kanser Araştırmaları Fonu, bugüne kadar gerçekleştirilen 7 bin araştırmayı inceleyerek, emziren annelerin kansere yakalanma riskinin yaklaşık yüzde 5 daha az olduğunu tespit etti. Doktor Rachel Thompson, bir...
  2. Önemsenmeyen risk: Ağız kanseri

    Önemsenmeyen risk: Ağız kanseri

    Önemsenmeyen risk: Ağız kanseri SAMSUN (İHA) - Tütün ürünleri, alkol ve bazı besinlerdeki kanserojen maddeler ve fazla güneş ışığına maruz kalınması gibi faktörler ağız kanseri riskini artırıyor. Erkeklerde görülme olasılığı kadınlara oranla 2 kat fazla olan ve genellikle 45 yaşın üzerinde ortaya çıkan ağız kanseri, dil, ağız tabanı, dil köküne yakın yumuşak damak alanları, dudaklar ve...
  3. Mandalina kanser riskini azaltır

    Mandalina kanser riskini azaltır

    mandalina suyunun faydaları mandalinin faydaları hamilelikte mandalinanın Kış meyvelerinden biri olan c vitamini deposu mandalinanın bir faydası daha ortaya çıktı arkadaşlar araştırmalara göre bakın mandalina başka nelere fayda sağlıyormuş Japonya'da yapılan iki farklı araştırmaya göre mandalina yiyenlerin kansere yakalanma riski azalıyor. Mikkabi kasabasında düzenli olarak turunçgillerle...
  4. Hamilelik bulantılarını en aza indirmek için neler yapılmalıdır?

    Hamilelik bulantılarını en aza indirmek için neler yapılmalıdır?

    Mide bulantısına iyi gelenler mide agrısı Selam kızlar Mide bulantıları ve agrıları hamileliğin en pis tarafı hatta zevk almanızı bile engeller günleri hatta saatleri sayarsınız size denemeniz için birkaç tüyo buldum HAMİLELİKTE BULANTI KUSMATedavide neler yapılmalı? - Hafif ve kuru gıdalar yemeye çalışılmalı. - Günde 3 öğün yerine en az 6 öğün, az ve sık yemek yenmeli. - Sıvı alımı...
  5. Şeker Kullanımı Kanser Riskini Arttırıyor

    Şeker Kullanımı Kanser Riskini Arttırıyor

    Şeker neden zararlı,şekerin kansere etkisi,şeker kullanımı kanser yapar mı,şeker kanseri tetikliyor mu,şekerin kanserle bağlantısı,şeker kanseri tetikliyor,şekerli ürünler kanser yapar mı, Glisemik endeksi yüksek gıdalar, sağlığımız için risk oluşturuyor Vücudumuzda sindirilmiş şekerin aldığı biçim olan glikozun fazlası, sağlığımız açısından risk oluşturur. Şeker, beyaz un içeren glisemik...

Sayfayı Paylaş