gebe
  1. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Kansere karşı soğan

    Konu, 'Kanser ve Tedavi' kısmında kaprisli tarafından paylaşıldı.

    kanser duaları kanser duasi kansere karsi dua icin dua duası Kanser hepimizin korkulu rüyası ... Allah kimsenin başına vermesin diyorum ama sadece böyle dua ederk herşey olmaz önce biz elimizden geleni yapmalıyız sonra dua etmeliyiz. Neler yapabiliriz mesela gün geçtikçe kanserden ve diğer hastalıklardan korunmak için birçok yöntem üretiliyor. Bunlardan biri soğan soğanın kansere karşı büyük faydası var ve sadece bununla kalmıyor soğan birçok hastalığa deva arkadaşlarım :)




    Sigara içenler kanserden korunmak için soğan yesinler!

    Binlerce yıldan beri soğan ve sarımsak neredeyse tüm yemeklere katılan şifa verici birer sebze olarak kullanılılıyor. Salatadan tutun, her çeşit pişirme şeklinde soğan yemeklerimizden eksik edilmiyor.

    Bilimsel olarak ispatlandı
    Bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçek de, soğanın içindeki cystein maddesinin eczanelerde kuvvetli bir balgam sökücü olarak satılan ve doktorlar tarafından reçete edilen mentopin ve asist gibi ilaçların ana maddesi ile aynıdır. Vücudumuzda üretilen çok güçlü bir antioksidan olan GLUTATYON'un üretimi için soğanın içinde bulunan cystein maddesinin soğan veya sarımsak yiyerek alınması gerekiyor. Çok kuvvetli bir antioksidan olan glutatyon, birçok hastalığın sebebi sayılan serbest radikalleri hücre içinde nötralize etmektedir.

    Dünyanın her yerinde soğuk algınlığında, bronşitte ortaya çıkan öksürüğün giderilmesinde soğan, şifa verici olarak yeniyor. Çok eskiden beri üşütme, öksürük ve bronşit durumda ezilen bir soğana bir miktar su ve tatlandırıcı olarak da az miktarda bal katılarak ilaç olarak kullanılıyor. Ayrıca böcek sokmalarında oluşan şişliklerin üzerine taze kesilmiş soğan dilimleri konması halinde, şişliğin giderilmesinde yardımcı oluyor. Ayrıca uyku düzenleyici olduğuna da inanılmaktadır.

    Soğanın 100 gramında bulunan maddeler:

    Kalori değeri
    Kuru soğan - taze soğan: 36 kalori - 23 kalori
    Protein (gr.): 1.3 gr.
    Yağ (gr.): 0.3 gr.
    Karbonhidrat: 8.1 gr.
    Su: 89 gr.
    Posa: 2 gr.
    Potasyum: 157 mg.
    Kalsiyum: 27 mg.
    Vitamin C: 10 mg.
    Folik asit: 54 mg.
    Vitamin: 0.3 mg.

    Kalp-damar hastalıklarını önlemede yardımcı
    Her nefes aldığımızda ciğerlerimize yarım litre hava dolar. Bunun %20.7'si oksijendir. Oksijen alyuvarlarımıza bağlanır ve kalbe gider. Kalp, bu oksijenli kanı tüm hücrelere pompalar. Oksijen, hücredeki şekeri yakarak yaşam enerjisinin üretimi sağlar. Bu işlem esnasında oksijen moleküllerinin yüzde 1-5'i değişime uğrar ve vücut için çok zararlı hale gelir. Biz bunlara serbest radikaller diyoruz. Bu serbest radikaller, her türlü hastalığın ve de özellikle de kalp-damar hastalıklarının ve kanser çeşitlerinin sebebi sayılıyor. Vücudumuzda bunları zararsız hale getiren enzim sistemi vardır. Kişinin bu enzim sistemi ne kadar güçlü ise ömrü de o kadar uzun oluyor. Serbest radikalleri zararsız hale getiren maddelere antioksidan diyoruz. Soğanın içindeki Quercetin adı verilen çok güçlü bir antioksidan vardır.

    Elma da faydalı
    Finlandiya'da uzun süredir yapılan bir bilimsel araştırmada; Quercetin'i içeren soğan ve elmayı daha çok tüketen kişilerde kalp-damar hastalıkları ve kanser ölüm oranları daha düşük bulundu. Damar sertliği dolayısıyla kalp-damar hastalıklarına neden olan kötü huylu kolesterol (LDL), serbest radikaller tarafından okside olmadan damar çeperine yapışmıyor. Soğandaki Quercetin maddesi kolesterolün okside olup damar çeperine yapışmasına engellenmesinde yardımcı oluyor.

    Vücutta hücre içinde üretilen ve Glutatyon adı verilen antioksidanın üretimi için soğan ve sarımsakta bulunan Cystein maddesinin bu yiyeceklerle vücuda girmesi gerekiyor. Bu kuvvetli antioksidan, kanserin önlenmesine yardımcı olmaktadır. Soğan ve sarımsak, Akdeniz beslenme tarzında çok tüketilmektedir.

    Sigaranın neden olduğu idrar kesesi kanserinin önlenmesinde yardımcı olurİdrar kesesi kanserinin başlıca sebeplerinden biri sigara tüketimidir. Soğanın içerdiği Quercetin maddesi değişime uğrayarak kesenin iç derisini kanserden koruyucu bir etki yapmaktadır. İdrar kesesinde kansere neden olan zehirli maddeler değişime uğramış Quercetin maddesi tarafından emilerek kanser oluşumunu geciktirmekte veya engellemektedir. Sigara içenlerin kanserden korunmaları için soğanı ve elmayı düzenli şekilde tüketmeleri tavsiye edilir.

    Nasıl tüketilmeli?
    Her çeşit pişirme şeklinde yemeklere katılan soğanın faydası vardır. Pişirilmeden çiğ ve taze olarak tüketilen soğan çok daha şifa vericidir.

    Ne kadar tüketilmelidir?
    Haftada 3-4 defa yenen ½ soğan kalp-damar hastalıklarından ve kanserden korunmada yardımcı olur.

     
    Son düzenleme: 25 Haziran 2009
  2. swetla

    swetla Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    4 Haziran 2009
    Mesajlar:
    551
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    elma her derde deva güzelliğe de birebir
     
Kansere karşı soğan konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kansere karşı aşı!

    kansere karşı aşı!

    Ülkemizde nisan ayında piyasaya sürülen aşısıyla gündeme gelen rahim ağzı kanseri, kadınlarda en sık görülen ikinci kanser türü. Ülkemizde nisan ayında piyasaya sürülen aşısıyla gündeme gelen rahim ağzı kanseri, meme kanserinden sonra kadınlarda en sık görülen ikinci kanser türü olma özelliğini koruyor. Servikal kanser veya serviks kanseri olarak da adlandırılan rahim ağzı...
  2. Kansere karşı kalsiyum

    Kansere karşı kalsiyum

    24.02.2009 Amerikalı bilim adamlarının bir araştırması, vücuttaki kemikler için hayati önem taşıyan kalsiyumun (Ca) colorectal (kolonda veya rektumda oluşan bir kanser türü) kanser riskini de azaltabildiğini gösterdi. ABD Ulusal Kanser Enstitüsü araştırmacılarının 293 bin 907 erkek ve 198 bin 903 kadın denek üzerindeki çalışmaları sonucu süt ürünleri ve diğer yiyeceklerden yüksek miktarda...
  3. Kansere karşı soğan ve sarmısak

    Kansere karşı soğan ve sarmısak

    Yiyeceklerinde bol soğan ve sarmısak kullanan kişilerin, bazı kanser türlerine yakalanma riskinin azalabileceği bildirildi. İtalya ve İsviçre'de yapılan 8 araştırmanın incelemesi, bol soğan ve sarmısak yiyen yaşlı yetişkinlerin, bağırsak, yumurtalık, gırtlak ve böbrek gibi bazı kanser türlerine yakalanma risklerinin en düşük seviyede olduğunu gösterdi. Sonuçları American Journal of Clinical...
  4. Kemik erimesine karşı soğan!

    Kemik erimesine karşı soğan!

    kokusu yüzünden birçok kişinin kendisini mahrum bıraktığı bu doğal antibiyotik grubundan olan kuru soğanın bir faydası varki biz bayanları ilgilendiren bir konu oda kemik erimesini engellediği.Menopoz döneminde karşılaşılan kemik erimesine karşı mutlaka soğan tüketilmesi konusunda uzmanların yapmış olduğu açıklamaların devamına geçiyorum The Journal of Agriculture and Food Chemistry (Tarım ve...
  5. Kansere Karşı Çay İçin !!!

    Kansere Karşı Çay İçin !!!

    Kansere Karşı Çay İçin! İçerdiği antioksidan nedeniyle birçok hastalığa iyi gelen çay, aynı zamanda kansere karşı direnç sağlıyor. Çayın, barındırdığı antioksidanlardan dolayı kalp krizi, damar sertliği, koroner kalp hastalıkları riskini azalttığı, yüksek tansiyonu engellediği, kansere karşı vücut direncini artırdığı bildirildi. Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz yaptığı...

Sayfayı Paylaş