gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Kapama pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kapama pilav kapama pilavı tas tavuklu pilav tarifi 5-6 adet küçük soğan(bütün olarak kalacaklar.) 4-5 adet yemeklik doğranmış patates
    yarım kilo kadar kuşbaşı doğranmış kırmızı et
    istenildiği kadar sarımsak
    salça,karabiber,tuz,zeytinyağı
    3 su bardağı sıcak suda bekletilmiş pilavlık pirinç

    pirinç hariç bütün malzemeler aynı anda tencereye konularak bir süre ara ara karıştırılarak pişirilmeye başlanır.20 dk sonra bütün malzeme tencerenin ortasında toplanır. Üzerine tamamını sıkamdan kapayacak şekilde küçük bir tencere veya çanak yerleştirilir üzerine temiz ve ağır bir taş veya benzeri birşey konur. üzerinden su eklenir. daha sonra önceden ıslatılmış olan pirinç suyu süzülüp ortadaki tencerenin etrafına dökülür. bir kere karıştırıp tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bıarakılır. ara sıra kontrol edilir. pirinçler suyunu çekip piştiğinde ocaktan indirilir. bir süre beklenir. taş ve tencere kaldırılır. ama malzeme birbirine karıştırılmaz. afiyetle yenir.

     
Kapama pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hindili Kapama

    Hindili Kapama

    Malzemeler : • 200 gr. hindi kuşbaşı • 2 adet taze soğan • 9 adet arpacık soğan • 5-6 adet taze fasulye • 1 adet havuç • 1 adet kabak • 1 adet patates • 1 çorba kaşığı un • 1 çorba kaşığı tereyağ Maydanoz • 2 su bardağı su • Tuz ve karabiber Hazırlanışı : Tencerede tereyağını eritip unla birlikte kavurun. Kuşbaşı şeklinde doğradığınız taze fasulyeleri, patatesleri, taze soğanları,...
  2. kapan

    kapan

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  3. Kapama gözlerini....

    Kapama gözlerini....

    Çocukken geceleri yıldızlara bakardım… Başımı gökyüzüne kaldırır heyecanla yıldızları sayardım; kaçında aşk vardı, kaçından böyle görünürdü gökyüzü, kaçında denizler bu kadar güzel ve kaçında aşk maviydi… Yıllar sonra senin gözlerinde gördüm yıldızları… Gözlerinde o çocukluk heyecanımı yaşadım yeniden. Mavi denizleri, mavi gökyüzünü, mavi aşkı gördüm… Belki de onun için sen gözlerini...
  4. Ejder Kapanı

    Ejder Kapanı

    22 Ocak ta vizyona girecek filmlerden biride Ejder Kapanı. Son yıllarda yerli filmlerde oldukça kaliteli filmleri görmemiz mümkün Ejder Kapanı bana göre senenin en çok ses getirecek fimlerden olmaya şimdiden aday.Zengin ve deneyimli oyuncu kadrosunun yer aldığı fimlerden sizlere bazı bilgileri ve özeti vermek istiyorum Çocuk tecavüzcülerini öldüren bir katilin izinde adalet kavramının...
  5. Patlıcan Kapama

    Patlıcan Kapama

    Malzemeler 1 kg kuzu eti (ön kol) 1 kg patlıcan 1 büyük soğan 2 sivri biber 2 diş sarımsak 3 orta boy domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Düdüklü tenceremize etimizi kısık ateşte koyuyoruz arkalı önlü kızarırmış gibi suyu çekene kadar çeviriyoruz. Etin kendi suyu çektikten sonra etimize 3 su bardağı kadar soğuk su...

Sayfayı Paylaş