gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Karadeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    değişik yemekler yöresel yemekler yöresel yemeklerimiz karadeniz bölgesinin yemekleri nelerdir karadeniz bölgesi yemekleri nelerdir Karadeniz yemeklerinin en meşhuru sanırım balıkla yapılan yemeklerdir ama bir Karadenizli olarak benim çoğunun adını bile ilk defa duyduğum lezzetleri varmış Karadeniz Bölgesinin...
    Gelin meleklerim hep birlikte bakalım Karadeniz Bölgesinin yöresel yemeklerine :tik:

    [​IMG]

    Akçaabat Köftesi

    Malzemeler
    1 kg. kıyma,
    100 gr. Peksimet
    1 diş sarımsak,
    1 çay kaşığı karabiber,
    tuz


    Yapılışı
    Yukarıdaki malzemeler karıştırılarak köfte halinde bir kaba biriktirilir. Köfteler kaptan alınarak ızgarada pişirilir ve sıcak halde servis yapılır.
    ______________________________ _

    Balık Pilakisi

    Malzemeler
    3 patates
    2 domates
    2 sogan
    2 yesil biber
    2 dis sarimsak
    1-2 defne yapragi
    1 limon
    1 kahve fincani zeytinyagi
    5-6 dal maydanoz
    tuz karabiber
    1 su bardagi salcali su


    Yapılışı
    1- Firin tepsisine patatesler soyularak enine dilimlenip koyulur. Ustune temizlenip dilimlenmis baliklar, dilimlenmis biberler, dogranmis sogan, dogranmis domates ve defne yapragi, tuz, karabiber, sarimsak konur.
    2- 1 bardak salcali su ilave ederek orta hararetli firinda sebzeler yumusayincaya kadar pisirilir.
    3- Ustune limon suyu sikilir ve maydanoz dilimleri konulup servis yapilir.


    ______________________________

    Bileki Ekmeği

    Malzemeler
    misir unu, su tuz

    Yapılışı
    Elenmis misir unu ve tuz, ilik su ile hamur haline getirilir.
    Öncenden kizdirilmis bileki tasinin içine defne yapragi dizilir.
    Hamur buraya dökülerek üzerine tekrar defne yapragi dizilir.
    Agzi ters çevrilmis sacla kapatilir. Üzerine köz konulur. Kizarinca tastan çikartilip sogumaya birakilir.

    ______________________________ _

    Çökülce (Sakarca) Kızartması

    Malzemeler
    1 kg.cokulce
    1 su bardagi misir unu
    2 yumurta
    tuz, karabiber
    2 kasik tereyag


    Yapılışı
    1-Cokulceler temizlenir. Bol suda haslanir. Suzgece konup iyice suyu suzdurulur.
    2-Bir kapta yumurtalar kirilir hafif cirpilir. Misir unu, tuz, karabiber ilave edilir.
    3-Cokulceler bu karisima ilave edilip iyice karistirilir.
    4-Tavada yag eritilir. Cokulceler tavaya konulup alt ust edilerek her iki tarafida kizartilir.

    ______________________________ ________
    Çökülce (Sakarca) Muhlama


    Malzemeler
    1 kg. cokulce
    2 sogan
    2 kasik tereyag
    tuz, karabiber
    4 yumurta


    Yapılışı
    1-Cokulceler temizlenir.Kaynar suda haslanir suzulur.
    2-Bir tavaya yag veince kiyilmis soganlar konulup oldurulur.
    3-Uzerine haslanmis cokulceler, tuz ve karabiber ilave edilip karistirilir.
    4-Cokulcelerin Uzerine aralikli yumurtalar kirilir. Kapagi kapatilarak pisirilir. Sicak servis yapilir.

     
  2. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Etli Kara Lahana Dolması
    Malzemeler

    3 demet kara lahana
    250gr. kiyma
    2 sogan
    1 kahve fincani pirinc
    1/2 demet maydanoz
    2 yemek kasigi domates salcasi
    1 yemek kasigi yag
    tuz karabiber


    Yapılışı
    1) Kara lahanalar saplarindan ayrilir.Kaynar suda 4-5 dakika haslanir.Soguk suya tutulup suyu suzulur.
    2) Bir kabin icine ince kiyilmis sogan, kiyma,maydanoz,pirinc,1 yemek kasigi domates salcasi,tuz,karabiber ve 1/2 bardak su katilip iyice karistirilir.
    3) Lahana yapraklari acilip icine bir miktar ic konulup sarilarak kucuk dolmalar yapilir.
    4) Tencereye yag,domates salcasi konup eritilir.Dolmalar ve 2 su bardagi su konularak yapraklar yumusayincaya kadar pisirilir.
    ______________________________ ___

    Fasulye Kızartması (Yumurtalı)


    Malzemeler
    Yarım kilo taze fasulye
    2 yumurta
    Yarım kahve fincanı mısır unu
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    Tuz

    Not:
    Hazırlama Süresi : 10 dk
    Pişirme Süresi : 10 dk
    2 kişilik



    Yapılışı
    Fasulyeleri temizleyip 2'ye, 3'e kesin ve yıkayın. Tencereye alıp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Ilınınca derin bir kaba alın. Tuz ve mısır unu ekleyip harmanlayın.

    Yumurtaları bir kapta çırpın. Tavada sıvıyağı kızdırın. Fasulyeleri ekleyip üzerine yumurtayı dökün. Alt üst kızartıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.

    _____________________________
    Fasulye Turşusu

    Malzemeler
    3 kg'lik bir kavanoz
    2 kg taze fasulye
    4 adet yesil sivribiber
    4 dis sarimsak
    1 su bardagi kaya tuzu
    4 su bardagi su
    1 çay bardagi sirke


    Yapılışı
    1- 2 kg taze fasulyeyi yikayip, ayiklayin. Biraz su ilave ederek çok hafif haslayin.
    2- Tencereden alip, suyunu süzdükten sonra sogutun
    3- 3 kg'lik kavanozun içine önce fasulyelerin bir kismini yerlestirin. Aralarina 1 adet sivribiber ve 1 dis sarimsak koyun. Tekrar fasulye yerlestirin. Bu sekilde dizerek malzemeleri bitirin.
    4- 4 su bardagi suyun içinde 1 su bardagi kaya tuzunu eritin. 1 çay bardagi sirkeyi de karistirin. Hazirladiginiz bu karisimi tursunun üzerine dökün.
    5- Kavanozun agizini sikica kapatin. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin. Daha sonra kavanozu açip, tursuyu tüketebilirsiniz.
    ________________________

    Fasulye Turşusu Kavurması

    Malzemeler
    3 adet sogan
    ½ cay bardagi siviyag
    1 kg fasulye tursusu


    Yapılışı
    1) Soganlar ince kiyilir. Bir tencerede siviyag ile kavrulur.
    2) Fasulye tursusu kiyilir. Kavrulmus soganlara ilave edilir. Karistirarak 10 dakika hafif ateste pisirilir. Servis yapilir.



    ________________________

    Fındıklı Yufka Tatlısı

    Malzemeler
    2 yufka
    1 su bardağı kavrulmuş fındık içi
    50 gr tereyağı veya margarin
    1 su bardağı süt

    Şerbet için:
    1 su bardağı su
    1 su bardağı tozşeker
    Limon suyu


    Not:
    Hazırlama Süresi : 10 dk
    Pişirme Süresi : 20 dk
    4 kişilik



    Yapılışı
    Fındıkları robota alıp çekin veya havanda ezin. Yayvan bir tavayı yağlayın. Bir yufkayı parçalara bölüp sütle ıslatın ve tavaya yerleştirin. Üzerine çekilmiş fındığın yarısını serpin. Kalan yufkayı da parçalar halinde sütle ıslatıp üzerine yerleştirin. Kalan sütü üzerine gezdirin.

    Tavayı kısık ateşe alıp yufkaların kenarlarına birkaç parça margarin ekleyin. Kapağı kapalı olarak 5-6 dakika pişirin. Spatula ile altını konrol edin ve tavayı sallayın. Altı kızarınca ters çevirip diğer tarafını kızırancaya kadar pişirin. Tavayı ocaktan alın.

    Şerbet için; su ve şekeri kaynatın. Birkaç damla limon suyu ekleyip ılınmaya bırakın. Ilık şerbeti ılık yufkanın üzerine gezdirerek dökün. Şerbeti çekince üzerine kalan çekilmiş fınıdığı serpip servis tabağına alın. Dilimleyerek servis yapın.


    Fındık Ezmesi (Acılı)


    Malzemeler
    2 su bardağı ince çekilmiş fındık
    Yarım bayat ekmek içi
    3 diş sarımsak
    Yarım su bardağı fındık yağı
    250 gr beyaz peynir
    1.5 çay kaşığı nane
    1.5 çay kaşığı köfte baharı
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1 çorba kaşığı pulbiber
    1 çay kaşığı kimyon
    Tuz

    Not:
    Hazırlama Süresi : 10 dk
    6 kişilik


    Yapılışı
    Sarımsakları soyup ezin. Beyaz peyniri ufalayın. Ekmek içini ıslatıp sıkın ve ufalayın.

    Çekilmiş fındık, sarımsak, ekmek içi, peynir, salça, köfte baharı, nane, tuz, pulbiber ve kimyonu bir kapta iyice karıştırıp yoğurun. Fındık yağını azar azar ekleyip tekrar yoğurun. Ezmeyi servis tabağına alın. Üzerini çatalla şekillendirip servis yapın.

    _____________________________

    Hamsi Buğulaması

    Malzemeler
    1.5 kilo hamsi,
    1/2 kilo soğan,
    1 kahve fincanı domates salçası,
    4 limon,
    100 gram zeytinyağı,
    2 demet maydanoz,
    50 gram yemeklik yağ,
    yeteri kadar tuz ve karabiber.

    Not: 6 Kişiliktir.


    Yapılışı
    (Buğulama, salamura hamsi'den de yapılır.) Hamsileri ayıkladıktan sonra bol su ile birkaç defa yıkayınız. Kuru soğanları ayıklayıp ince ince doğrayınız. Bir tavaya, doğranmış soğanlarla birlikte bir kaşık suda eritilmiş salçayla yemeklik yağı koyarak on dakika kadar kavurunuz. Tavayı ateşden indirerek diğer bir tavaya hamsileri koyup ağzını örtün ve on dakika kadar onları hafif bir ateşte tutunuz. Bu on dakikalık zaman zarfında hamsiler sularını koyverecektir. Bu suyu dökünüz. Hamsileri, az kavrulmuş olan soğanların üzerlerine diziniz. Yıkanmış limonları çok ince dilimler halinde keserek hamsilerin üzerine sıra sıra koyunuz. Karabiber ve tuzu serptikten sonra yıkanmış maydanoz. lan üzerine doğrayıp kapağını kapsyatak orta derecede yanan ateşte yarım saat kadar pişiriniz.
    ____________________________

    Hamsi diblesi

    Malzemeler
    Yarım kg hamsi
    Yarım demet kara lahana
    1 su bardağı pirinç
    Yarım demet maydanoz
    2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    2 soğan
    1 kahve fincanı su
    Tuz, karabiber, nane

    Not :
    Hazırlama Süresi : 30 dk
    Pişirme Süresi : 25 dk
    6 kişilik




    Yapılışı
    Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Lahanayı yıkayıp süzün ve çok ince şeritler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyup küp küp doğrayın.

    Lahananın bir kısmını tencerenin dibine döşeyin. Pirinç, soğan ve hamsileri ekleyin. Üzerine kalan lahanayı yayın. Su ve sıvıyağ ekleyip kapağı kapalı olarak yüksek ateşte 10-12 dakika pişirin. Tuz serpip karıştırın ve ocağı kısın. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve kısık ateşte 10 dakika demlendirin.

    Maydanozu yıkayıp kıyın. Tuz, karabiber, nane ve maydanozu tencereye ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

    ___________________________

    Hamsi Izgara


    Malzemeler
    1 kg hamsi
    1 fincan zeytinyağı (balıkları ve ızgara telini yağlamak için)
    2 kırmızı soğan
    1 limon
    1 demet roka
    tuz


    Not:
    4 Kişiliktir


    Yapılışı
    Hamsileri temizleyip, yıkadıktan sonra tuzlayın. Balıkları ve ızgara telini yağlayarak, baş kısımları aynı hizaya gelecek şekilde ızgara teline dizin.

    Izgarada her iki tarafını da beşer dakika pişirdikten sonra, roka, kırmızı soğan ve limon dilimleriyle servis yapın.

     
  3. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Hamsi Köftesi


    Malzemeler
    1 kg hamsi
    1 su bardagi ekmek ici
    2 adet yumurta
    1 demet maydanoz
    1 kasik un
    kizartmak icin siviyag
    tuz, karabiber


    Yapılışı
    1-Hamsiler temizlenip yikanir ve kilciklari cikarilir.
    2-Cok az su ile hafif haslanir. Suyu suzdurulur.
    3-Hamsilerin icine ufalanmis ekmek ici, kiyilmis maydanoz, yumurtalar, tuz, karabiber konup yogrulur.
    4-Yumurta buyuklugunde parcalar alip kofte sekline getirilir.
    5-Una bulayip kizgin yagda kizartilir. Kagit pecete uzerine cikarilip sicak servis yapilir.

    ________________________

    Hamsi Kuşu

    Malzemeler
    2 hamsi
    1 corba kasigi zeytinyagi
    2 corba kasigi misir unu
    Ic malzemesi:
    1 orta boy domates
    1 aci yesil biber
    10 dal maydanoz
    Karabiber, kirmizibiber


    Yapılışı
    1) Hamsilerin kilciklarini cikarin. Ic malzemelerini ince ince kiyip karistirin. Hazirladiginiz ic harcini hamsilere doldurun.
    2) Iki hamsiyi karinlarindan birbirine misir unuyla yapistirin. Hamsileri misir ununa bulayin. Hamsiler ayrilmayacak kadar birbirine yapistiktan sonra zeytinyaginda kizartin.

    ___________________________

    Hamsi Tava

    Malzemeler
    1 kg hamsi
    1.5 çay bardağı mısırunu
    1 su bardağı zeytinyağı (kızartmak için)
    2 kırmızı soğan
    1 limon
    1 demet roka
    tuz

    Not: 4 Kişiliktir


    Yapılışı
    Hamsileri temizleyip yıkayarak süzgece alın. Üzerine tuz serperek mısırununa bulayın.
    Bir tavaya hamsilerin kuyrukları tavanın içine, baş kısımları tavanın kenarına gelecek şekilde sırt sırta dizin.
    Yağı ilave edip, bir yüzü pişen hamsileri kapak yardımıyla çevirerek pişirin.
    Yanında roka, kırmızı soğan ve limon dilimleriyle servis yapın.

    __________________________
    Hamsili Ekmek

    Malzemeler
    1 bag pazi
    2 bag taze sogan
    1 bag taze nane
    1 kilo hamsi
    8 su bardagi misir unu
    tuz


    Yapılışı
    1) Hamsilerin kilciklarini temizleyin. Pazi, taze sogan ve naneleri ince ince dograyin.
    2) Dogradiginiz malzemeleri misir ununun uzerine bosaltin. Cok sicak su ilave ederek hamsilerle diger malzemeleri karistiracak sekilde yogurun.
    3) Hazirladiginiz hamuru tepsiye koyarak firinda pisirin.

    ___________________________

    Hamsili Pilav


    Malzemeler
    ½ kilo kilcigi ayiklanmis hamsi
    2 bas sogan
    1 paket margarin
    4,5 su bardagi pirinc
    3 yemek kasigi
    4 dolma fistigi
    2 yemek kasigi kus uzumu
    4 su bardagi su
    Tuz


    Yapılışı
    1) Dolma fistigini yagda kavurun. Kus uzumu ilave edin. Soganlari ince ince dogradiktan sonra yagda kavurun. 4 bardak suyu ilave edin.
    2) Su kaynadiktan sonra pirinci ilave edin. Pirinc pistikten sonra bir tepsiye bir kat hamsi dizin. Tepsiye dizdiginiz hamsilerin uzerine pisirdiginiz pilavi yayin.
    3) Pilavin uzerine bir kat daha hamsi dizdikten sonra firinda pisirin. Hamsiler kizardiktan sonra firindan alin. Servis yapin.
     
  4. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Hamsili İcli Tava

    Malzemeler
    1 kg hamsi
    1/2 kg pirinc
    3 bas orta boy sogan
    2 kahve fincani kusuzumu
    1 tatli kasigi karabiber
    1,5 kahve fincani camfistigi
    1 su bardagi aycicek yagi
    yeteri kadar tuz
    300 gr. tereyag


    Yapılışı
    1- Ince ince dogranmis soganlar 1/2 su bardagi zeytinyaginda pembelesinceye kadar kavrulur. Iyice yikanmis ve suzulmus pirinc camfistigiyla birlikte soganin icine katilir. 2-3 dakika kavrulduktan sonra 3 su bardagi sicak su ve yag katilir. Tencerenin kapagi ortulerek pilav pisirilir.
    2- Diger tarafta hamsiler kilciklarindan ayrilalarak fileto haline getirilir.
    3- Hamsilerin yarisi tavaya bir sira dizilir. Pisen ve henuz dinlendirilmemis durumdaki pilava kusuzumu katildiktan sonra pilav hamsilerin ustune bosaltilir.
    4- Pilavin ustune de kalan hamsiler dizildikten sonra cok hafif ateste alt ust edilerek kizartilir.
    5- Sonra ters cevrilerek servis tabagina bosaltilir ve sicak sicak servis yapiliir.

    _______________________

    Hoşkıran Kavurması

    Malzemeler
    2 bag hoskiran
    4 bas orta büyüklükte sogan
    1 çorba kasigi tereyag
    su ve tuz


    Yapılışı
    Hoskiran ayiklanip yikanir. Kayanayan suyun içine atilarak haslanir. Süzülerek dogranir.
    Ince dogranmis sogan yagda pembelesinceye kadar kavrulur. Içine sikilmis ve süzülmüs hoskiran konularak sik sik karistirilir.
    Pisince sicak sicak servis yapilir.

    _____________________
    Isırgan Yağlaşı

    Malzemeler
    2 bag isirgan
    1 kasik yag
    1 çay bardagi misir unu
    1 su bardagi süt
    Yeterince tuz
    Nane


    Yapılışı
    Isirgan temizlenir. Yikanip haslanir. Suyu süzülür ve iyice ezilerek süzgeçten geçirilir. Ezilmis isirgan bir tencereye konur.
    Misir unu, nanem tuz, yag ve yeterince su ilave edilerek iyice karistirilir. Bir süre pisirilir. Indirilmeye yakin süt ilave edilir.

    ___________________________

    Kabak Çorbası
    Malzemeler
    Yarım Kabak (Karakabak veya Kış Kabağı) yarısı
    Tane Fasulye (Yada Alaca Fasulye)
    Bir Avuç Mısır Unu (O Yılın Mısır Unu)
    ½ yemek kaşığı Tuz (İyotlu)
    Su (Yemeğin Su Oranı Ayarında) 2 litre
    Tereyağ 1-2 yemek kaşığı (40 gram)
    Kuru Soğan (Orta Boy)
    1-2 adet Domates
    Maydanoz (Taze Maydanoz) ½ bağ


    Yapılışı
    Kabak soyulup dilimlenir. Taze Fasulyeler haşlanır. Bir tarafta su kaynatılır, daha sonra kaynayan bu suya dilimlenen kabaklar atılıp, haşlanır. Aynı suya ayıklanıp, bölünmüş taze fasulyeler ilave edilerek pişmeye bırakılır. Bu arada 1-2 yemek kaşığı mısır unuda ıslatılarak kabak ve fasulyeye ilave edilir ve topak topak olmaması için karıştırılır. Tuz konulur. Ayrı bir kapta doğranmış soğan tereyağında pemleşinceye kadar kavrulur. Buna kabuğu soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış domates katılarak bir sos yapılır. Çorba pişince hazırlanan sos ilave edilir. Bir taşım daha kaynatılarak pişince, Maydanoz ince ince doğranıp üzerine konularak sıcak olarak servis edilir.
    ______________________________ __


    Kaldirik Kavurma

    Malzemeler
    1 kg. kaldirik
    3 sogan
    2 kasik tereyag
    tuz, karabiber


    Yapılışı
    1- Kaldirikler temizlenir. 2 cm genisliginde dogranir. Bol suda haslanir. Suzgece alinip bekletilir.
    2- Soganlar ince kiyilir. Bir tencereye soganlar ve yag konulup soganlar oldurulur.
    3- Haslanmis ve suzulmus kaldirikler,tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karistirarak kavrulur ve sicak servis yapilir.

    __________________________

    Kara Lahana Çorbası


    Malzemeler
    3 demet kara lahana
    2 corba kasigi tereyag
    1 corba kasigi salca
    su
    1 cay bardagi misir unu
    1 su bardagi haslanmis barbunya fasulye
    Tuz, karabiber


    Yapılışı
    1- Lahana yapraklarini yikayin. Ince seritler halinde dogranir. Seritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyagini eritin. Lahanalarini ilave edip yumusayana dek kavurun. Lahanalar yumusamaya basladiginda bu kez salcayi ilave edin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak su ekleyin. Tuzunu, karabiberini ayarlayin.
    2- Misir ununu azar azar ve surekli karistirarak, ilave edin. Barbunya fasulyesini tencereye aktarin.
    3- Surekli karistirarak, bir iki tasim kaynatin. Atesten aldiktan sonra kaselere bosaltin.

    ____________________________

    Kara Lahana Diplesi



    Malzemeler
    2 bag kara lahana
    2 sogan
    2 kasik tereyag
    1 su bardagi pirinc
    2 su bardagi kaynar su
    tuz, karabiber


    Yapılışı
    1-Kara lahanalar temizlenip ince ince dogranir. Bol suda haslanip suzulur.
    2-Bir tencerede yag ve ince dogranmis sogan kavrulur.
    3-Uzerine kara lahanalar konur 3-4 dakika daha kavurmaya devam edilir
    4-Yikanmis pirincler veve su ilave edilir. Tuz , karabiber konup suyunu cekinceye kadar pisirilir. Sicak servis yapilir.

    __________________
     
  5. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Kara Lahana Haşlaması
    Malzemeler
    Altı bağ lahana
    Bir domates büyüklüğünde içyağı,
    1 kase fasülye
    2 kaşık mısır unu
    2 kaşık tereyağı
    1 kiloya yakın kemik
    1 miktar acı biber




    Yapılışı
    Lahanalar önce yıkanıp temizlenir. Daha sonra elle bükülerek doğranır, fasülye ile beraber veya ayrı ayrı haşlanır ve süzlür. Lahana kaynatılıp süzülmezse tadı acı olur. Kazana su koyarak bütün malzeme buna ilave edilir. Tuzu biberi konur, yarım saat pişirilir.

    _________________________


    Karalahana Çorbası (Nohutlu)

    Malzemeler
    10-12 yaprak karalahana
    1 su bardağı nohut
    1 çay bardağı mısır unu
    1 çay bardağı sıvı yağ
    6 su bardağı et suyu
    Yarım tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz



    Yapılışı
    Nohut akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Karalahana ayıklanır, yıkanır küçük doğranır. Tencereye az su konur, karalahanalar atılır, yumuşayana kadar haşlanır. Mısır unu 1 su bardağı suyla karıştırılır ve karalahanın üzerine dökülür. Hemen ardından et suyu katılır, karıştırılır. Çorba ısınınca nohut, karabiber ve tuz eklenir. Sürekli karıştırarak kaynatılır. Kaynama noktasına gelince yağ eklenir. Kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir ateşten alınır. Sıcak servis yapılır.

    ______________________

    Karalahana Sarması
    Malzemeler
    20-25 karalahana yaprağı
    200 gr kıyma
    1 çay bardağı pirinç
    1 adet orta boy kuru soğan
    8-10 dal maydanoz
    8-10 dal dereotu
    1 tatlı kaşığı kuru nane
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz

    Üzeri için:

    1 çorba kaşığı salça
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı su


    Yapılışı
    Kıyma, ince kıyılmış soğan, maydanoz, dereotu, yıkanmış pirinç, karabiber, kuru nane, tuz ve 1 çay bardağı su iyice karıştırılır. Haşlanmış karalahana yaprağı tezgaha serilir, kalın damarı parmakla bastırarak ezilir. Yaprağın damarlı kısmının üzerine yeteri kadar iç konur. Önce sağdan, soldan kapatılır, sonra rulo şeklinde sarılır. Bütün sarmalar uygun büyüklükteki tencereye dizilir. Başka bir tavaya salça, sıvı yağ ve su konur, bir taşım kaynatılır. Karışım sarmaların üzerine gezdirilir. Karalahana sarması orta ateşli ocakta 25 dakika pişirilir. Sıcak servise sunulur.

    _____________________________

    Katami

    Malzemeler
    1 tavuk
    1 su bardagi pirinç
    1 çay bardagi kiyilmis findik
    2 çay kasigi kinsi
    5 dis ezilmis sarimsak
    2 çay kasigi siyah susam
    1 çay kasigi pul kirmizi biber, karabiber
    tuz


    Yapılışı
    1) Tavuk haslanir. Etleri ince ince didilir.
    2) Yikanmis pirinç ve tuz ilave edilerek hafif ateste pininçler yumusayincaya kadar pisirilir.
    3) Findik, kinsi, sarimsak, siyah susam, kirmizi pul biber ilave edilir.
    4) Bir tasim daha kaynatip servis yapilir.

     
  6. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Keşkek

    Malzemeler
    1 su bardagi asurelik bugday
    250 gram gerdan eti
    2 çorba kasigi tereyagi
    Tuz, karabiber


    Yapılışı
    1- Bugdayi 1 gece önceden islatin. 250 gr. gerdan etini düdüklü tencerede yumusayincaya kadar pisirin. Düdüklü tencereden alin.
    2- Baska bir tencereye kemiklerinden ayrilmis etleri koyun. Bugdaylari süzüp, tencereye ekleyin.
    3- 4 su bardagi et suyu ilave edin. Bugday eriyinceye kadar pisirin. Ocaktan alip, sicak haliyle 5 dakika mikserle çarpin.
    4- Servis tabagina alin. 2 çorba kasigi tereyagini eritip tuz ve karabiberi ekleyin. Yemegin üzerinde gezdirin.
    _________________________

    Kuru Yufka Böreği
    Malzemeler
    Kuru Yufka ( Ordu Yöresinde Yapılan) 9 adet
    Sıvıyağ (1 çaybardağ)
    peynir (300 gr)
    Maydanoz ½ demet


    Yapılışı
    Kuru Yufkalar hafif tuzlu suda ıslatılır. Teflon Tavaya sıvıyağ konur, üstüne 3 kat yufka döşenir. Üçüncü katın ortasına peynir ve maydanoz karışımından yapılan harç konulur. Kısık ateşte alt üst edilerek kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.

    Not : Kuru Yufka Böreği yörede genellikle peynir ve çökelekle yapılır. Ancak, istenirse kıymalı, patatesli, ıspanaklı v.s. iç konularak ta yapılabilir.
    ______________________________ ___________

    Laz Böreği

    Malzemeler
    10 adet yufka
    4 yumurta
    8 su bardagi sut
    2 paket vanilya
    3 su bardagi kiyilmis findik ici
    5 su bardagi toz seker
    2 paket bugday nisastasi
    5 cay bardagi eritilmis tereyagi
    1 su bardagi su

    Serbet Malzemesi:
    5 su bardagi su
    5 su bardagi toz seke
    ½ limon suyu


    Yapılışı
    1) 8 su bardagi sute seker ekleyerek kaynatin. Baska bir kapta bugday nisastasi, yumurta, vanilya ve biraz suyu karistirin. Hazirladiginiz malzemeyi kaynayan sutun uzerine dokerek muhallebi haline gelene kadar karistirin.
    2) Bir tepsiniyi yaglayin. Yufkalarin ustlerini yaglayarak 5 kat halinde tepsiye dizin. Dizdiginiz 5 kat yufkanin uzerine hazirladiginiz muhallebiyi dokun.
    3) Yufkalarin uzerindeki muhallebiye dovulmus findiklari yayin. Kalan 5 kat yufkayi ustlerini yaglayarak muhallebili yufkalarin uzerine dizin. Serbet malzemelerini karistirarak pisirdikten sonra sogumaya birakin.
    4) Hazirladiginiz boregi dilim dilim keserek firinda pisirin. Borek soguduktan sonra sogumus tatli serbetini uzerine ekleyin.

    __________________

    Löbiye

    Malzemeler
    ½ kg barbunya fasulye
    2 çay kasigi kinzi
    3 dis sarimsak
    ½ limon suyu
    3 dal pirasa
    ½ demet maydanoz
    tuz, karabiber
    2 kasik tereyagi
    2 çay kasigi pul biber


    Yapılışı
    1) Barbunya fasulye aksamdan suya konup islatilir. Ertesi gün haslanir.
    2) Bir tencereye yag ve ince kiyilmis pirasa konulup öldürülür. Kinzi ince kiyilmis sarimsak ilave edilir.
    3) Üstüne haslanmis barbunyalar limon suyu, tuz, karabiber ve üstünü örtecek kadar sicak su ilave edilip iyice pisirilir.
    4) Pismesine yakin ince kiyilmis maydanoz pul biber ilave edilip bir tasim daha kaynattiktan sonra servis yapilir.

    ______________________

    Menevcen Kavurma

    Malzemeler
    1 kg. menevcen
    3 sogan
    2 kasik tereyag
    tuz, karabiber


    Yapılışı
    1- Menevcenler temizlenir. Bol suda haslanir. Suzgece alinip bekletilir.
    2- Soganlar ince kiyilir. Bir tencereye soganlar ve yag konulup soganlar oldurulur.
    3- Haslanmis ve suzulmus menevcenler, tuz ve karabiber ilave edilip 10 dakika karistirarak kavrulur ve sicak servis yapilir
     
  7. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Mıhlama
    Malzemeler
    1,5 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
    1,5 su bardagi rendelenmis dil peyniri
    1 tatli kasigi tulum peyniri
    1 tatli kasigi misir unu
    1 tatli kasigi tereyagi
    1 kahve fincani su


    Yapılışı
    1) Misir ununu ½ tatli kasigi tereyaginda kavurun.
    2) Dil peyniri, kasar peyniri ve tulum peynirini ekleyin. Hazirladiginiz karisima bir fincan su ilave edin ve kavurmaya devam edin. Kalan tereyagini bir tavada eritin.
    3) Hazirladiginiz peynir karisimi macun haline geldikten sonra karisimi, tavada erittiginiz tereyaginin uzerine dokun. Sicak olarak servis yapin.

    NOT: Mihlama sade kasar peynirindende olur ve misir yerine bugday ununda koyabilirsiniz un koymadiginiz zaman yumurta ile de olur.

    __________________

    Mısır Çorbası


    Malzemeler
    1 su bardağı mısır bulguru
    1 su bardağı kurufasulye
    2 soğan
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Tuz, nane, kekik

    Not:
    Hazırlama Süresi : 10 dk
    Pişirme Süresi : 40 dk
    6 kişilik



    Yapılışı
    Kurufasulye ve mısır bulgurunu akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su ekleyin. Çorba kıvamında pişinceye kadar kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Tuz serpip karıştırın.

    Soğanları soyup kıyın. Tereyağını bir tavada eritin. Soğan ve naneyi ekleyip kavurun.

    Çorbayı servis kâselerine paylaştırın. Üzerine tereyağlı sosu gezdirin. Kekik serpip sıcak olarak servis yapın.

    ____________________

    Mısır Ekmegi

    Malzemeler
    2 su bardagi misir unu
    2 su bardagi su
    tuz


    Yapılışı
    1-Suyla misir ununu yogurun.Icine yeterince tuz koyun
    2-Bir tepsinin tabanini yaglayin ve yogurulmus hamuru tepsinin icine yayin.
    3-Firinda ustu kizarincaya kadar pisirin.

    __________________________

    Mısır Unu Helvası

    Malzemeler
    2 su bardağı fırınlanmış mısır unu
    125 gr tereyağı
    1 su bardağı çekilmiş fındık

    Şerbet için
    2 su bardağı tozşeker
    2 su bardağı su

    Not:
    Hazırlama Süresi : 10 dk
    Pişirme Süresi : 20 dk
    8 kişilik


    Yapılışı
    Şerbet için; şeker ve suyu kaynatıp soğumaya bırakın.

    Mısır ununu tavaya alıp orta ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak birkaç dakika kavurun. Tereyağını eritip mısır ununa ekleyin ve sürekli karıştırarak 10 dakika kavurun. 2 kaşık fındığı üzerine kullanmak için ayırıp kalanını helvaya ekleyip karıştırın. Soğuk şerbeti azar azar ekleyip tahta kaşıkla karıştırarak yedirin.

    Helvayı yuvarlak bir kalıba alın. Servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerine çekilmiş fındık serpin. Çevresini fındıklarla süsleyip ılık olarak servis yapın.

    ______________________________ ___

    Mısır Yağlaşı

    Malzemeler
    2 su bardagi misir unu
    Tereyag
    su, tuz, peynir veya çökelek


    Yapılışı
    Normal bir tencerede su kaynatilis. Bir miktar tuz ilave edilir. Kaynayan suya misir unu yavas yavas katilir.
    Topaklanmamasi için düzenli bir sekilde kivamina gelene kadar karistirilir. Arzu edilirse içine bir miktar peynir ilave edilir.
    Kaselere bölünür.
    Ayri bir kapta tereyagi iyice kizdirilir. Sonra kaselerin üzerine esit miktarda gezdirilir.
    Sicak servis yapilir.

     
  8. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Mısır Yarmalı Aş Sarması

    Malzemeler
    Kara lahana (Pancar) 3 bağ
    Mısır Yarması (1 su bardağı)

    Bulgur (½ su bardağı)
    Soğan (4 adet)
    Salça (1 yemek kaşığı)
    Tereyağ (1 çay bardağı)
    Sıvıyağ 2 yemek kaşığı
    Maydanoz 1 bağ
    Yoğurt (Süzme) 1 kase
    Sarımsak 4-5 diş
    Tuz-Kırmızı Biber- Nane
    Patates 1-2 adet


    Yapılışı
    Pancar saplarından ayrılır. Kaynayan suda hafif diri kalacak şekilde haşlanır. Soğuk suya alınıp, süzgeçte süzülür. Mısır yarması ılık suda ıslatılır. Soğanlar ince ince kıyılır. Yağ ve salça ile hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Ayıklanıp yıkanmış bulgur ve mısır yarması ilave edilir. Tuz konulur. 1 bardak sıcak su ilave edilip, kısık ateşte pilav gibi çektirilerek pişirilir. Içine maydanoz, ince doğranmış sarımsak ve nane ilave edilip, karıştırılır. Haşlanmış pancarın damarlı tarafı içe gelecek şekilde tabak üzerine serilerek, hazırlanan içten konulur. 2-3 cm eninde küçük küçük sarılır. Tencereye düzgün bir şekilde dizilir. Soğan ve patates dilimleri konulur. Üzerine ağırlık yapması için bir tabak kapatılır. Sıcak su ilave edilir, kalan tereyağ ve sıvıyağ üzerine gezdirilir. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır. Arzu edilirse üzerine yağda kızdırılmış kırmızı pul biber de konulabilir.

    Not : (Mısır Yarması) fırında kurutulmuş mısır taneleri değirmende bulgur kalınlığında çekilir.

    ____________________

    Otlu Hamsili Ekmek

    Malzemeler
    1 kase ayıklanmış hamsi,
    birer küçük bağ pazı (yaprakları),
    pırasa,
    lahana,
    bezelye tepesi,
    3 kase mısır unu,
    tuz.



    Yapılışı
    Sebzeler ayıklanır ince ince doğranır. Ayrıca hamsiler de ince doğranır. Un ilave edilerek gevşek bir hamur yapılır. Yarım saat dinlendirildikten sonra unlanmış sacda pişirilir.

    _________________________

    Palamut Balığı Köftesi

    Malzemeler
    2 adet palamut baligi
    1 adet buyuk sogan
    2 dilim ekmek ici
    3 adet yumurta
    tuz, karabiber, kekik
    maydanoz
    kizartmak icin siviyag


    Yapılışı
    1-Baliklar temizlenip tuzlu suda 10-15 dakika haslanir.
    2-Soguyan baliklarin kilciklari cikarilip etleri ince ince kiyilir.
    3-Kiyilan balik etlerine ufalanmis ekmek ici, rendelenmis sogan, karabiber, kekik, maydanoz ve yumurtalar ilave edilerek iyice yogrulur.
    4-Yumurta buyuklugunde parcalar alinip kofte sekli verilir. Unlanir.
    5-Kizdirilmis yagda kizartilir. Kagit pecete uzerine alinip sicak servis yapilir.

    _______________________

    Palamut Fırında

    Malzemeler
    2 adet palamut
    4 adet büyük domates
    1 bas sogan
    3 çorba kasigi zeytinyagi
    1 limon
    tuz Karabiber


    Yapılışı
    1-Baliklar temizlenir. Iyice yikandiktan sonra baliktan ikiser fileto çikarilir.
    2- Zeytinyagiyla yaglanmis tepsiye balik filetolari içleri yukari gelecek biçimde yerlestirilir.
    3-Tuz ve karabiber serpildikten sonra rendelenmis ve sikilarak suyu alinmis sogan üstüne yayilir.
    3 Dilimlenmis domatesleri de baliklarin üstüne ve çevresine yaydiktan sonra, çesitli biçimlerde kesilmis limon dilimleriyle süslenir.
    4- Kalan zeytinyagi da gezdirilerek dökülür ve tepsi orta isili firina sürülür.
    5- Baliklar pisince firindan çikarilir ve servis yapilir.

    ___________________

    Pallobye

    Malzemeler
    1,5 kilo pancar
    1 kahve kasigi kinci
    1 bas sarimsak
    ½ kilo fasulye
    200 gr. misir unu
    Ceviz, tuz, biber


    Yapılışı
    Pancarlar temizlenip yikanir ve burkarak parçalanir. Ayri bir kapta su kaynatilir. Pancarlar kaynayn suyun içine atilir.
    Yari oisince suyu degistirilir.Tekrar kaynar su ilave edilir. Daha sonra haslanmis fasulye pancarlarin üzerine katilir.
    Diger malzemler (ceviz, kinzi, sarimsak, tuz, biber) havanda dövülerek tekrar pancara katilir. Pistikten sonra yemek atesten indirilir.
    Içine misir unu katilarak dövme tahtasi ile iyice dövülür. Tekrar ates konup bir süre daha kaynatilir.


    Pezik Mücveri

    Malzemeler
    Pezik (Pazı)2 bağ
    Soğan 2 adet
    Pirinç 2 fincan
    Yumurta 2 adet
    Un 2 yemek kaşığı
    Tuz-Karabiber-Nane
    Sıvıyağ 1 çay bardağı


    Yapılışı
    Pezikler ayıklanıp yıkanır, ince ince doğranıp, haşlanır. (sapları yumuşayıncaya kadar.) Süzgece alınır. Üzerine biraz soğuk su gezdirilir. Pirinç üzerini örtecek kadar su ile haşlanıp suyu çektirilir. Haşlanan pezikler avuç içinde sıkılarak çukur bir kaba alınır. İçine haşlanmış pirinç, un, yumurta, tuz, karabiber, soğan ve nane ilave edilip iyice karıştırılır. Tavaya bir miktar sıvayağ koyulup, kızdırılır. Hazırlanan iç tavaya ince bir şekilde (1 cm.) yayılır. Kızartma işlemi yapılırken tava yavaş yavaş sallanmalı. Bir taraf kızarınca bir tabak yardımı ile alt üst edilerek diğer tarafta kızartılır. Ilıdığı zaman dilimlere kesilerek servis tabağına alınır. Bu ölçüdeki malzemelerle 2-3 tava hazırlanabilir.


    ____________________

    Pırasa Tursusu Kızartması


    Malzemeler
    1 tas pirasa tursusu
    3 yumurta
    1 su bardagi misir unu
    3 kasik tereyag


    Yapılışı
    1-Pirasa tursusu elle sikilarak suyu sudurulur.
    2-Bir kaba yumurtalar kirilir, hafif vurulur. Pirasa tursusu icine konulup iyice karistirilir.
    3-Misir unu ilave edilerek tekrar karistirilir.
    4-Tavaya tereyag konulup iyice kizdirilir. Sonra yumurta ve una bulanmis tursu tavaya dokulur uzeri duzeltilir. Alt ust edilerek her iki tarafi kizartilir.Sicak servis yapilir.

    _______________________

    Taze Bezelye Kayganası


    Malzemeler
    Taze Bezelye (Sultan Bezelye ½ kg.)
    Yumurta (1 tane)
    Mısır Unu (Taze, Mevsimlik 2-3 kaşık 100-150 gram)
    Sıvıyağ (Kızartacak Kadar 1 çay bardağı)


    Yapılışı
    Bezelyenin iplikleri ayıklanır. Kaynayan tuzlu suda haşlanıp, Süzülür. Üzerine soğuk su dökülür. Derince bir kaba 2-3 kaşık mısır unu konur. Yumurta kırılır. Bezelye boca edilir. Iyice karıştırılır. Kızdırılmış tavaya sıvıyağ konur. Bezelyeler tavaya boşaltılıp iyice bastırılır. Alt ve üst kızartılır.

    Not : Bu tür kızartmalar için özel tavalar kullanılır. Derin olan bu tavaların üzerinde kapakları düz biçimli ve tavanın içene geçecek şekilde hazırlanmıştır. Yiyecekler bozulmadan rahatlıkla çevrilir.


     
  9. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.234
    Beğenilen Mesajlar:
    598
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul
    Trabzon Kıymalısı

    Malzemeler
    350 gr. Hamur,
    200 gr. Orta yağlı kıyma,
    bir miktar soğan,
    maydanoz,
    az miktarda domates ve arzu edilirse acı biber


    Yapılışı
    Yuvarlak şekilde (değermi) açılan hamur içine hazırlanan kıyma ve malzemesi konularak çiğ olarak fırında pişirilir. Pişirme anında kıyma birkaç kez karıştırılır. Arzuya göre yumurta ve az yağ konulabilir.

    ______________________


    Trabzon Peynirlisi


    Malzemeler
    350 gr. Hamur,
    70 gr. Yaylalarda yapılan ve deri içinde saklanan Trabzon peyniri


    Yapılışı
    Peynir bir gün önceden doğranır, rendeye vurulur ve bir miktar su karıştırılarak dinlenmeye bırakılır. Un, tuz ve maya karıştırılarak ekmek hamurundan daha gevşek hamur elde edilir. 350 gr.lık kesilerek şekillendirilir. Hamur tahta üzerinde dinlendirilir. Fırın 200 derece sıcaklığında hazırlanır. Yine ayrı bir tahta üzerinde kayık şeklinde hazırlanan hamur içine peynir konulur ve üzerine fırça ile su veya un bulamacı sürülerek fırına sürülür. Pişince içine tere yağı konularak servis yapılır.

    _________________________

    Yufka Böğregi

    Malzemeler
    Bugday unu
    yag, tuz su, peynir-maydanoz veya kiyma-sogan, karabiber.


    Yapılışı
    Bugday unu, tuz ve su ile birlikte kulak memesi yumusakliginda yogurulur.
    Hamur küçük parçalara ayrilir. Yufka seklinda acilir.
    Temiz bir bez üzerine yapismayacak sekilde serilir.
    Ayri bir tarafta yufkalari kurut mak için ates yakilir. Üzerine sac konulur. Açilan yufkalar birer birer sacin üzerinde kurutulur.
    Sogumaya birakilir.
    Börek yapilacagi zaman genis bir kabin içine ilik su ve tuz konulur. Yufkalar tek tek islatilir.
    Yagalnmmis tepsiye dizilir.
    Arasina arzuya göre hazirlanmis iç paynir-maydanoz veya kiyma- sogan, karabiber kunulur.
    Üzerine tekrar islatilmis yufka serilir.
    Yaglama islemi tekrarlanarak firinda pisirilir.

    _________________________

    Yumurtalı Fasulye Kızartması

    Malzemeler
    Yarım kilo taze fasulye
    2 yumurta
    Yarım kahve fincanı mısır unu
    1 kahve fincanı sıvıyağ
    Tuz

    Not:
    Hazırlama Süresi : 10 dk
    Pişirme Süresi : 10 dk
    2 kişilik


    Yapılışı
    Fasulyeleri temizleyip 2'ye, 3'e kesin ve yıkayın. Tencereye alıp kaynar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Ilınınca derin bir kaba alın. Tuz ve mısır unu ekleyip harmanlayın.

    Yumurtaları bir kapta çırpın. Tavada sıvıyağı kızdırın. Fasulyeleri ekleyip üzerine yumurtayı dökün. Alt üst kızartıp servis tabağına alın. Sıcak olarak servis yapın.


     
Karadeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ege Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Ege Bölgesi Yöresel Yemekleri

    ege bölgesi yöresel yemekleri ege bölgesinin yöresel yemekleri bölgesinin bölgesi Ege Bölgesi zeytinyağının anavatanı genelde hafif sağlıklı yemekleri vardır Ege Bölgesinin peki diğer yöresel yemekleri nelerdir merak ediyorsanız buyrun melekler :tik: Ege Bölgesinin melekleri eksik yemekler varsa lütfen sizlerde ekleyin :ehi: EGE PİLAVI 1 tavuk 4 su bardağı pirinç 1 kaşık yağ 10...
  2. Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Doğu Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri

    yöresel yemek resimleri yemekler yöresel yemekler doğu anadolu bölgesinin yemekleri doğu anadolu yemekleri Doğu Anadolu Bölgesinin meşhur yemekleri nelermiş bir bakalım melekler... İçimizde mutlaka Doğu Anadolu Bölgesi meleği vardır kızlar lütfen sizin bildiğiniz burda olmayan yöresel yemekleriniz varsa sizde ekleyin :tik: Kesmeli Yeşil Mercimek Çorbası Malzemeler: 1 su bardağı...
  3. İç Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri

    İç Anadolu Bölgesi Yöresel Yemekleri

    iç anadolu bölgesinin yemekleri iç anadolu bölgesi yemekleri bölgesinin yöresel anadolunun meşhur İç Anadolu Bölgesinde hamur işleri çok yapılır börekler etli ekmekler hımm olsada yesek :D:D Evet meleklerim İç Anadolu Bölgesinin en güzel lezzetlerini araştırdım sizler için hep birlikte bakalım :tik: HUNNAK Kullanılacak malzeme (4 kişi için): 1/2 kilo patates, 1/2 kilo yağsız dana...
  4. Marmara Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Marmara Bölgesi Yöresel Yemekleri

    marmara bölgesinin yemekleri marmara bölgesi yemekleri akdeniz bölgesinin akdeniz bölgesi yöresel nelerdir Marmara Bölgesinde hangi yemekler meşhurdur Marmara mutfağında neler bulunur öğrenmek isterseniz buyrun melekler :tik: PİDELİ BEYKOZ PAÇASI Kullanılacak malzeme: (4 kişi için): 1 pide (600 gramlık Ramazan pidesi), 8 paça, 10 bardak su, 1 limonun ince soyulmuş kabuğu, 5 diş...
  5. Akdeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri

    Akdeniz Bölgesi Yöresel Yemekleri

    akdeniz bölgesinin yöresel yemekleri akdeniz bölgesi yöresel yemekleri bölgesinin meşhur akdenizin Akdeniz bölgesinin en meşhur yemeği hangisi diye düşünürseniz işte cevabı melekler :tik: MAHLUTA Malzeme: 250 gr. Kırmızı mercimek, 2 kaşık yağ,Kırmızı biber ve tuz Yapılışı: Bir tencereye su konur , tuz atılır , kaynamaya bırakılır. Kaynarken ayıklanmış ve yıkanmış mercimekler ilave...

Sayfayı Paylaş