gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    karadeniz mutfağı

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Mısır çorbası Malzemeler:

    2 bardak mısır yarması, 1 bardak barbunya fasulye, 1 çorba kaşığı tuz, 1bardak yoğurt, 6 bardak su

    Yapılışı:

    Barbunyayı önceden haşlayın ve süzün. Çorba tenceresine suyu koyduktan sonra içine mısır yarmasını dökün. On dakika kadar karıştırarak kaynatıp içine
    barbunya fasulyeyi ilave edin. Tuz ve yoğurdu karıştırarak, hafif ateşte kaynamakta olan çorbaya azar azar dökerek ilave edin. Kısık ateşte 5-10dakika kadar daha pişirin.

    Kara Lahana Çorbası

    Malzemeler:

    1 kg kara lahana, 6 bardak su, 1 bardak mısır yarması, 1 bardak barbunya fasulye, 1 kahve fincanı kuyruk yağı, 1,5 bardak mısır unu, tuz.

    Yapılışı:

    Fasulyeyi kaynatıp suyunu süzün. Lahanaları sıcak suda haşlayıp ince ince doğrayın. Tencereye su, lahana, mısır yarması ve mısır ununu sırayla ilave edin.Karıştırarak pişirin ve fasulyeyi ilave edin. Kuyruk yağını bir başka kapta eriterek ekleyin. Tuz ilave edip 30 dakika pişirin.

    Hamsili pirinç pilavı

    Malzemeler:

    2 kg hamsi balığı, 2 su bardağı pirinç, 2 su bardağı su, 1 paket kuş üzümü, 1 paket kuru üzüm, 1 paket çam fıstığı, 1 tatlı kaşığı nane, 1 yemek kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 2 yemek kaşığı tereyağı

    Yapılışı:

    Hamsileri ayıklarken kılçığını da çıkarın. İyice yıkayıp temizleyip suyunu süzdürün. Piirnçleri de iyice yıkayın ve suyunu süzüzn. Kuş üzümünü, kuru üzümü, fıstıkları, nane, tuz ve karabiberi piirnçle harmanlayın. Bu karışımı bir bardak suyla birlikte hafifçe kavurun. Fırın tepsisinin kenarlarına aralıksız olarak hamsileri dizin. Ortasına hazırladığınız karışı dökerek yayın. Tepsinin kenarlarına dizdiğiniz hamsileri, tepsinin içine doğru çevirin. Kalan tüm hamsileri aralıksız olarak, pirincin üzerini tamamen kapatacak şekilde dizin. Üzerine 1 bardak su ilave edin. Tereyağını eritip üzerine gezdirin. 20 dakika fırında pişirin.

    Kara lahana dolması

    Malzemeler:

    1 kg kara lahana, 2 bardak pirinç, 2 paket çam fıstığı, 11 paket kuş üzüzmü, 1 su bardağı zeytinyağı, 1 demet maydonoz, 4-5 baş kuru soğan, tuz.

    Yapılışı:

    Kara lahanaları yıkayıp sıcak suda haşlayın ve suyunu süzerek soğumaya bırakın. Bir tencerede zeytinyağıyla beraber ince ince doğradığınız kuru soğanları hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Yıkanmış pirinç, fıstık, kuş üzümü, tuz ve doğranmış maydonozu ilave edin. Bir bardak su ekleyin ve pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Hazırladığınız bu malzemeyi soğumuş olan kara lahana yapraklarına sarın. Tencereye dizerek, üzerine 1,5-2 bardak kadar su ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirin.

    Su böreği

    Malzemeler:

    8 adet yumurta, 7,5 bardak un, 350 gram beyaz peynir, 1 demet maydonoz, 2 su bardağı tereyağı, 1 tutam tuz, 2 çorba kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı.

    Yapılışı:

    Yumurtaları birer birer kırarak çırpın. İçine tuz ve unu ilave ederek yoğurun, hamur haline getirin. Diğer bir kapta beyaz peyniri ezerek ince ince kıydığınız maydonozla birbirine karıştırarak iç malzemeyi hazırlayın. Hamuru 13 eşit parçaya bölüp top haline getirin. 12 top hamuru tek tek açın. Yufkalar hazır yufkadan biraz daha kalın olmalı. Toplardan bir tanesini açmadan bırakın. Geniş bir tencerede kaynamakta olan sıcak suyun içine 2 çorba kaşığı tuzu ve zeytinyağını atın. Açtığınız ve biraz kurumuş olan yufkaları önce bu sıcak suya ardından da soğuk suya batırıp çıkartın ve suyunu elinizle hafifçe sıkarak süzdürün. Islattığınız yufkaların üzerine tereyağ sürdükten sonra hazırladığınız maydonozlu peyniri, yufkanın üzerine dağıtın. Bütün yufkaları aynı işlemlerden geçirdikten sonra üst üste dizerek tepsiye yerleştirin. Ayırdığınız hamur topunu da açıp, bekletmeden yaş olarak en üste serin ve 250 derecedeki fırına verin.30 dakika pişirin.

    Burma tatlısı

    Malzemeler:

    7,5 bardak un, 1 yumurta, 2 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 3 su bardağı çekilmiş fındık, 4 su bardağı ceviz içi, 1,5 su bardağı tereyağ, 4 bardak su, 6 bardak toz şeker.

    Yapılışı:

    Yumurta, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, bir tutam tuz ve unu, sütle birlikte yoğurarak hamur haline getirin. Hamuru 15 eşit parçaya bölerek top top yuvarlayın.Oklava ile pişireceğiniz tepsi büyüklüğünde açın. Her bir yufkayı boydan boya 3 geniş şerit halinde kesin. Yufka parçalarının üzerine fındık ve ceviz karışımını serpin. Oklavaya sararak elinizle iki yandan büzün. Tüm yufkaları aynı şekilde hazırlayarak tepsiye dizin. Tepsiyi hazırladıktan sonra üzerine erittiğiniz tereyağını sürün. Sıcak fırında 20 dakika pişirin. Tepsiyi fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın. Diğer yanda şekeri suyla kaynatarak şerbeti hazırlayın. Soğumuş olan burmaların üzerine şerbeti sıcak olarak dökün. Şerbeti çekene kadar bekleyip daha sonra servis yapın


     
karadeniz mutfağı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lüks Karadeniz

    Lüks Karadeniz

    lüks karadeniz lüks karadeniz tel lüx izmir otobüs firmaları Firma:Lüks Karadeniz Firma Gerçek Adı:Lüks Karadeniz Yön. Kur. Başkanı / Sahibi:Muharrem İslamoğlu Genel Müdür:Kemal Bal Merkez Adresi:Karadeniz cad. No:7 Pazar/Rize İletişim Bilgileri Tel 1:444 00 53 Tel 2:(212) 658 22 63 Büyük İstanbul Otogarı Bilgileri İşletme Yetkilisi:Zeki Sarıgül Peron No:96 Tel 1:444 00 53 Tel...
  2. Karadeniz Sirön

    Karadeniz Sirön

    Malzemeler: Uygun bir tencereyi dolduracak miktarda kuru silor 1 kaşık salça 3 kaşık sıvı yağ Tuz 1 l. su Üzeri için 2 kaşık tereyağ Pul biber, kırmızı toz biber veya nane 1 kase sarmısaklı yoğurt Yapılışı Silorları kırmadan bir tencereye dizin. Ayrı bir tencerede sıvı yağda salçayı biraz kavurup, 1 litre kadar su ve tuz ekleyip kaynatın. Kaynayan salçalı suyu...
  3. Keşfedilmeyi Hak Eden Mutfaklardan Biri....KARADENİZ MUTFAĞI

    Keşfedilmeyi Hak Eden Mutfaklardan Biri....KARADENİZ MUTFAĞI

    karadeniz mutfağı karadeniz mutfağının özellikleri Karadeniz Mutfağı, kendine has özelliklerini hâlâ koruyabilen ender mutfaklardan biri olmayı sürdürüyor. Coğrafya ve iklimsel özellikler dünyadaki mutfak kültürlerini şekillendiren en önemli etkenlerin başında gelir. İnsanların birbirinden habersiz yaşadıkları çağlarda dünyanın farklı yerlerinde farklı beslenme sistemleri ortaya...
  4. Çırpınırdı Karadeniz .

    Çırpınırdı Karadeniz .

    çırpınırdı karadeniz hikayesi Çırpınırdı Karadeniz . Çırpınırdı karadeniz bakıp Türk'ün bayrağına Ah ölmeden bir görseydim düşebilsem Toprağına Sırmalar sarsam koluna inciler dizsem Yoluna Fırtınalar dursun yana yol ver Türk'ün bayrağına. Ayrı düştüm dost elinden yıllar var ki çarpar sinem vefalı Türk geldi yine selam Türk'ün bayrağına. alinti
  5. Karadeniz Turu

    Karadeniz Turu

    Karadenizin güzellikleri hepinizin malumu. Sizlerinde ilgisini çekebileceğini düşündüğüm güzel bir karedeniz turu var arkadaşlar. 11 Haziran'da başlıyor. Köstence, Yalta, Odessa Limanlarında duraksıyor. Yaz tatiliniz için uygun olabilir. Ocean Majesty ile Karadeniz 5 Gece 6 Gün İstanbul-İstanbul 2012 | Tur Detayı | apextour.com.tr

Sayfayı Paylaş