Karadeniz Sirön

papatya57

Yeni Üye
Üye
Karadeniz Sirön



Malzemeler:

Uygun bir tencereyi dolduracak miktarda kuru silor
1 kaşık salça
3 kaşık sıvı yağ
Tuz
1 l. su


Üzeri için
2 kaşık tereyağ
Pul biber, kırmızı toz biber veya nane
1 kase sarmısaklı yoğurt


Yapılışı
Silorları kırmadan bir tencereye dizin.
Ayrı bir tencerede sıvı yağda salçayı biraz kavurup, 1 litre kadar su ve tuz ekleyip kaynatın.
Kaynayan salçalı suyu silorlarınız üst hizasına çıkacak kadar doldurup, kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dk. pişirin.
Pişen silorlarınızı servis tabağına alıp, üzerine sarmısaklı yoğurt ve kızdırılmış kırmızı biberli tereyağ (biber yerine nanede olabilir) gezdirip sıcak olarak servise alın.


Not:
Silorlar, süt ve su ile hazırlanmış klasik hamurun sac üzerinde pişirilip tek tek rulo şeklinde sarılıp uygun boylarda kesilmesi ve fırında kurutulması ile elde ediliyor.

Ziron'u (Sirol) Tatli Olarakta Hazirlayabilirsiniz:
Hazirladigimiz ve sac üzerinde pisirdigimiz sirol (yufka) lari rulo seklinde sarip uygun boyutlarda kesip servis tabaklarina dizeriz, ayri bir kapta yogurt icinede sekeri kendi damak zevkinize göre ilave edip karistirip sirol (ziron) larin üzerlerini kapatacak sekilde yayiyorsunuz. Dileyen bir tavada tere yagi eritip hazirladigimiz ziron (sirol) üzerinde gezdirebilir.

Biz bu sekilde hazirlariz, cokta güzel olur
smile.gif


Afiyet olsun..
 
Geri
Üst