Karamelli Ekler

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Karamelli Ekler
karamelli ekler
oktayusta_karam._ekler.jpg


Karamelli Ekler

Ekler hamuru için:

1,5 su bardağı su
1,5 su bardğı un
100 gram margarin
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 fiske tuz
4 adet yumurta

Kreması için:
3,5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı margarin

Üzeri için (karameli):
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı krema

Karamelli Ekler Tarifi
Önce hamuru için tencereye su, margarin, şeker ve unu koyup pişirin. Soğuyunca üzerine yumurtaları tek tek kırıp özleştirin. Krema torbası ile minik ekler şeklinde yağlanmış tepsiye sıkın. 160 derecede iyice kuruyana kadar pişirin. Diğer tarafta kreması için gerekli olan malzemelerin hepsini tencereye alılp karıştırarak pişirin.

Krema soğurken karamel sosu hazırlayın. Bir tavayı küçük ocağa alıp tozşekeri eriyene kadar karıştırın. Karamel rengi alınca yarım su bardağından bir parmak eksik kremayı ilave edip karıştırın. Sos ılık kalmalı. Aksi takdirde donup sürülmez hale gelir.

Hamurlar fırından çıkınca soğutun. İçlerine krema sıkın. Krema ile dolan hamurları karamel sosa batırıp bir ızgaraya dizin. Tabağa dizerseniz karamel akıp tabağa yapışacaktır.Son derece lezzetli zahmetine değer bir tatlı..​

NOT:Ekler hamurlarınızı iyi kurutmazsanız fırından çıkınca söner ve içini dolduramazsınız. Aman dikkat..
 
Geri
Üst