gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Karamelli Ekler

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    karamelli ekler
    [​IMG]

    Karamelli Ekler

    Ekler hamuru için:

    1,5 su bardağı su
    1,5 su bardğı un
    100 gram margarin
    1 tatlı kaşığı tozşeker
    1 fiske tuz
    4 adet yumurta

    Kreması için:
    3,5 su bardağı süt
    1 su bardağı tozşeker
    3 çorba kaşığı un
    1 çorba kaşığı tepeleme mısır nişastası
    1 paket vanilya
    1 çorba kaşığı margarin

    Üzeri için (karameli):
    1 su bardağı toz şeker
    Yarım su bardağı krema

    Karamelli Ekler Tarifi
    Önce hamuru için tencereye su, margarin, şeker ve unu koyup pişirin. Soğuyunca üzerine yumurtaları tek tek kırıp özleştirin. Krema torbası ile minik ekler şeklinde yağlanmış tepsiye sıkın. 160 derecede iyice kuruyana kadar pişirin. Diğer tarafta kreması için gerekli olan malzemelerin hepsini tencereye alılp karıştırarak pişirin.

    Krema soğurken karamel sosu hazırlayın. Bir tavayı küçük ocağa alıp tozşekeri eriyene kadar karıştırın. Karamel rengi alınca yarım su bardağından bir parmak eksik kremayı ilave edip karıştırın. Sos ılık kalmalı. Aksi takdirde donup sürülmez hale gelir.

    Hamurlar fırından çıkınca soğutun. İçlerine krema sıkın. Krema ile dolan hamurları karamel sosa batırıp bir ızgaraya dizin. Tabağa dizerseniz karamel akıp tabağa yapışacaktır.Son derece lezzetli zahmetine değer bir tatlı..​

    NOT:Ekler hamurlarınızı iyi kurutmazsanız fırından çıkınca söner ve içini dolduramazsınız. Aman dikkat..


     
Karamelli Ekler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. krem karamelli kek

    krem karamelli kek

    krem karamelli kek • Yarıdan fazla su bardağı şeker (yakmak için) Krem karamel için: • 500 gr süt • 3 yemek kaşığı şeker • 4 yumurta • Vanilya Kek için: • 3 yumurta • 1,5 su bardağı un • 1 su bardağı şeker • 3 yemek kaşığı kakao • 1/2 su bardağı süt • 1/2 su bardağı sıvı yağ • 1 kabartma tozu • vanilya Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakın ve kek kalıbınızın tabanına...
  2. Karamelli Muz ve Kivi Kızartması

    Karamelli Muz ve Kivi Kızartması

    4 kivi , 2 muz , 1 yumurta , 4 çorba kaşığı mısır unu , 600 ml sıvı yağ. Karamel için: , 100 g toz şeker , 3 çorba kaşığı susam yağı , 1 çorba kaşığı susam. Servis için: , limon dilimleri , krema Kivileri soyun ve dörde bölün. Muzları soyun, ikiye böldükten sonra her bir parçayı tekrar uzunluğuna ikiye bölün. Yumurtayı bir kasede çırpın. Mısır ununu ilave edin ve yeteri kadar su ekleyerek...
  3. Karamelli Dondurma

    Karamelli Dondurma

    Malzemeler 1 lt süt 1 su bardağı şeker 2 tatlı kaşığı toz salep 1 tatlı kaşığı nişasta Yapılışı Salep ve nişastayı bir bardak sütle karıştırıp bekletin. Şekeri bir tencereye koyun ve orta ateşte hiç karıştırmadan eritin. İyice eridiğinde ve altın rengini aldığında ocağı kapatın. Hazırladığınız karamele sütü azar azar yavaşça ekleyin. Salep ve nişastayla karıştırdığınız sütü de tencereye...
  4. Çikolata Tabanlı Karamelli Puding....

    Çikolata Tabanlı Karamelli Puding....

    Çikolata Tabanlı Karamelli Puding Malzemeler: Su bardağı ölçüleri amerikan cup ölçülerine göredir. 3/4 su bardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker 1/4 su bardağı su 1 su bardağı krema 3 su bardağı süt 1/4 su bardağı mısır nişastası 2 yumurta 1,5 tatlı kaşığı vanilya 1/4 tatlı kaşığı tuz 60gr bitter çikolata Hazırlanması: Şekeri ve suyu derin bir...
  5. Fıstıklı & Karamelli Kurabiyeler...

    Fıstıklı & Karamelli Kurabiyeler...

    Fıstıklı & Karamelli Kurabiyeler Malzemeler: 1 + 2/3 su bardağı un 1/2 tatlı kaşığı tuz 2 + 1/2 su bardağı kaju fıstığı 2 yemek kaşığı + 1 tatlı kaşığı sıvıyağ 8 silme yemek kaşığı margarin/tereyağı, oda sıcaklığında 3/4 su bardağı kahverengi şeker 1/2 su bardağı toz şeker 1 yumurta 1 paket şekerli vanilin 24 adet karamelli şeker 1/4 su...

Sayfayı Paylaş