Karanfilin Yararları ve Zararları

ASİMELEK

Daimi Üye
Üye
Karanfilin Yararları ve Zararları
karanfil çiğnemenin zararları karanfilin zararları nelerdir
beslenme, beslenme alışkanlığı, beslenme alışkanlıkları, dengeli beslenme, diş ağrısı, Diş ağrısı için karanfil, diş ağrısı için ne yapmalı, Diş Ağrısına Bitkisel Çözüm, diş ağrısına karanfil, diş ağrısına ne iyi gelir, diş ağrısına ne yapılır, kadın, kadın sağlığı, kadınlar, kadınlar ve sağlık, karanfil, karanfil çiğnemek, karanfil çiğnemenin faydaları, karanfil çiğnemenin zararları, Karanfil nasıl kullanılır, Karanfil Şurubu Tarifi, karanfil yağı, karanfil yağı nasıl uygulanır, karanfilin faydaları, karanfilin faydaları ve zararları


392124db0127b95a70.jpg


Karanfil:
15-20 metre yüksekliğinde, kışın yaprak dökmeyen bir ağaç olan karanfil ağacının çiçeği ve tomurcukları kurutularak hoş kokulu bir baharat olan karanfil baharatı elde edilir. Ayrıca, çiçeklerinden karanfil yağı çıkarılır.
Karanfilin Faydaları:
Antiseptiktir; Mikropları öldürür. Diş ağrılarını kesmeye yardımcı olur. Ağrı kesici ve mikrop öldürücü özelliği nedeniyle özellikle dişhekimliğinde faydalıdır. Ağız kokusunu giderir. Bu nedenle sarımsak, soğan ve sigara kokularını bastırmakta etkilidir. Gaz söktürücüdür. Uyarıcıdır. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Kalbi ve hafızayı kuvvetlendirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Baharat olarak iştah açar. Hazmı kolaylaştırır. Mideye ve göğse kuvvet verir. Karanfil çiçekleri balgam söktürücüdür. Öksürüğü keser. Cinsel isteği arttırır. Mide bulantısını ve kusmayı önler, ateşi düşürür. İshali keser.
Karanfil nasıl kullanılır?
Karanfil tohumu toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatılarak karanfil çayı yapılabilir. Karanfil çayı içerisine tarçın da eklenirse boğaz ağrısı için güzel bir bitkisel çay hazırlanmış olur. Karanfilden karanfil yağı da çıkarılır. Karanfil yağı romatizma şikayetlerini azaltıcı etkisi nedeniyle romatizmalı bölgeye sürülürse faydası görülür. Karanfil çiçeği balla karıştırılıp yenirse iktidarsızlığa iyi gelir. Karanfil çiçekleri kaynatılıp elde edilen şurup ateşli hastaları terletmek ve ateş düşürmek için kullanılır. Ayrıca, balgam söktürücü ve öksürük kesicidir. Karanfil kökü haynatılıp içilirse ishali keser, mide ve bağırsak bozukluklarını giderir.
Siyah çayın içinde, yemek sonrası hazımsızlık yaşadığımızda, kötü kokuları gidermede kullandığımız karanfilin faydalarını biliyor musunuz?
Karanfilin Faydaları:
Diş ağrısını geçirir.
Mikropları öldürür.
Ağrıları dindirir.
Sinirleri uyarır.
Hazmı kolaylaştırır.
Koku giderir.
İştah açar.
Soğuk algınlığına iyi geliyor.
Uykusuzluk sorununda tedaviye yardımcıdır.
Diş Ağrısına Hemen Çözüm!
Diş ağrısı dayanılması en zor ağrılardan biridir. Güzel kokusu ve sayısız faydalarıyla karanfil diş ağrısına karşı en etkili çözümlerden biridir. Karanfilin mucize faydaları ve daha fazlası bu yazıda!
Karanfil tomurcuğu ağrı kesici ve hafif uyuşturucudur. Bu etkilerinden yararlanılarak diş ağrısını kesmekte kullanılır. Bir adet karanfil tohumu ağıza alınır. Ağrıyan çürük dişin yakınına getirilir ve bir süre orada tutulur ya da gene piyasada satılan karanfilyağı biraz pamuğun üzerine damlatılır ve pamuk ağrıyan dişe bastırılır.
Karanfilin faydaları ise şöyle,
Gaz söktürücüdür.
Mide bulantısını bastırır. Kusmaları önler. Karanfil tomurcuklarından bir tutam (7-8 tane) alınıp 1 bardak kaynar suya atılır. 10 dakika demlendirilerek hazırlanan karışım ılık olarak içilir.
Karanfil tomurcukları nefesin kötü kokusunu yok eder. Bunun için tomurcuklar ağızda çiğnenip sert bakiye tükürükle atılır ya da yukarda tarifi verilen infüzyonla gargara yapılır.
Karanfılyağı romatizma ve nevralji ağrılarının hafifletilmesinde yararlı olur. Bunun için karanfilyağı ağrılı yerlere dıştan ovuşturularak uygulanır.
Cinsel gücü arttırır ve cinsel isteksizliği azaltır.
Kadınların hamile kalmasını kolaylaştırır ve doğuma yardımcı olur
Mideyi çalıştırır ve iştah açar. Sindirimi kolaylaştırır.
Zihni rahatlatır ve unutkanlığı engeller.
Karanfil Şurubu Tarifi:
25 ml. Kaynar su taze taç yapraklarının üzerine dökülür ve 12 saat bekletilir. Süzgeçten geçirilip 225 gram şeker eklenir ve karıştırılır. Hazır olduğunda cam bir şişede saklanabilir.
 
Geri
Üst