Kararan fayansların ararları nasıl temizlenir

narçiçeğimm

Daimi Üye
Üye
Kararan fayansların ararları nasıl temizlenir
Fayanslar nasıl temizlenir fayanslar nasıl parlar.Melekler bi çok ev hanımının sorunu belkide fayansların aralarının temizliği ayrıca çok kötü görünürler öyle siyah siyah bakalım fayans aralarını temizlemek için neler yapabilirmişiz


banyo-dekorasyon-resimleri1-31a.jpg





Hanımların bir numaralı dertlerinden birisidir.Aslında en can sıkıntısı olan konudur.Deterjan kullanmak geçici bir çözüm gibi görünse de kısa süre sonra derzlerin aşınmasına neden olur ve derz kalmaz.Zamanla alta su sızdırır ,eviniz akar ve kalebodur veya fayanslar patlar.Uygulanabilir çözümleri geçici de olsa uygulayabiliriz.Endişe edecek bir durumda yoktur aslında.Sağlıklı yapılan derzler 15 yıl kadar dayanabilir.
Bunun en kolay çözümü renkli derz dolgusu yaptırmaktır.Gri en güzel seçenektir.Fakat beyaz derzin güzelliğide kaçınılmazdır.Artık büyük firmalar kirlenmeyen ve kararmayan derz dolgusu çıkardılar.Yenilerin sorunu yok.Tabi herkes yeni yaptıramıyor.Bu arada derz üstüne derz de yapılmaz kısa sürede kalkar .
En önemli husus da kararmanın ve derzlerin aşınmasının kaçınılmaz olduğudur.
Muhtemel çözüm yollarını maddeler halinde sıralayalım
1.Hemen hemen bütün kaliteli deterjanlar çıkarır.Mühim olan doğal olarak nasıl çıkartılacağıdır.
2.Domestosu diş fırçası ile derzlere uygulama
3.Plastik boyayı suluboya fırçası ile derz aralarına uygulamak derzlerinizin yeni görünmesini sağlayacaktır.Fazlalıklar nemli bez ile kurumadan silinir.Boyamadan evvel derzler güzelce silinmelidir.Yağlı boya ile de boyanabilir fakat tavsiye etmiyoruz.
4.Buhar makinasını kullananlar çok faydalı olduğunu söylüyorlar.Denenebilir.
5.Sirkenin içine tuz katıp temizlemek.Ya da sirkeli su ile eski diş fırçasını birlikte kullanın.
6.1 bucuk litrelik suya birebir ölçülerde limon tuzu ve küçük parcalar halinde temizlik marketlerde satılan taş sodasını şişeye alıyoruz şişenin yarısına kadar su dolduruyoruz ama yavaş bi şekilde şişenin agzını kapatıyoruz ve calkalıyoruz şişenin ağzınada ufak bir delik acıyoruz ve fayans aralarına döküyoruz biraz bekletip sonrasında temizliyoruz.
7.Mor cif ile (/ÇAmaşır sulu) temizleyin.
8.anway loc isimli ürün
9.Dr. Clean marka derz temizleyicisi
10.Derz kalemleri ile derzleri boyamak. 4-5 yıl idare ediyor. .Çeşitli renk seçenekleri var.
11.Küçük bir fırça yardımıyla Plastik boyayı Derzleri uygulamak.Fayansın kenarına taşan boyayı hemen silmeniz gerekir.Kesinlikle yağlı boya kulanmayınız.
 
Kararan fayans aralarını temizlemek için evde pratik bir şekil de doğal olarak yapabileceğiniz temizlik ürünü ile tertemiz yapabilirsiniz. Fayans kullananların oldukça sık şikayet ettiği fayans araların da zamanla oluşan kirleri temizlemek bazen oldukça zor bir durum oluyor. Birazdan Sizlere vereceğim malzemeler ile yapacağınız temizlik ürünü ile artık fayans arasın da oluşan kirler ve kararmalar sorun olmaktan çıkacak.

7 bardak çeşme suyu
yarım fincan kabartma tozu
üç limonun suyu
1/4 fincan sirke

Elinize bir lastik eldiven takarak bu malzemeleri güzelce karıştırıp kıvama gelmesini sağlayın. Daha sonra hazırlamış olduğunuz bu karışımı bir fırça yardımı ile kararan fayans aralarına sürün. Bunu yaptıktan sonra bir saat kadar bekleyin. Bekledikten sonra bol su ile yıkayın yada güzelce silin..

Fayans aralarının tertemiz olduğunu ve beyazladığını göreceksiniz;)
 
Banyo fayanslarını genelde derz dolgusunu eritmeyen deterjanlarla beyazlatıyorum. Porçöz banyo sprey kullanıyorum. Derzlere zarar vermiyor bembeyaz yapıyor. Ayrıca duşakabin camında ki kireçleride gideriyor.
 
clinbang banyo köpük spreyide tavsiye ederim özellikle kireçli yerlerde çok işe yarıyor banyoda sabun artıklarından dolayı yer ve duvar fayanslarında zamanla kararma oluyor elimden geldiğince çok fazla kararmasını beklemeden sık sık bu köpükle temizliyorum kararmasına olanak vermiyorum gerçekten işe yarıyor
 
Geri
Üst