gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.178
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Karides Kroket

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 2 çorba kaşığı tereyağı Bir buçuk su bardağı un
    1 çay bardağı süt
    1 su bardağı kaşar peyniri rendesi l tatlı kaşığı hindistancevizi rendesi
    100 gram haşlanmış karides
    Tuz
    2 adet yumurta
    Galeta unu
    Kızartmak için: Sıvı yağ

    HAZIRLANIŞI :
    Tavaya 2 çorba kaşığı tereyağını alın. Üzerine bir buçuk su bardağı unu sürekli karıştırarak ilave edin. Un pembeleşmeye başladığında 1 çay bardağı sütü ve 1 su bardağı kaşar peyniri rendesini ekleyin. Çok kısık ateşte 5 dakika pişirin.
    Sonra 1 tatlı kaşığı hindistancevizi rendesini, karidesleri ve tuzu ilave edin. Ateşin üzerinden aldıktan sonra soğutun.
    Malzemeler özleşene dek yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizle şekil verin. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvı yağda kızartın.

     
Karides Kroket konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Yumurta Kroketi (4 Kişilik)

    Yumurta Kroketi (4 Kişilik)

    Malzemeler 8 Yumurta 1 Çorba Kaşığı Margarin 7 Çorba Kaşığı Un 1 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşığı Rendelenmiş Kaşar Peyniri 2-3 Çorba Kaşığı Galeta Unu Kızartmak İçin Sıvıyağ Birkaç Dal Dereotu Tuz, Karabiber, Pulbiber Yemeğin Tarifi Yumurtaların 6 tanesini katı kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tencerede margarini eritip dört kaşık un ekleyerek pembeleştirin. Azar...
  2. Güveçte karides

    Güveçte karides

    MALZEMELER 500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
  3. Kroket

    Kroket

    Kroket, ilk kez 18. yüzyılda Fransa’da oynanan ve 1850’lerde İngiltere’de yaygınlaşan bir açık hava oyunudur. Genel Bakış İkişer kişilik iki takım ya da iki kişi arasında, dört tahta topa uzun saplı tokmaklarla vurularak oynanır. Mavi ve siyah toplar bir takımın, kırmızı ve sarı toplar rakip takımındır. Oyun Alanı 32 metre uzunluğunda ve 26 metre genişliğinde olan çim kaplı...
  4. Çıtır Karides

    Çıtır Karides

    çıtır karides galeta unlu karides 500 g çiğ karides - 2 çorba kaşığı sherry veya Tatlı şarap - 1 Tatlı kaşığı domates salçası - karışık baharat - 400 ml sıvı yağ - 100 g mısır unu - 2 adet çırpılmış yumurta - 100 g galeta unu - Servis için: limon dilimleri Karidesleri ayıklayın. Küçük bir bıçakla iplik şeklindeki siyah kısmı çıkarıp atın. Mutfak havlusuyla kurulayın. Sherry, baharat ve...
  5. Balık kroket

    Balık kroket

    BİR ÇOK FAYDASINI VE LEZZETİNİ DÜŞÜNÜRSEK BALIK SOFRALARIMIZDAN EKSİK ETMEMEİZ GEREKEN BİR NİMET:) Malzemeler, 2 adet palamut fileto 2 diş sarımsak 1 adet defne yaprağı 1 kâse galeta unu 1 adet yumurta Damak tadınıza göre tuz Kızartmak için yağ Hazırlanışı, Palamut filetoları iki parmak genişliğinde uzunlamasına doğrayın. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su...

Sayfayı Paylaş