Karnabahar her derde deva

Gül Hanım

Yeni Üye
Üye
Karnabahar her derde deva
Karnabahar kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden biridir.

Yemek yaparken çok çeşitli seçenek sunmasının yanında özellikle kadınlarda göğüs kanserine karşı koruyan indol-3 karbonal içerir. Karnabaharı pişirirken çiçeğinin yanı sıra 4-5 dal yaprağından da koyarsanız tüm etkin maddeleri elde etmiş olursunuz. Karnabaharda C vitamini potasyum mineral betakaroten ve lif bulunmaktadır. Az suda haşlayarak salata şeklinde tüketirseniz tüm etkilerinden fazlasıyla yararlanırsınız. Ayrıca haşladığınız suyu dökmek yerine sebze çorbası yapmak için kullanmanızı tavsiye ederiz.

Yararları:

Kansere yakalanma riskini azaltır.
Kan basıncını dengede tutar.
Afrodizyak özelliğe sahiptir.
Demir minerali açısından zengin oluşu kansızlığı önler.
Antioksidan özelliğine sahiptir.
Kalp hastalıkları ve kalp krizine karşı koruyucudur.
Başta potasyum olmak üzere vücuda yararlı pek çok besin maddesi içerir.
Dalak hastalıklarına iyi gelir.
Şeker hastaları için faydalıdır.
Zihinsel yorgunlukla başa çıkmanıza yardımcı olur.
Tansiyon hastaları az ve seyrek tüketmelidir.
Bedenin iyot emilimini azalttığından özellikle az iyot alanların iyotlu tuz tüketmeleri tavsiye edilir.
Kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyonlarında en etkili sebzedir.
Pişirme suyunu dökmemeniz tavsiye edilir.

 
Geri
Üst