gebe
  1. sahrudd

    sahrudd Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    karnabahar salatasi

    Konu, 'Mezeler - Ordövrler' kısmında sahrudd tarafından paylaşıldı.

    malzemeler:
    iki adet karnabahar iki dis sarmisak
    bir tane havuc
    biraz tuz,sumak ve zeytinyag

    yapilisi:
    karnabaharlari haslayin ve sogumasini bekleyin,diger tarafta sarmisakli yogurdu hazirlayin.kucuk kucuk dogradiginiz karnabaharlari yogurtla karistirin biraz tuz ve zeytinyaginida ekleyin.susleme icin havuc ve sumak kullanin..

    ( karnabaharlari cok haslamayin karistirirken dagilmasin)

    afiyet olsun


     
  2. sluntse

    sluntse Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ocak 2010
    Mesajlar:
    79
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    karnıbaharı seviyorum kokusuna ramen
     
  3. seeda

    seeda Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Ocak 2010
    Mesajlar:
    127
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    haşlamasından çok kızartıp üstüne yoğurt döküncede çok güzel oluyor..
     
  4. Krizantem

    Krizantem Forum Okuru

    karnıbaharı çok seveerimm
     
karnabahar salatasi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kabak Salatasi

    Kabak Salatasi

    Gereçler: 4 ADET ORTA BOY KABAK 2 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 6 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT 3 DİŞ SARIMSAK 1 DEMET DEREOTU biraz tuz. Yapılışı: kabaklarını yıkayıp kabuklarını soymadan rendeleyin. 2 kaşık zeytin yağını tercihen teflon tavada ısıyıp kabakları ekleyin.. yüksek ateste 2 dakkika ısıttıktan sora altını kısıp pişirin ve kabaklar çok ezilmeden ateşten alın.suyu varsa süzün ve soğumaya...
  2. Prenses Salatasi

    Prenses Salatasi

    Malzemeler 3 Adet Havuc 1 Adet Yesil Elma 3 Yemek kasigi Yogurt 2 Yemek kasigi Mayonez 1 Dis Sarmisak 1 Cay Bardagi Findak Veya Ceviz 2 Yemek kasigi Zeytinyagi 1 Cay kasigi Kirmizi Pulbiber 6-7 Adet Kornison Tursu Yapilis Tarifi Havuclari kaziyip rendeleyin. Elmayi soyup rendeleyin. Yogurt, mayonez, dövülmüs sarmisak, iri dövülmüs findik veya ceviz ilave edip karistirin. Kornison tursulari...
  3. KralİÇe Salatasi

    KralİÇe Salatasi

    Malzemeler: - 2 orta boy kereviz, - 2 adet tavuk bonfile, - 4 yemek kaşığı yoğurt, - 6 yemek kaşığı mayonez, - 2 diş sarmısak, - 1 çay bardağı kıyılmış ceviz, - 1 yemek kaşığı ketçap, - 1 çay kaşığı tuz. Yapılışı: Tavuk bonfileyi az su ile haşlayın. Soğutup küçük parçalara ayırın. Çukur bir kapta yoğurt, mayonez, ketçap, tuz ve dövülmüş sarmısağı iyice karıştırın. Kerevizi soyup hemen...
  4. karnabahar

    karnabahar

    (Blumenkohl / Chou-fleur / Cauliflower / Karnabit / Brassica oleracea var / Bortytis / Cauliflower) Lahananin bir çesidi. Lahanada yapraklar sebze olarak kullanildigi halde, karnabaharda yenilen kisim genç çiçek tomurcuklari ile çiçek durumu eksenidir. Karnabahar beyaz renkte bir sebzedir. Bunun sebebi de çiçek durumunun büyük örtü yapraklari ile kapali kalmasindandir. Fosfor ve vitamin...
  5. Karnabahar

    Karnabahar

    (Blumenkohl / Chou-fleur / Cauliflower/ Karnabit / Brassica oleracea var / Bortytis / Cauliflower) Lahananin bir çesidi. Lahanada yapraklar sebze olarak kullanildigi halde, karnabaharda yenilen kisim genç çiçek tomurcuklari ile çiçek durumu eksenidir. Karnabahar beyaz renkte bir sebzedir. Bunun sebebi de çiçek durumunun büyük örtü yapraklari ile kapali kalmasindandir. Fosfor ve vitamin...

Sayfayı Paylaş