gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Karnabaharın Özellikleri

    Konu, 'Çöplük' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Karnabaharın özellikleri
    Karnabaharın yararları nelerdir
    Karnabahar besin değeri



    Özellikle pişerken ve haşlanırken çıkardığı koku nedeniyle pek sevilmeyen sebzelerden biri olan karnabahar tam bir vitamin deposu melekler :) Bakın karnabaharda bulunan vitamin değerleri ve bu kıymetli sebzenin insan sağlığına faydaları nelermiş :tik:

    [​IMG]


    BESİN DEĞERLERİ

    100 gr. karnabaharın içerdiği besin değerleri şöyle sıralanabilir: 27 kalori; 2,7 gr. protein; 5,2 gr. karbonhidrat; 0 kolesterol; 0,2 gr. yağ; l gr. lif: 56 mgr. fosfor; 21 mgr. kalsiyum; 0.7 mgr. demir: 295 mgr. potasyum: 60 IU A vitamini; 0,09 mgr. B1 vitamini; 0,08 mgr. B2 vitamini; 0,6 mgr. B3 vitamini ve 55 mgr. C vitamini.

    SAĞLIĞIMIZA YARARLARI

    Başta potasyum minerali olmak üzere, beden için yararlı önemli besin maddelerini bolca içermesinin yanı sıra;

    o Karnabahar, tüm Turpgiller’deki sebzeler gibi bedenin kansere yakalanma rizikosunu aza indirger: Özellikle kalınbağırsak ve mide kanserlerine karşı etkilidir.

    o Antioksidan madde yönünden de zengin olduğu için kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma rizikosunu da azaltır.

    o Karnabahar, demir minerali oranı yüksek olduğu için kansızlığı önler.

    o Potasyum minerali yönünden zengin olduğu için de yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu belli düzeyde tutar.

    Dikkat: Bu etkilerinden yararlanmak için karnabahar haftada 2-3 kez yenilir. Ancak, tüm Turpgiller’deki sebzelerde olduğu gibi karnabahar da bedenin iyot emilimini azaltır, özellikle içme suyunda iyodun az olduğu yörelerde sıkça karnabahar yiyenler iyotlu besinler ya da iyotlu tuz almaya özen göstermelidir.
     
Karnabaharın Özellikleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. karnabahar salatası

    karnabahar salatası

    MALZEMELER 1 adet orta büyüklükte karnabahar 10-12 adet siyah zeytin 1.5 fincan zeytinyağ 3-4 dilim limon 1 limonun suyu 1 adet havuç tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Karnabaharın kökünü ve yapraklarını kesin, temizleyip iyice yıkadıktan sonra parçalara bölmeden tuzlu suda bir süre haşlayın.Sonra tencereden alıp, suyunu süzün ve kanabaharı zedelememeye özen göstererek servis tabağına...
  2. karnabahar salatasi

    karnabahar salatasi

    malzemeler: iki adet karnabahar iki dis sarmisak bir tane havuc biraz tuz,sumak ve zeytinyag yapilisi: karnabaharlari haslayin ve sogumasini bekleyin,diger tarafta sarmisakli yogurdu hazirlayin.kucuk kucuk dogradiginiz karnabaharlari yogurtla karistirin biraz tuz ve zeytinyaginida ekleyin.susleme icin havuc ve sumak kullanin.. ( karnabaharlari cok haslamayin karistirirken dagilmasin)...
  3. karnabahar

    karnabahar

    (Blumenkohl / Chou-fleur / Cauliflower / Karnabit / Brassica oleracea var / Bortytis / Cauliflower) Lahananin bir çesidi. Lahanada yapraklar sebze olarak kullanildigi halde, karnabaharda yenilen kisim genç çiçek tomurcuklari ile çiçek durumu eksenidir. Karnabahar beyaz renkte bir sebzedir. Bunun sebebi de çiçek durumunun büyük örtü yapraklari ile kapali kalmasindandir. Fosfor ve vitamin...
  4. Karnabahar

    Karnabahar

    (Blumenkohl / Chou-fleur / Cauliflower/ Karnabit / Brassica oleracea var / Bortytis / Cauliflower) Lahananin bir çesidi. Lahanada yapraklar sebze olarak kullanildigi halde, karnabaharda yenilen kisim genç çiçek tomurcuklari ile çiçek durumu eksenidir. Karnabahar beyaz renkte bir sebzedir. Bunun sebebi de çiçek durumunun büyük örtü yapraklari ile kapali kalmasindandir. Fosfor ve vitamin...
  5. Karnabaharın Faydaları

    Karnabaharın Faydaları

    karnabaharın faydaları, yararları, yemekleri, yaprakları, kokmaması için, besin değerleri hakkında bilgi. KARNABAHARIN FAYDALARI Fosfat ve potasyum ihtiva eden ve içeriğinde kadınları göğüs kanserine karşı koruyan indol-3 karbonal bulunan karnabaharı, lahanadaki besin değerinin çoğuna sahiptir. Karnabahar çiçek olduğu için, bol bol fosfor, E vitamini, cinsiyet hormonu, diğer vitamin ve...

Sayfayı Paylaş