Karnınızı Sıkılaştırmak İçin Bunları Yiyin!

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Karnınızı Sıkılaştırmak İçin Bunları Yiyin!
karın sıkılaştırmak için, karın nasıl sıkılaştırılır, karın sıkılaştırmak için ne yapmalı



Sevgili melekler, sarkan göbeğiniz canınızı sıkıyorsa ve artık gergin güzel bir karna sahip olmak istiyorsanız, egzersiz yanında tüketmeniz gereken bazı yiyecekler var. Aşağıdaki makalede bahsedilen yiyecekler karnınızı sıkılaştırıyor...


karın.jpeg



Dümdüz bir karına sahip olmayı kim istemez ki?

Eğer sizinde hayalinizde sıkı bir karın varsa bu besinler en büyük yardımcınız olacak.

Tabi düz bir karına sahip olmak için egzersizin çok önemli olduğunu da unutmamak gerekir. Doğru egzersiz programını bu besinlerle desteklerseniz hayalinizdeki vücuda kavuşamanız mümkün.

İşte sıkı bir karına kavuşmak için yemeniz gerekenler...

Armut: Besleyicilik konusunda ne kadar övgü varsa hep elmaya gider ve bu güzel meyveye haksızlık edilir. Günde bir armut yemek de sağlığa iyi gelir. Armut bol lifli bir meyvedir ve pektin adı verilen bu lifler kilo vermenize yardımcı olur. Biraz suyun içinde haşlayarak ılık bir tatlı olarak yiyebilirsiniz. Bazı türleri kumlu, bazıları kremsi bir dokuya sahiptir. Hangisini sevdiğinizi bularak ara öğünde bir parça peynir ile birlikte tüketebilirsiniz.

Greyfurt: Turunçgil ailesinden gelen bu meyvenin kilo vermeye yardımcı olduğu, yapılan araştırmalarda her öğünde yarım greyfurt yiyen insanların yaklaşık iki kilo, günde üç kez bir bardak greyfurt suyu içenlerin ise 1,5 kilo kaybettiği görülmüştür. Eğer greyfurtun ekşi tadını sevmiyorsanız, greyfurt dilimlerinin üzerine biraz bal gezdirdikten sonra kakule serpiştirip ızgarada iki-üç dakika pişirerek, onu düşük kalorili leziz bir tatlı haline getirebilirsiniz.

Kuruyemiş: Kuruyemiş ve çekirdeklerin faydası saymakla tükenmez. Kuruyemişler ve çekirdekler bol miktarda protein, lif, demir, çinko, magnezyum, bakır, B vitamini ve E vitamini içerir.

Avokado: Avokadolar lutein deposudur. Lutein sağlıklı gözler için gereklidir. Avokado aynı zamanda bol miktarda lif, kanda pıhtılaşma sağlayıcı K vitamini ve kalp koruyucu folat da içermektedir.

Siyah çikolata: Siyah çikolata bol miktarda flavanol ve proantosiyanin içerir; ikisi de iyi kolesterol (HDL) seviyesini arttırır. Ayrıca bakır, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve demir gibi; insülin seviyelerini kontrol eden ve kan damarlarını gevşeten, kan basıncını düşüren önemli mineraller içerir.

Zeytin: Göbeğinizi hedefleyen tekli doymamış yağ asitlerinin yanı sıra bol miktarda demir, E vitamini, bakır ve lif içerir.

Yağlar: Zeytinyağı, kanola, aspir, susam, soya, ceviz, keten, ay çiçeği ve fıstık yağı çiğ olarak tüketildiği zaman kilo vermenize yardımcı olur. Sabah aç karna bir kaşık yediğinizde veya öğle yemeğinde salatanıza bir kaşık eklediğinizde faydasını kısa zamanda görürsünüz.

Domates: Yüksek miktarda su içeren bu lifli sebze, sadece birkaç kalori alarak doymanızı sağlar. Tam bir likopen deposudur. Araştırmacılar, bu antioksidanın kandaki oranının artmasıyla, kalp hastalıkları ve diğer kronik rahatsızlıklara yakalanma riskinin azaldığını tespit etmişlerdir. Domatesin besin değeri pişirildiğinde daha fazladır. Bu nedenle tavada soteleyerek ya da fırında pişirerek yemeyi tercih ediniz. Ayrıca sos ya da domates çorbası şeklinde de tüketebilirsiniz. Özellikle enerjinizin düşük olduğu bir günde, bir kase sıcacık domates çorbası size oldukça iyi gelecektir.

Kırmızı biber: İçinde bulunan kapsaisin adlı antioksidan sayesinde, kalori yakmaya yardımcı bir besindir. Los Angeles’daki Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmada, kapsaisin içeren bir öğünden sonraki birkaç saat boyunca, yakılan kalori miktarının ikiye katlandığı bulunmuştur. Bu antioksidan, aynı zamanda bedeni daha fazla yağı yakıt olarak kullanmaya zorlar ve böylece yağ yakımını belirgin ölçüde arttırır. Hatta bazı araştırmalarda, kapsaisin içeren yemeklerin iştahı azaltabildiği bile görülmüştür. O halde hemen marketteki acı sosların arasında bir gezinti yapın. Fakat bazılarının kalorisi yüksek olabileceği için etiketini iyi okumayı unutmayın!

Enginar: Yeşil yapraklı sebzeler yemekten bıktıysanız (ki kalori hesabı yaptığınız günlerde bu sık sık olur), enginar çok iyi bir alternatiftir. Üstelik harika bir besin olan enginarın tanesi sadece 60 kalori içerir. Lifli bir sebze olduğu için, bir öğünde başlangıç olarak yenildiğinde, o öğünden çok daha az kalori almanızı sağlar. Taze enginarları buharda haşlayıp yediğinizde asıl lezzetini alırsınız. Üzerine azıcık tuz, biber ve limon suyu gezdirmeniz yeterlidir. Soyulmamış olarak aldığında, bütün olarak pişirip yapraklarını tek tek sıyırarak yemek çok keyiflidir. Konserve enginar kalbi de mutfağınızda daima bulunsun. Basit ama sağlıklı bir ara öğün yemek istediğinizde enginar kalbini çok az

zeytinyağı ile birlikte blenderda püre hâline getirip, taze biberiye ekleyerek tadını çıkarabilirsiniz.
 
Geri
Üst