Karnıyarık Poğaça | Melekler Mekanı FORUM - 30 Eylül 2016

Karnıyarık Poğaça

Konu, 'Hamur İşleri' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

  1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.237
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    karnı yarık poğaça karnıyarık poğaça karniyarik pogaca karnıyarık tarifi karni yarik pogaca
    [​IMG]

    Malzemeler; 3 su bardağı ılık süt
    200gr krema(yerine 1 bardak daha sut kullanabilirsiniz)
    1 su bardağı sıvı yağ
    2 adet yumurta
    1 paket yaş maya(42gr)

    1 paket kabartma tozu 3 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    1,5 kg un
    ic malzeme;beyaz peynir,maydanoz
    Süt ve kremanın ılık olmasına önemlidir. Unu bir leğene boşaltın ve ortasını havuz gibi açarak tuz, şeker, maya, kabartma tozu, yumurta akları sarısından ayrılarak sadece aklarını hamura ilave edilir. Ilıttığımız süt ve krema ilave edilerek hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur. Ne kadar çok yoğurursanız hamur o kadar güzel olur. Daha sonra hamurun mayalanması için üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat bekleyin.
    Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bir kenarda bekletin ilk oluşturduğunuz bezeden başlayarak merdane ile açın ve ortasına iç harcından koyun ve karşılıklı olaral iki yanından bıçakla kesilerek 2 çentik atın.
    Daha sonra bu kesilen kısımların yanlarından tutularak atılan centiğin birinin içindenkarşı taraf geçirirlerekdiğer taraftan dışarı çıkarılır iki kesiğin üst üste getirilmesi saplanır.
    Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürerek önce tepside 1 saat kadar bekletin ardından 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
    Tepside firindan cikarildiktan sonra uzerine temiz bir bez ortulup.sogumaya birakilir.Ilıkken servis yapilir.

     
  2. Monera

    Monera Forum Okuru

    Cevap: Karnıyarık Poğaça
    emeğine sağlık
     
  3. gulsumelifbas

    gulsumelifbas Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    10 Eylül 2008
    Mesajlar:
    126
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Karnıyarık Poğaça
    canım ya valla böyle güzel tarif verdiğin için sağol ellerine sağlık muhakkak yapcam sende gel beraber yiyelim:23:
     
  4. feryall

    feryall Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    26
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Karnıyarık ismini okuyunca, patlıcanlı poaça felan sandım, böyle hoşbir şekille karşılaşacağımı hiç tahmin etmiyordum, çok güzel gözüküyor, isimde süper uymuş :)
     
Karnıyarık Poğaça konusuna benzer içeriklerimiz
  1. meyaneli karnıyarık

    Malzemeler 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI MAYDANOZ 3 DİŞ SARIMSAK 1 SOĞAN 1 YUMURTA 1 BARDAK SÜT 1 DOMATES VEYA 1 KAŞIK SALÇA 300 GR KIYMA 1 KG PATLICAN TUZ,KARABİBER,KIRMIZI BİBER Yapılışı KIYMAYI RENDELENMİŞ SOĞANLA KAVURUN.TUZ, KARABİBER, BİR KAŞIK TEREYAĞI, KÜÇÜK DOĞRANMIŞ DOMATESLE SARIMSAĞI, KIYILMIŞ MAYDANOZU EKLEYİP, BİRAZ DAHA KAVURUN.PATLICANLARI ALACA SOYUN, BİR KENARINI...
  2. zeytinli poğaça

    zeytinli poça zeytinli poğaçalar poğaça poğça pogaca 2.5 su bardağı unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. 1 yumurta, 100 gr eritilmiş margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt ve 1 paket kabartma tozu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun....
  3. Ponpon Poğaça

    Beş çayınız ve davet günleriniz için şık sunumu ve lezzetiyle nefis bir tarif. Ponpon Poğaça... Malzemeler, * 1 Su Bardağı yoğurt * ½ Çay bardağı süt * 1/2 Paket margarin * 1 Çay bardağı sıvı yağ * 1 Paket kuru maya (küçük pakette olanlardan) * 1 Yemek kaşığı şeker * 1 Tatlı kaşığı tuz * 2 Adet Sosis * 2 Adet Yumurta * Aldığı kadar un Hazırlanışı,...
  4. Tavuklu Karnıyarık

    tavuklu karnıyarık Malzemeler 3 Adet tavuk budu 1 kg. Patlıcan 1/2 Çay bardağı zeytinyağı 2 Adet soğan 4 Diş sarımsak 3 Adet dolmalık biber 3 Adet biberiye dalı 2 Adet domates 1 Tatlı kaşığı karışık salça 1/2 Tatlı kaşığı tuz 1/2 Çay kaşığı kimyon 1/2 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı köri Yapılışı Patlıcanlar ise alaca olarak soyulur....
  5. Basit poğaça

    Malzemeler:1 subardağı sıvıyağ 1 çay bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket maya 2yumurtanın akı Yapılışı malzemeler karıştırılıp hamur mayalanmaya bırakılır daha sonra şekil verilip üzerlerine yumurta sarısı sürülüp 220 dercede ısttığımız fırında pişirilir.heeeeeeee üzerlerine sürdüğümüz yumurta sarısının içine 1 çimdik şeker koyarsak daha güzel kızaracaktırr.

Sayfayı Paylaş