Karnıyarık Poğaça

Konu, 'Hamur İşleri' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

  1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.269
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0
    karnı yarık poğaça karnıyarık poğaça karniyarik pogaca karnıyarık tarifi karni yarik pogaca
    [​IMG]
    Malzemeler;
    3 su bardağı ılık süt
    200gr krema(yerine 1 bardak daha sut kullanabilirsiniz)
    1 su bardağı sıvı yağ
    2 adet yumurta
    1 paket yaş maya(42gr)
    1 paket kabartma tozu
    3 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    1,5 kg un
    ic malzeme;beyaz peynir,maydanoz
    Süt ve kremanın ılık olmasına önemlidir. Unu bir leğene boşaltın ve ortasını havuz gibi açarak tuz, şeker, maya, kabartma tozu, yumurta akları sarısından ayrılarak sadece aklarını hamura ilave edilir. Ilıttığımız süt ve krema ilave edilerek hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur. Ne kadar çok yoğurursanız hamur o kadar güzel olur. Daha sonra hamurun mayalanması için üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat bekleyin.
    Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bir kenarda bekletin ilk oluşturduğunuz bezeden başlayarak merdane ile açın ve ortasına iç harcından koyun ve karşılıklı olaral iki yanından bıçakla kesilerek 2 çentik atın.
    Daha sonra bu kesilen kısımların yanlarından tutularak atılan centiğin birinin içindenkarşı taraf geçirirlerekdiğer taraftan dışarı çıkarılır iki kesiğin üst üste getirilmesi saplanır.
    Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürerek önce tepside 1 saat kadar bekletin ardından 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
    Tepside firindan cikarildiktan sonra uzerine temiz bir bez ortulup.sogumaya birakilir.Ilıkken servis yapilir.
     
  2. Monera

    Monera Forum Okuru

    Cevap: Karnıyarık Poğaça

    emeğine sağlık
     
  3. gulsumelifbas

    gulsumelifbas Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    10 Eylül 2008
    Mesajlar:
    126
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Karnıyarık Poğaça

    canım ya valla böyle güzel tarif verdiğin için sağol ellerine sağlık muhakkak yapcam sende gel beraber yiyelim:23:
     
  4. feryall

    feryall Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    26
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Karnıyarık ismini okuyunca, patlıcanlı poaça felan sandım, böyle hoşbir şekille karşılaşacağımı hiç tahmin etmiyordum, çok güzel gözüküyor, isimde süper uymuş :)
     
Karnıyarık Poğaça konusuna benzer içeriklerimiz
  1. midye poğaça

    midye poğaça midye pogaca poğaçası poca istiridye poğaça 4 su bardağı un 1 çorba kaşığı kuru maya 2 yumurta beyazı 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı toz şeker ve tuz Arasına sürmek için 150 gr tereyağı İç harcı: Beyaz peynir, maydanoz Hamur için gereken bütüm malzemeler yoğurulur ve yumuşak bir hamur elde edildikten sonra mayalanmasını...
  2. meyaneli karnıyarık

    Malzemeler 3 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI MAYDANOZ 3 DİŞ SARIMSAK 1 SOĞAN 1 YUMURTA 1 BARDAK SÜT 1 DOMATES VEYA 1 KAŞIK SALÇA 300 GR KIYMA 1 KG PATLICAN TUZ,KARABİBER,KIRMIZI BİBER Yapılışı KIYMAYI RENDELENMİŞ SOĞANLA KAVURUN.TUZ, KARABİBER, BİR KAŞIK TEREYAĞI, KÜÇÜK DOĞRANMIŞ DOMATESLE SARIMSAĞI, KIYILMIŞ MAYDANOZU EKLEYİP, BİRAZ DAHA KAVURUN.PATLICANLARI ALACA SOYUN, BİR KENARINI...
  3. sirkeli poğaça

    sirkeli poğaça tarifleri sirkeli poğaça tarifi pogaça poğaçalar malzemeler:1/2 çay bardağı sirke 1/2 çay bardağı su 1 paket margarin 1 yumurta 1 su bardağı yoğurt 1paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz aldığı kadar un içi için:lor ve yarım demet maydonoz yapılışı:sirke su yoğurt margarin tuz ve yumurtanın akınıkarıştırın unu ve kabartma tozunuda ekleyin.kulak memesi yumuşaklığına gelen hamuru...
  4. Tavuklu Karnıyarık

    tavuklu karnıyarık Malzemeler 3 Adet tavuk budu 1 kg. Patlıcan 1/2 Çay bardağı zeytinyağı 2 Adet soğan 4 Diş sarımsak 3 Adet dolmalık biber 3 Adet biberiye dalı 2 Adet domates 1 Tatlı kaşığı karışık salça 1/2 Tatlı kaşığı tuz 1/2 Çay kaşığı kimyon 1/2 Çay kaşığı karabiber 1 Çay kaşığı köri Yapılışı Patlıcanlar ise alaca olarak soyulur....
  5. Lokum Poğaça.....

    Lokum Poğaça: Malzemeler: 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 3 adet yumurta, sarıları üzerine 1 çay bardağı sıvıyağ aldığı kadar un 3 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya içine, peynir rendesi Hazırlanması: Süt, su, yumurta akları ve yağı kabınıza koyun. Üzerini yaklaşık 2 su bardağı un ile kapatın. karşılıklı...

Sayfayı Paylaş