Karnıyarık Poğaça

ms_enemy

Yeni Üye
Üye
Karnıyarık Poğaça
karnı yarık poğaça karnıyarık poğaça karniyarik pogaca karnıyarık tarifi karni yarik pogaca

Malzemeler;
3 su bardağı ılık süt
200gr krema(yerine 1 bardak daha sut kullanabilirsiniz)
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 paket yaş maya(42gr)
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1,5 kg un
ic malzeme;beyaz peynir,maydanoz
Süt ve kremanın ılık olmasına önemlidir. Unu bir leğene boşaltın ve ortasını havuz gibi açarak tuz, şeker, maya, kabartma tozu, yumurta akları sarısından ayrılarak sadece aklarını hamura ilave edilir. Ilıttığımız süt ve krema ilave edilerek hamur kulak memesi kıvamında yoğurulur. Ne kadar çok yoğurursanız hamur o kadar güzel olur. Daha sonra hamurun mayalanması için üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat bekleyin.
Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bir kenarda bekletin ilk oluşturduğunuz bezeden başlayarak merdane ile açın ve ortasına iç harcından koyun ve karşılıklı olaral iki yanından bıçakla kesilerek 2 çentik atın.
Daha sonra bu kesilen kısımların yanlarından tutularak atılan centiğin birinin içindenkarşı taraf geçirirlerekdiğer taraftan dışarı çıkarılır iki kesiğin üst üste getirilmesi saplanır.
Üzerlerine ayırmış olduğumuz yumurta sarılarını sürerek önce tepside 1 saat kadar bekletin ardından 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
Tepside firindan cikarildiktan sonra uzerine temiz bir bez ortulup.sogumaya birakilir.Ilıkken servis yapilir.
 
Cevap: Karnıyarık Poğaça

canım ya valla böyle güzel tarif verdiğin için sağol ellerine sağlık muhakkak yapcam sende gel beraber yiyelim:23:
 
Karnıyarık ismini okuyunca, patlıcanlı poaça felan sandım, böyle hoşbir şekille karşılaşacağımı hiç tahmin etmiyordum, çok güzel gözüküyor, isimde süper uymuş :)
 
Geri
Üst