gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Karpuzu aç karnınıza tüketin!

    Konu, 'Diyet - Sağlıklı Beslenme' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Yaz meyvelerinin en çok tüketilen ismi ve uzmanlarında kilo vermeniz için önermiş olduğu karpuzu aç karnınıza tüketmeniz konusunda ki önemli bilgileri sizler için paylaşıyorum [​IMG] Karpuzun açken tüketilmesinin daha faydalı olduğu bildirildi.Lezzeti ve serinletici özelliği nedeniyle yazın en fazla tercih gören meyvesi karpuzun, açken tüketilmesinin daha faydalı olduğu, ancak karbonhidrat içermesi nedeniyle kilo problemi olanların dozunu kaçırmaması gerektiği bildirildi.
    Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokronoloji ve Metobalizma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sert, karpuzun iyi bir diyet meyvesi olmakla birlikte, karbonhidrat içeriğinin de unutulmaması gerektiğini belirtti.

    "Bağırsak Hareketlerini Düzenler"

    Yüzde 90'ı su olan karpuzun tüketildiğinde tokluk hissi verdiğini vurgulayan Sert, "İyi bir lif kaynağı olduğu için bağırsak hareketlerini düzenleyen karpuz günde en az bir ya da iki porsiyon tüketilmeli" dedi.

    Lezzetinin yanı sıra, vitamin değerleriyle de karpuzun çok yararlı bir meyve olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Sert, "Özellikle fazla tok değilken karpuz tüketmek, onun özelliklerinden daha çok yararlanmamızı sağlar" dedi.
    Yemekten hemen sonra tüketilen karpuzun dolu midede rahatsızlık yaratabileceğini bu yüzden aç karnına tüketilmesini önerdiklerini vurgulayan Sert, şunları söyledi:
    "Karpuz, protein, yağ, karbonhidrat, demir, selüloz, kalsiyum, fosfor, A vitamini, C vitamini ve potasyum içeriyor. C vitamini ve antioksidan özelliği ile çeşitli kanser türlerine karşı etkili olan Beta karoten içerir. İçerdiği yüksek potasyum kalp fonksiyonlarının ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Bu nedenle tamamı olmasa da karpuzun en azından bir bölümü çekirdeğiyle tüketilmeli. Ancak, çekirdeğini çok fazla tüketmek de bu kez kabızlık sorunu yaratabilir."

    "Çekirdeğini de Çıkarmayın"


    Karpuz çekirdeklerinin de içinde bulunan "Cucurbocitrin" adlı madde ile kan basıncını düşürmede ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesinde etkisi olduğunu belirten Doç. Dr. Sert, şunları kaydetti: "Karpuz, su, madensel tuzlar ve antioksidanlar açısından da zengindir. Böylece vücudu temizleyici bir özelliği var. Böbrekleri çalıştırıyor, idrar söktürüyor. Böbreklerdeki üre ve ürat tuzlarını temizliyor. Yani kum ve taştan şikayeti olanlara öneriliyor. B ve C vitamini içermesi de diğer artıları. Az miktarda da olsa barındırdığı "likopen" maddesi kalbi enfaktüs tehlikesine karşı koruyor."

    "Kabuğunda da Besin Saklı"

    Karpuzun besin değerinin diğer birçok besinde olduğu gibi kabuğunda saklı olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Sert, "Mümkün olduğunca kırmızı etli kısmın altındaki beyazımsı kısmı tüketmeye çalışın" diye konuştu.


     
Karpuzu aç karnınıza tüketin! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Karpuzu Aç Karnına Tüketin ...

    Karpuzu Aç Karnına Tüketin ...

    Karpuzun açken tüketilmesinin daha faydalı olduğu bildirildi.Lezzeti ve serinletici özelliği nedeniyle yazın en fazla tercih gören meyvesi karpuzun, açken tüketilmesinin daha faydalı olduğu, ancak karbonhidrat içermesi nedeniyle kilo problemi olanların dozunu kaçırmaması gerektiği bildirildi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokronoloji ve Metobalizma Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç....
  2. Aç karnına balın faydaları

    Aç karnına balın faydaları

    hamilelikte bal yemek bal yemenin faydaları beyin yemenin faydaları aç karnına yemek aç karnına Balın faydalarını az çok biliyorsunuz ama aç karnına balın faydalarını bilmeyenler vardır diye aranızda sizlere konuyla ilgili gerekli olan bilgileri sunuyorum Sabah ve akşamları aç karnına yenilecek bir çorba kaşığı bal, beynin daha iyi çalışmasını sağlıyor. Herbalist M. Tarık Güven 'e göre, bal...
  3. Sabahları Aç Karnına Elma Sirkesi

    Sabahları Aç Karnına Elma Sirkesi

    Sabahları Aç Karnına Elma Sirkesi zayıflatıyor diye duydum ama bazılarıda çok zararlı diyor sizce Sabahları Aç Karnına Elma Sirkesi sakıncalı mı faydalı mı
  4. Acı Karpuz Nedir

    Acı Karpuz Nedir

    Acı Karpuz Nedir bilen var mı geçen duydum merak ettim Acı Karpuz Nedir diye:)
  5. Aç Karnına Bunları Yemeyin!

    Aç Karnına Bunları Yemeyin!

    aç karnına yenmemesi gerekenler, sabah kahvaltısı, sabah kahvaltısında ne yenir Sevgili melekler, zayıflamak için ne yediğimizin önemi yanında ne yemediğimizin de önemi büyük. Diyetisyenler, özellikle sabahları tüketilen gıdaların zayıflamakta büyük önemi olduğunu vurguluyorlar. İşte diyetisyenlerin belirledikleri, sabahları aç karnına yemekten uzak durulması gereken gıdalar şöyle......

Sayfayı Paylaş