gebe
  1. Monera

    Monera Forum Okuru

    Karpuzu buzdolabına koymayın

    Konu, 'Herşeyin başı sağlık !' kısmında Monera tarafından paylaşıldı.

    Oda sıcaklığında muhafaza edilen kesilmemiş karpuzlar, buzdolabında saklanan ya da dalından yeni koparılmış karpuzlardan daha fazla hücre koruyucu antioksidanlar (özellikle likopen ve beta karoten) içerirler. SOĞUK ZARARLI

    Karpuz dalından koparıldıktan sonra da olgunlaşmaya ve antioksidanlarını geliştirmeye devam eder.

    Ancak soğuk, bu gelişme sürecini kısaltır. Bu yüzden kesmedikçe, karpuzlarınızı buzdolabının dışında saklamaya özen gösterin. Ancak meyveyi kestikten sonra, bozulmaması için mutlaka buzdolabında muhafaza edin. Soğuğun verdiği lezzeti tatmak isterseniz, servisten hemen önce soğutun. Ve kesmeden evvel karpuzu mutlaka yıkayın.

    [​IMG]

     
  2. UzakMavi

    UzakMavi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.421
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Karpuzu buzdolabına koymayın
    saol anacım bilgiler içn
     
  3. nisan yagmuru

    nisan yagmuru Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.359
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kostence
    Cevap: Karpuzu buzdolabına koymayın

    tesekkurler bunu bilmiyordum
     
  4. Vijdan

    Vijdan Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Mart 2008
    Mesajlar:
    1.140
    Beğenilen Mesajlar:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Cevap: Karpuzu buzdolabına koymayın

    Teşekkürler canım..
     
  5. handanca

    handanca Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    1 Nisan 2008
    Mesajlar:
    4.685
    Beğenilen Mesajlar:
    106
    Ödül Puanları:
    63
    Cevap: Karpuzu buzdolabına koymayın
    nedense kavunu öyle yaparımda. karpuzu direk dolapta saklardım. yanlışmış demekki.sağol canım:)
     
Karpuzu buzdolabına koymayın konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Karpuz

    Karpuz

    Pulpasi sulu ve lezzetli olan ve memleketimizde meyve olarak çok yetistirilen, alaca yesil, sert kabuklu büyük meyveler veren, bir yillik otsu bir bitkidir. Daha çok Akdeniz bölgesi ülkelerinde yetisen bir bitkidir. Anavatani Afrika8217;dir. Eski Misirlilar zamaninda karpuzun yetistirildigi tesbit edilmistir. Karpuz, mutedil iklimlerden hoslanir, kumlu-killi, derin ve serin topraklari sever....
  2. karpuz

    karpuz

    (Harbuz / Citrullus vulgaris / Watermelon / Pasteque / Wassermelone) Pulpasi sulu ve lezzetli olan ve memleketimizde meyve olarak çok yetistirilen, alaca yesil, sert kabuklu büyük meyveler veren, bir yillik otsu bir bitkidir. Daha çok Akdeniz bölgesi ülkelerinde yetisen bir bitkidir. Anavatani Afrika’dir. Eski Misirlilar zamaninda karpuzun yetistirildigi tesbit edilmistir. Karpuz, mutedil...
  3. Buzdolabı:

    Buzdolabı:

    Buzdolabı: Buzdolabı ya tezgah dizisinin başında olmalı ya da yakınında bir tezgah düşünülmelidir. Aynı gereklilik fırınlar için de sözkonusudur. Tezgah ile dolap kapağının açılışı arasında 38 cm. mesafe bulunmalıdır.
  4. Transparan Buzdolabı

    Transparan Buzdolabı

    Transparan Buzdolabı Bu bozdolabı sürekli iştahınızı açabilir. Mutfağa girdikçe gelsin dondurmalar, tatlılar. Japonların bulduğu bu teknoloji harikası Tokyo’da Ulusal Elektronik İcatlar fuarında gösterilmiş. Buzdolabı içini gösterdiği gibi super alçak çekmeceleri olduğu için bel ağrısı yaratmayacak bir tasarıma sahip.

Sayfayı Paylaş