gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.166
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Kaşar peyniri nasıl yapılır?

    Konu, 'Bunları Biliyor musunuz ?' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kaşar peyniri nasıl yapılır video kaşarın yapılışı evde kaşar peyniri nasıl yapılır evde yapımı peynir video Kaşar peynidirir özellikle tostunu ben çok esverim hele o sünmesi ayrı bir hoş oluyor degil mi:)
    [​IMG]
    Kahvaltı sofralarından tutunda bilhassa domates çorbasında kullanılan kaşar peynirinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız işte size gerekli bilgiler:
    Kaşar peynirinin teknolojisi gereği telemesi haşlandığı için peynir yapılacak sütün pastörizasyonu şart değildir. Sağım sıcaklığındaki süte yoğurt ilave edilirse telemenin haşlanması için istenen asitliğe ulaşması daha kolay olur. 10 litre süte 2 çay kaşığı yoğurt ilave edilebilir. İlave edilecek yoğurdun peynir sütüne daha iyi karışmasını sağlamak için yoğurdun bir miktar sütle karıştırılarak, peynir sütüne ilave edilmelidir. Eğer yoğurt ilave edilirse sütün olgunlaşması için 10–15 dakika beklenir.
    Tcari peynir mayalarından 10 litre süt için maya kapağı ile 1,5–2 kapak maya, iki üç katı su ile karıştırılarak süte eklenir ve iyice karıştırılır. Pıhtı kesim zamanı, maya ilavesinden sonra genellikle beyaz peynire göre daha azdır (40–45 dakika sonra). Pıhtı kesim zamanı, pıhtının üzerine elinizin tersi ile pıhtıyı hırpalamadan dokunup pıhtının elinize yapışıp yapışmaması ile de tespit edilebilir. Pıhtı elinize yapışırsa daha zamanın erken olduğu, pıhtı yüzeyinde sarı-yeşil su görünürse zamanın geç olduğuna karar verilir. Pıhtı bir bıçak yardımıyla yaklaşık pirinç büyüklüğünde kırılır. Pıhtıdan ayrılan suyun 1/3’ü ayrılabilir. Kalan kısım yavaşça 15–20 dakikada 40–41 °C’a ulaşacak şekilde ısıtılır. Daha sonra süzülmek üzere tülbente alınır. Tülbentte süzme işi 2–3 saat suyunu vermeyene kadar devam eder.
    Teleme haşlanmak üzere ince yaprak halinde kesilir. Haşlama zamanının gelip, gelmediğini anlamak için genellikle yaprak açma ve sicim çekme gibi haşlama provaları yapılır. Yaprak açmada bir miktar teleme, sıcak (80 – 82 °C), tuzlu (5–6 bome) suda haşlanıp yoğrularak hamur haline getirildikten sonra yırtılmadan açılıp açılmadığı kontrol edilir. Telemenin yırtılmadan açılıp, pürüzsüz ve parlak olması istenir. Sicim çekmede ise haşlanıp yoğurulan telemenin sicim gibi uzayıp uzamadığı kontrol edilir. Yaprak şeklinde kesilmiş olan telemeden alınarak, tel süzgeç içinde tahta kaşık yardımıyla karıştırılarak erimesi ve hamur haline gelmesi sağlanır. Hamurun içinde hava kalmayacak şekilde yoğrulur. Hamur kalıplara konur. Arada alt üst edilir ve ertesi günü kalıplardan çıkarılır. Peynir kabuk bağlatılarak olgunlaştırılacaksa, serin, rüzgarlı bir yerde, 3–5 gün bekletilir ve 4–6 °C’da saklanır.

    Haşlama suyunun hazırlanması

    1 ölçek tuza 18 – 20 ölçek su eklenir, 80 – 82 °C’ye ısıtılır.


     
Kaşar peyniri nasıl yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hellim peyniri nasıl yapılır?

    Hellim peyniri nasıl yapılır?

    hellim peyniri nasıl yapılır hellim peyniri nasıl kızartılır pişirilir nasil yapilir yenir Kıbrıs'a özel bir peynir olan hellim peyniri özellikleri yapılışı hakkında sizlere detaylı bilgileri veriyorum. Peynir dünyamızın bu ayki konuğu Kıbrıs’a has hellim peyniri. Kıbrıslıların “karpuzla hellim bulsam hergün yerim” diyecek kadar sevdikleri bu peynirin içine taze nane yaprağı konan çeşidi de...
  2. Evde Peynir Nasıl Yapılır

    Evde Peynir Nasıl Yapılır

    Evde Peynir Yapımı Evde Peynir Nasıl Yapılır Peynirievde yapmak isteyen Melek'lerimiz ve misafirlerimiz için, bu yazımızda evde peynir tarifini sunuyoruz. Merak etmeyin o kadar da zahmetli değilmiş evde peynir yapmak Melek'lerim:) 72°C 'ye kadar ısıtılmış, sonra 32°C-35°C arasına kadar soğutulmuş 1 tencere (10lt süt) süt için (1 çay kaşığı) rumeli doğal şirden peynir mayası yeterlidir....
  3. Evde Peynir Yapmak İsteyenlere Ezine Peyniri Nasıl Yapılır ?

    Evde Peynir Yapmak İsteyenlere Ezine Peyniri Nasıl Yapılır ?

    Ezine Peyniri Nasıl Yapılır evde ezine peyniri nasıl yapılır Sevgili melekler, doğal beslenmenin, katkısız gıdaların önemini hepimiz biliyoruz. En basiti evde yoğurt yapmak bile ailemiz ve kendi sağlığımız için son derece büyük önem taşıyor. Bu yazımızda ise işin biraz daha zor kısmına geçiyor ve evde ezine peyniri nasıl yapılır onu anlatmak istiyoruz sizlere.. :) Malzemeler: 8 litre...
  4. Acaba Evde hellim peyniri nasıl yapılır

    Acaba Evde hellim peyniri nasıl yapılır

    Hellim peyniri hiç yediniz mi bilmiyorum ama yemediyseniz mutlaka yemenizi öneriyorum. Bilenler bilir hellim peyniri hem az bulunur hemde biraz maliyet olarak tuzludur yani pahalıdır. Ben Evde hellim peyniri yapmak istiyorum ama nasıl yapılır bilmiyorum aranızda Evde hellim peyniri nasıl yapılır bilen varsa lütfen yazsın bana
  5. Evde Nasıl Hellim Peyniri Yapılır ?

    Evde Nasıl Hellim Peyniri Yapılır ?

    Hellim Peyniri yapımı Evde Hellim peyniri nasıl yapılır Sevgili melekler, evde kendi ellerinizle yoğurt mayalayabileceğiniz gibi peynir de yapabilirsiniz. En basit peynir yapımı lordur. Evde lor yapmak için çiğ sütü ocağa koyup içine biraz sirke ekleyerek kaynatmalı ve çökmesini sağlamalısınız. Daha sonra kevgire koyup beklettiğinizde taze lor elde etmiş olursunuz. Ya öylece tüketirsiniz ya...

Sayfayı Paylaş