gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.171
    Beğenilen Mesajlar:
    2.223
    Ödül Puanları:
    113

    kaşar peynirli patlıcan!

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Kullanılan Malzemeler : 3 patlıccan 5 diş sarımsak
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    50 g kaşar peniri

    Tarifi : Patlıcanlar ocakta veya fırında közlenip kabukları soyulur. Sarımsaklar tuzla ezilip içine zeytinyağı karıştırılır ve patlıcanlara ilave edilir. Bu karışım fırına dayanıklı bir kaba alınır ve üzerini kaplayacak şekilde kaşar peyniri rendesi dökülür. 180 derecede üzeri kızarana kadar 10 dakika pişirilir.


     
kaşar peynirli patlıcan! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Peynirli-Yumurtalı Patlıcan

    Peynirli-Yumurtalı Patlıcan

    Beyaz peynir 7 kibrit kutusu 210 gram Yumurta 4 adet 200 gram Patlıcan 2 büyük boy 600 gram Tuz 1 tatlı kaşığı 6 gram Sıvı yağ (kızarırken çektiği) 2/3 su bardağı 130 gram Yapılışı: Peyniri ez. Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, tazeliğini kontrol edip peynire ekle, karıştır. Patlıcanları yıka, saplarını kes, aralıklı soy, I santimetre kalınlıkta daire şeklinde doğra...
  2. Peynirli Patlıcan

    Peynirli Patlıcan

    Malzemeler 4 adet iri patlıcan 250 gr. beyaz peynir 1/2 demet maydanoz 4 adet yumurta 1 yemek kaşığı tuzot 2 su bardağı sıvı yağ 2 diş sarımsak Yapılışı Patlıcanları alacalı soyun. Yuvarlak ve kalın dilimler kesin. Her bir dilimi birbirinden kopmayacak şekilde ortalarından keserek cep biçiminde açın. Peyniri çatalla ezip kıyılmış maydonoz, ezilmiş sarımsak ve bir yumurta ekleyip ezin....
  3. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  4. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  5. Közlenmiş patlıcan göbeğinde kaşar

    Közlenmiş patlıcan göbeğinde kaşar

    kaşarlı patlıcan közleme Közlenmiş patlıcana bayılırım hemde kaşarlı oy oy.:D içindekiler: Patlıcan 4 adet Yörsan kaşar peyniri 100 gr. Sarımsak 2-3 diş Yörsan Süzme Yoğurt 2-3 kaşık Reyhan 2-3 yaprak Yörsan Tereyağı 1 kaşık yapılışı: Patlıcanı ateşte közleyip, soyup ikiye ayırıyoruz ve ardından büyük parçalar halinde kesiyoruz. Dilimlenmiş, ızgara yapılmış patlıcanların göbeğine, közlenmiş...

Sayfayı Paylaş