Katikli Dolma
KATIKLI DOLMA
Malzemeler:
1 kilo kabak
1 ölçü kıyma (1 kase veya 1 bardak gibi)
1 ölçü ince (köftelik) bulgur
1 büyük boy soğan
tuz, karabiber,reyhan
üzeri için; tereyağ, kuru nane, yoğurt
Yapılışı:
kabakları iki parmak kalınlığında yuvarlak olarak doğrayıp içlerini tamamen oyalım..soğanı ince ince kıydıktan sonra kıyma bulgur ve baharatları ekleyelim.. Kabakları dolduralım...Tencereye yarım çay bardağı kadar su koyup 40-45 dakika çelik tencerede çok kısık ateşte, bulgur şişip kabaklar yumuşayana kadar pişirelim..üzerine yoğurt(sarımsaklı da olabilir) ve naneli kızgın yağ (Ben yalnızca pul biberli döküyorum daha lezzetli oluyor) dökerek servis yapalım...
Malzemeler:
1 kilo kabak
1 ölçü kıyma (1 kase veya 1 bardak gibi)
1 ölçü ince (köftelik) bulgur
1 büyük boy soğan
tuz, karabiber,reyhan
üzeri için; tereyağ, kuru nane, yoğurt
Yapılışı:
kabakları iki parmak kalınlığında yuvarlak olarak doğrayıp içlerini tamamen oyalım..soğanı ince ince kıydıktan sonra kıyma bulgur ve baharatları ekleyelim.. Kabakları dolduralım...Tencereye yarım çay bardağı kadar su koyup 40-45 dakika çelik tencerede çok kısık ateşte, bulgur şişip kabaklar yumuşayana kadar pişirelim..üzerine yoğurt(sarımsaklı da olabilir) ve naneli kızgın yağ (Ben yalnızca pul biberli döküyorum daha lezzetli oluyor) dökerek servis yapalım...