gebe
  1. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Forum Okuru

    Kavurma nasıl yapılır

    Konu, 'Soru-Cevap' kısmında Kayıtsız Üye tarafından paylaşıldı.

    merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacak malum kurban yaklaşıyor Allah nasip ederse dana keseceğiz onuda eti çok olacak ben birkısmını kavurup saklamayı planlıyorum acaba kavurmayı nasıl yapcam ve de 5 kiloluk bidonamı yoksa kilitli kutu gibi olan saklama kaplarına mı koyup saklasam
     
  2. TİTAN

    TİTAN *Melekler Mekanı*

    Kayıt:
    21 Eylül 2012
    Mesajlar:
    14.192
    Beğenilen Mesajlar:
    2.685
    Ödül Puanları:
    113
    Kışlık Kavurma Tarifi
    1 ölçü kuşbaşı et
    1/3 ölçü kuyruk yağı
    Tuz
    Üzeri için ayrıca kuyruk yağı
    17 kiloluk peynir tenekesi

    Et ağırlığının üçte biri oranında kuyruk yağı ve et kuşbaşı doğranır.
    Büyük bir tencerede beraberce kavurulur.
    Tuzu normalinden fazla atılır.
    Tenceredeki sulanmış yağ oranı etin üzerine kapatacak kadar olmalıdır.
    Et ve yağı bir tenekeye yağlar donmadan boşaltılır.
    Kavurma tenceresi küçükse bir kaç kez daha aynı şekilde et kavrularak, tenekedeki etlerin üzerine dökülür.
    Bu şekilde üst üste teneke kavrulmuş etlerle doldurulur.
    En son tencerede sadece kuyruk yağı eritilir.
    Eriyen kuyruk yağı tenekenin üzerinden etlerin araları tamamen doluncaya kadar ve üzeri 1 parmak örtülünceye kadar dökülür.
    Yağlar tamamen donunca tenekenin kapağı kapatılır ve etrafı lehimlenir.
    Bu teneke soğuk bir yerde saklanır.
    Kışın teneke açılarak kullanılır.

    Not: Etlerin korunması için kışlık kavurmanın yağlı olması zorunludur. Çünkü yağ etlerin çevresindeki boşlukları doldurarak etlerin hava almasını engeller. Kolestrol problemi olanlar kullanılacağı zaman yağını tamamen eriterek sadece etini yemeklerde kullanabilirler.
     
Kavurma nasıl yapılır konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Soğanlı Kavurma

    Soğanlı Kavurma

    yumurtalı mantar kavurma soğanlı kavurma soğanlı mantar yumurtalı soğan kavurması soganlı kavurması Malzemeler 300 gr Arpacık Soğanı 3 Diş Sarmısak 1 kg Dana Eti 2 Çorba Kaşığı Margarin 2 Tatlı Kaşığı Pulbiber 3 Çorba Kaşığı Domates Salçası 2 Su Bardağı Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Kekik Tuz, Karabiber Yapilis Tarifi Soğan ve sarmısağı soyun. Soğanı ikiye bölün. Sarmısağı ezin. Eti (3cm...
  2. Mantar Kavurma

    Mantar Kavurma

    mantar nasıl pişirilir mantar kavurma kavak mantarı nasıl pişirilir çıntar mantarı kayın MALZEMELER 50 gr tereyağı 3 adet yumurta 1 kg mantar 2-3 diş sarımsak tuz üzerine: 1 kase sarımsaklı yoğurt 50 gr tereyağı kırmızı biber HAZIRLANIŞI Öncelikle tereyağı eritilir ve üzerine yumurtalar kırılarak pişirilir. Daha sonra güzelce yıkanan mantarlar büyüklüklerine göre dörde bölünerek tencereye...
  3. fasulye kavurma

    fasulye kavurma

    taze fasulye kavurması fasulye kavurma kavurması yumurtalı taze yumurtalı MALZEMELER 1/2 Kg Taze Fasulye 2 Adet Kuru Soğan 2 Adet Yumurta 2 Adet Domates 1 Adet Havuç 3 Yemek kaşığı Tereyağı Tuz, Pulbiber HAZIRLANIŞI Fasulyelerin kılcıklarını ayıklayıp yıkadıktan sonra süzgece alın. Suyu süzülünce 1 cm genişliğinde kıyın. Kaynar tuzlu suda diri kalacak şekilde haşlayıp süzün. Tereyağını...
  4. İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır

    İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır

    İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır ? Arkadaşlar biz evde kavurma yapacağız sizden kavurma yapmanın püf noktalarını rica ediyorum İyi Bir Kavurma Nasıl Yapılır
  5. Nefis Çoban Kavurma Tarifi...Çoban Kavurma Nasıl Yapılır...

    Nefis Çoban Kavurma Tarifi...Çoban Kavurma Nasıl Yapılır...

    Çoban Kavurma Tarifi Çoban Kavurma Nasıl Yapılır Lezzetli bir o kadarda görüntüsü muhteşem olan iştahınızı kabartan Çoban Kavurma nasıl yapılır işte tarifini veriorum sizlere..Misafirlerinize sunacağınız bu lezzetli yemeği sizlerde yapın... Misafirleriniz hayran kalsınlar...İşte sizinle elbasan tavayı da paylaşmak istiyorum... Malzemeler: 500 gr kuşbaşı doğranmış kuzu but 2 yemek...

Sayfayı Paylaş