gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Kayısı Pare Tatlısı

    Konu, 'Tatlılar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 kg olgun kayısı 1 su bardağı şeker
    10 yaprak jelatin
    3/4 su bardağı su
    Süslemek İçin:
    Nane yaprakları
    Vişne şekerlemeleri


    Yemeğin Tarifi
    Jelatinleri soğuk su ile ıslatıp yumuşamaya bırakın. Kayısıların çekirdeklerini çıkarın. Düzgün ve sert olan 8-10 tane kayısıyı ayırıp kalanları mikserde çevirerek püre haline getirin.
    Bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Ayırdığınız kayısıları içine atarak, hafif yumuşayıncaya kadar 3-4 dakika kaynatın. Haşlanan kayısıdarı kenara çıkarın. Kalan sıcak suya önce jelatinleri sonra kayısı püresini ekleyip iyice karıştırın.
    İsterseniz ıslatılmış 4 ayrı kalıba isterseniz tek bir kalıba döküp 3-4 saat bekletin. Servis için dolaptan alın, düz tabağa ters çevirerek çevresini kayısı, nane yaprakları ve vişne şekerlemeleri ile süsleyin.

     
Kayısı Pare Tatlısı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kayısı keki

    kayısı keki

    Malzemeler 4 adet yumurta 125 gr margarin (eritilmiş) 1 yemek kaşığı yoğurt Yarım limonun suyu 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 20 adet kuru kayısı 1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık Yemeğin Tarifi Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın. Kelepçeli kalıbı yağlayın. Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin. Bir kapta...
  2. kayısı

    kayısı

    (Aprikosenbaum (m), Fr. Abricotier (m), Ing. Apricot tree) Mensei Çin olarak bilinen, 2-10 m yüksekliginde, dikensi ve tüysüz bir agaç. Yapraklar uzunca ve mizraksi, kenarlari disli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarimsi-turuncu renkte eriksidir. Zerdali olarak da bilinir. Türkiye’de...
  3. Kayısı

    Kayısı

    (Aprikosenbaum (m), Fr. Abricotier (m), Ing. Apricot tree) Mensei Çin olarak bilinen, 2-10 m yüksekliginde, dikensi ve tüysüz bir agaç. Yapraklar uzunca ve mizraksi, kenarlari disli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarimsi-turuncu renkte eriksidir. Zerdali olarak da bilinir. Türkiye’de yetistigi...
  4. Kayısı Kent

    Kayısı Kent

    kayısı kent Firma:Kayısı Kent Firma Gerçek Adı:Kayısı Kent Yön. Kur. Başkanı / Sahibi:Suat Öz Genel Müdür:Ramazan Dalgıç Merkez Adresi:Akpınar Arslan Tepe Cad. No:2/F Malatya İletişim Bilgileri Tel 1:(422) 322 60 24 Tel 2:(212) 658 35 47 Faks:(212) 658 03 71 Büyük İstanbul Otogarı Bilgileri İşletme Yetkilisi:Sadık Rezey Peron No:135 Tel 1:(212) 658 35 47 Tel 2:(212) 658 35 49...
  5. Gün Kurusu Kayısı Tatlısı

    Gün Kurusu Kayısı Tatlısı

    gün kurusu kayısı tatlısı rüyada kayısı kurusu yemek Malatya'ya ait bir tatlı olan, tamamen doğal kayısıdan yapılan ve bir çok yararı olan bu tatlı, çok kısa sürede ve zahmetsiz olarak hazırlanabiliyor.Kansızlığın ilacı, beyni çalıştırıp zekayı geliştiren gün kurusunun yararları saymakla bitmez. Şeker koyulmuyor çünkü, kendi doğal şekeriyle zaten çok tatlı. Ama tamamen doğal olduğu için...

Sayfayı Paylaş