gebe
  1. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.734
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    Kayısı

    Konu, 'KLMN Melek Sözlük' kısmında *GüMüŞ* tarafından paylaşıldı.

    (Aprikosenbaum (m), Fr. Abricotier (m), Ing. Apricot tree) Mensei Çin olarak bilinen, 2-10 m yüksekliginde, dikensi ve tüysüz bir agaç. Yapraklar uzunca ve mizraksi, kenarlari disli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarimsi-turuncu renkte eriksidir. Zerdali olarak da bilinir. Türkiye’de yetistigi yerler: Malatya, Erzincan, Bursa, Amasya, Çorum, Nigde, Kayseri. Baslica kayisi çesitleri sunlardir: Sekerpare, Turfanda, Imrahor, Sam, Kurukabuk, Çöloglu vs. Kullanildigi Yerler: Meyveleri, çekirdekleri ve yapraklari kullanilir. Çekirdeklerinden yag elde edilir. Etli meyvesi seker, organik asitler ve C vitamini ihtivâ etmesi bakimindan önemlidir. Çekirdek içinden elde edilen yag badem yagi yerine, yapraklari derelerde baliklari sersemleterek tutmak için kullanilir. Burada yapraklarda bulunan amygdalin maddesinin rolü önemlidir.

     
Kayısı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kayısı keki

    kayısı keki

    Malzemeler 4 adet yumurta 125 gr margarin (eritilmiş) 1 yemek kaşığı yoğurt Yarım limonun suyu 1 su bardağı şeker 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 20 adet kuru kayısı 1 çay bardağı çekilmiş ceviz, fındık Yemeğin Tarifi Kayısıları sıcak suda on dakika haşlayın. Kelepçeli kalıbı yağlayın. Kayısıları dizerek üzerine toz şeker, ceviz içi ve fındık içini serpin. Bir kapta...
  2. Kayısı Dolması

    Kayısı Dolması

    malzemeler: 750 gr kuru malatya kayısısı 3 su bardağı şeker 5 su bardağı su 250 gr ceviz 1 paket kuş üzümü hazırlanması: 1. 750 gr kayısıyı iyice yıkayın. 3 su bardağı şeker ve 5 su bardağı su ile ateşe koyun ve yumuşayana kadar pişirin. 2. yumuşayan kayısıları kevgirle tenceren alıp bir kapta soğutun. tencerede kalan suyu 15 dakika daha kaynatın. soğuyan kayısıların arasına ceviz...
  3. kayısı

    kayısı

    (Aprikosenbaum (m), Fr. Abricotier (m), Ing. Apricot tree) Mensei Çin olarak bilinen, 2-10 m yüksekliginde, dikensi ve tüysüz bir agaç. Yapraklar uzunca ve mizraksi, kenarlari disli, ucu sivri veya küttür. Çiçekler beyaz veya pembe renkli olup, yapraklardan daha önce meydana gelirler. Meyvelerin üzeri tüylü olup, sarimsi-turuncu renkte eriksidir. Zerdali olarak da bilinir. Türkiye’de...
  4. Kayısı Kent

    Kayısı Kent

    kayısı kent Firma:Kayısı Kent Firma Gerçek Adı:Kayısı Kent Yön. Kur. Başkanı / Sahibi:Suat Öz Genel Müdür:Ramazan Dalgıç Merkez Adresi:Akpınar Arslan Tepe Cad. No:2/F Malatya İletişim Bilgileri Tel 1:(422) 322 60 24 Tel 2:(212) 658 35 47 Faks:(212) 658 03 71 Büyük İstanbul Otogarı Bilgileri İşletme Yetkilisi:Sadık Rezey Peron No:135 Tel 1:(212) 658 35 47 Tel 2:(212) 658 35 49...
  5. Kayısı Maskesi

    Kayısı Maskesi

    kayısı maskesinin faydaları kayisi maskesi kayısı maskesi maskeleri kayısı maskesi, nedir, faydaları, etkileri, öneriler, ile ilgili bilgiler burada melekler Sevgili melekler, Cildimizin güzelliği için her yolu deneriz.Gerekirse tıbbi yardım da alırız ama doğal kürleri de eksik etmeyiz.Bunlardan biri de kayısı maskesi... Kullanılacak Malzemeler: 15-20 adet kayısı 2 yemek kaşığı bal...

Sayfayı Paylaş