gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.164
    Beğenilen Mesajlar:
    2.213
    Ödül Puanları:
    113

    Kayısılı Pasta (10 Kişilik)

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler Kek Malzemesi 14 yumurta
    1/2 kg toz şeker
    1/2 kg un
    Krema Malzemesi
    15 Yumurta
    500 gr kayısı püresi
    1/2 kg toz şeker
    1 kg şekersiz şanti


    Yemeğin Tarifi
    Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız kremayı dinlenmeye bırakın.
    Turtada kullanılacak 14 yumurtanın toz şeker ile mikserde iyice çırpın. Yumurta sarılarını ve unu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız hamuru büyükçe teflon tavaya döküp kabarana kadar pişirin. Daha sonra fırın kabına alıp kızarıncaya kadar fırında pişirin.
    Hazırladığınız keki ortadan ikiye bölüp krema sürün. Kekin tamamını krema ile kaplayın. Dilerseniz arasına çilek de dizebilirsiniz. Pastayı buzdolabında dinlendirip dilediğiniz şekilde keserek servis yapın.

     
Kayısılı Pasta (10 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. İki Renkli Pasta (6 kişilik)

    İki Renkli Pasta (6 kişilik)

    Malzemeler 1 paket kakaolu bisküvi 1 paket kepekli bisküvi 1 paket kakaolu puding 2,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı margarin 1 adet muz Yemeğin Tarifi Pudingi süt ile koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp margarini ilave edin. Karıştırarak margarini iyice yedirin. Uzun bir servis tabağına her bisküviye krema sürüp bir kepekli bir kakaolu bisküvi olmak üzere dizin. Kalan kremayı üzerine...
  2. Böğürtlenli Pasta (12 Kişilik)

    Böğürtlenli Pasta (12 Kişilik)

    Malzemeler 3 Yaprak Jelatin ½ Limon Suyu 600 gr Böğürtlen 100 gr Labne Peynir 5 Çorba Kaşığı Toz Şeker 1 Su Bardağı Süt 1 Çorba Kaşığı Böğürtlen Likörü 2 Çorba Kaşığı Böğürtlen Şurubu İkiye Bölünmüş Hazır Pandispanya Yemeğin Tarifi Jelatini sıcak suyun içine koyun. Kaşık yardımıyle karıştırıp eritin. Yarım limon suyunu jelatinle karıştırın. Böğürtlenlerin 250 gramını mikserde püre haline...
  3. Ekmekli şeftali tatlısı (10 kişilik)

    Ekmekli şeftali tatlısı (10 kişilik)

    MALZEMELER 2 Şeftali 1 Paket Etimek 1 Su Bardağı Şeftali Suyu 1 Su Bardağı Su 1 Su Bardağı Toz Şeker Muhallebi için: 4 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşiğı Un 2 Çorba Kaşığı Nişasta 2 Çorba Kaşığı Hindistancevizi 1/2 Su Bardağı Toz Şeker 1 Yumurta Sarısı 1 Paket Vanilya Sos için: 3 Şeftali 2 Yemek Kaşiğı Pudra Şekeri 1 Paket Vanilya 1 Çorba Kaşığı Likör (nane likörü hariç) HAZIRLANIŞI Şeftalilerin...
  4. İki Renkli Pasta (6 kişilik

    İki Renkli Pasta (6 kişilik

    Malzemeler 1 paket kakaolu bisküvi 1 paket kepekli bisküvi 1 paket kakaolu puding 2,5 su bardağı süt 1 yemek kaşığı margarin 1 adet muz Yemeğin Tarifi Pudingi süt ile koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp margarini ilave edin. Karıştırarak margarini iyice yedirin. Uzun bir servis tabağına her bisküviye krema sürüp bir kepekli bir kakaolu bisküvi olmak üzere dizin. Kalan kremayı üzerine...
  5. Kayısılı Pasta

    Kayısılı Pasta

    - (10 Kişilik) Kayısılı Kek - Kayısılı pasta tarifi Kayısılı kek nasıl hazırlanır bu yazımızda bulabilirsiniz. Gerekli Malzemeler : Kek Malzemesi 14 yumurta 1/2 kg toz şeker 1/2 kg un Krema Malzemesi 15 Yumurta 500 gr kayısı püresi 1/2 kg toz şeker 1 kg şekersiz şanti Hazırlanışı: Yumurta ve toz şekeri çırpın. Önceden çırpmış olduğunuz şantiye ilave edin. Bu karışıma kayısı püresini...

Sayfayı Paylaş