gebe
  1. fuhrer_albay

    fuhrer_albay Forum Okuru

    Kayisili Pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında fuhrer_albay tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci 5 su bardağı tavuk suyu
    1 adet tavuk budu
    1 baş soğan (irice)
    4-5 adet mantar
    1 çorba kaşığı kuş üzümü
    1 çorba kaşığı kuru üzüm
    1 çorba kaşığı badem
    1 çay bardağı doğranmış kayısı
    1 çorba kaşığı portakal kabuğu (doğranmış haşlanmış)
    1,5 kahve fincanı sıvı yağ
    1,5 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı toz şeker
    1 çay kaşığı tarçın
    1 çay kaşığı karabiber
    Süslemek için misket domates ve dereotu
    1 adet yufka

    HAZIRLANIŞI
    Önce ince doğranmış kuru soğan sıvı yağda pambeleştirilir, sırasıyla yine ince doğranmış tavuk budu (derisi hariç) kayısı, üzümler, baharatlar ve pirinç ilave edilip 2-3 dakika kavrulur. Tavuk suyu ilave edilip (sıcak) çok hafif ateşte suyu çekene kadar pişirilir. Üzerine bir peçete örtülür 15-20 dakika demlendirilir. Sonra bir kek kabına veya çukur bir kaseye boşaltılıp hafif bastırılarak şekil alması sağlanır. İçine pişirilmiş yufka serilen bir servis tabağına ters çevrilir, üzeridere otu ve misket domateslerle süslenir. (Alta serilen yufkanın kenarları volanlı bir şekil verilerek kumaş havası verilir.) (Buharlaştırılmış tavuk suyuyla hafif ıslatılır.)


     
Kayisili Pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Perde Pİlavi

    Perde Pİlavi

    PERDE PİLAVI (KOLAY) Malzemeler : (4 kişi için) 1 kase pirinç 1,5 kase Tavuksuyu yada Tavuk Bulyon 1 kase didiklenmiş Tavuk Eti 1 tane Yufka 2 yemek kaşığı Tereyağ 1 fincan Dolmalık Üzüm Tuz, Karabiber Hazırlanışı : Bir kase pirinci bol tuzlu sıcak suda ıslatarak en az bir saat bekletin. Tencereye iki kaşık tereyağını koyarak eritin. 1.5 kase tavuk suyunu ya...
  2. Divriği Pilavı

    Divriği Pilavı

    Malzemeler Yarım kilo kuşbaşı et, 4 su bardağı pirinç, 4 su bardağı su, 3 adet kuru soğan (ince doğranmış), 1 su bardağı nohut (haşlanmış), yarım su bardağı kuru üzüm, tuz, karabiber, yenibahar, 100 gram tereyağı, arzuya göre kavrulmuş çam fıstığı veya badem katılabilir. Yapılışı Pirinç önceden tuzlu sıcak suda bekletilir. Etler haşlanır. Tencerede yağ eritilir, soğanlar ilave...
  3. Kafesli Pilav

    Kafesli Pilav

    bademli pilav 6 kişilik 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı zeytinyağı Dörder adet kuru kayısı ve kuru incir 1 yemek kaşığı çorbalık fıstık 1 çay kaşığı tarçın 1,5 su bardağı sıcak su 3 yaprak milföy hamuru Tuz, karabiber Hazırlanması: Tereyağı ve zeytinyağını bir tencereye alın ve yıkayıp süzdüğünüz pirinci üzerine ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika...
  4. Bademli Pilav

    Bademli Pilav

    bademli pilav En sevdiğim pilavlardan biri bademli pilav...zevke göre badem yerine cevizde gayet lezzetli olacaktır... MALZEMELER 2 su bardağı baldo pirinç 3 su bardağı sıcak su (pirincin cinsine göre su miktarı değişebilir) 1 çay bardağı kabuksuz badem bir tutam maydanoz tereyağı,zeytinyağı,tuz bir tatlı kaşığı toz şeker Bademli pilavın yapılışı Önce pirinçleri nişastası gidene...
  5. Tavuklu Pilav

    Tavuklu Pilav

    ben pilavın icinde artı olarak nohut ve şehriye olunca cok seviyorum ve sizlere de öneriyorum :) ayrıca acı biber yada damak tadına göre pul biber kara biber :) ve birde ayraan of şahane gece gece olsada yesek :) Malzemeler : 2 bardak pirinç 3 bardak tavuk suyu 2 çorba kaşığı margarin 1/2 tavuk Tuz Hazırlanışı : Bir tencereye 3 bardak su ile tavuğu haşlayın....

Sayfayı Paylaş