gebe
  1. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Kaypancak Tarifi Ve Yapılışı

    Konu, 'En Güzel Tarifler' kısmında kaprisli tarafından paylaşıldı.

    kaypancak Yemek yapmak bazen çok eğlenceli olmakla birlikte bazen büyük bi derttir; Şöyle ki insanlar herşeyde olduğu gibi bazen yedikleri yemeklerde de değişiklik isteyebiliyorlar. Onun için de rutin yemekleri yapmak insana çok sıkıcı gelebiliyor. Siz de bu fikirler içindeyseniz eğer ve değişik tariflere açıksanız sizin için farklı ve lezzetli bir tarif buldum bakalım beğenecek misiniz?

    [​IMG]


    Malzemeler :
    Kaypancak Tarifi Ve Yapılışı 1 Kase Kesme Hamur
    150 Gr Kıyma
    1 Çorba K Domates Salçası
    1 Kase Sarmısaklı Yoğurt
    Sıvıyağ
    Tuz


    Üzeri İçin:
    Maydanoz


    Hazırlanışı
    Su, yumurta ve 1 çorba kaşığı tuz karışımına un ilave edilerek sıkı bir hamur elde edilir. Yufkadan biraz kalın olacak şekilde açılır. 2 cm.lik şeritler kesilir. Şeritlerin araları unlanarak 2 cm.lik kareler elde edilir. Temiz bir bez üzerinde 1-2 saat dinlendirilir. Hamurların birbirlerine yapışmamasına dikkat edilmelidir. Tencereye su ve biraz tuz katılarak kaynatılır. Kaypancaklar kaynayan suya atılarak haşlanır. Pişince içerisine kıymalı harç dökülür. Sıcak servis edilir.

    Harcın hazırlanışı:

    Kıyma ocakta kavrulur. İçerisine yağı, tuzu ve salçası katılarak 1-2 dk. pişirilir.

    Not:
    Suyu arzuya göre ayarlanır. Arzu edilirse mantıda olduğu gibi kaypancaklar süzülüp, üzerine yoğurt sarımsak ve kıyma sos dökülebilir.

    Afiyet olsun meleklerim :)

     
    Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 2 Mayıs 2011
Kaypancak Tarifi Ve Yapılışı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tabule Tarifi, Malzemeleri & Yapılışı

    Tabule Tarifi, Malzemeleri & Yapılışı

    kumpir tarifi tabule tarifi tabule tabuli nasıl yapılır Değişik bir salata Kısıra benziyor Malzemeler: * 225 g ince bulgur * 50 g maydanoz, doğranmış * 8 taze soğan, doğranmış * 4 yemek kaşığı limon suyu * 2 büyük domates * 40 g taze nane yaprağı * 2-3 salatalık, soyulup küçük küçük doğranmış * 4 yemek kaşığı zeytinyağı * tuz ve karabiber Hazırlanması: 1. Bulguru bir kaba alıp üzerini...
  2. Yoğurtlu Etimek Salatası Tarifi, Malzemeleri Ve Yapılışı

    Yoğurtlu Etimek Salatası Tarifi, Malzemeleri Ve Yapılışı

    etimekli salata etimek salatası tarifi etimek salatası etimekli salata tarifleri tarifleri Hem görünümü hem de lezzeti ile güzel bir tat.Yaptığınızda herkes tarifini soracak.Verip vermemek size kalmış :D Malzemeler, * 1 Paket etimek * 1,5 Su bardağı su * 1 Su bardağı süzme yoğurt * 2 diş sarımsak * 1 tatlı kaşığı pul biber * 1 Tatlı kaşığı kuru nane * 1 Çay kaşığı karabiber * Dereotu *...
  3. parofiterol tarifi ve yapılışı burada

    parofiterol tarifi ve yapılışı burada

    parofiterol nasıl yapılır parofiterol nasıl yapılır kim bana parofiterol nasıl yapılır diye tarifini yazarsa çok dua ederim :)
  4. Keçiboynuzlu Ve Kayısılı Kurabiye Tarifi Resimli yapılışı

    Keçiboynuzlu Ve Kayısılı Kurabiye Tarifi Resimli yapılışı

    Merhaba arkadaşlar sizden Keçiboynuzlu Ve Kayısılı Kurabiye Tarifini biliyorsanız bana da yazmanızı rica ediyorum lütfen Keçiboynuzlu Ve Kayısılı Kurabiye yapılışını yazın!
  5. Sürk Tarifi Yapılışı ve Malzemeleri

    Sürk Tarifi Yapılışı ve Malzemeleri

    sürk yapılışı, sürk nasıl yapılır, sürk tarifi, sürk çökelek peynir yapılışı Antakya yöresine ait olan ve özellikle kahvaltı sofraların da harika bir lezzet olarak yerini alan sürk tarifini sizler için bu yazımız da paylaşıyoruz. Genellikle kahvaltılık ürünler satan şörtükerlerde, pazarlarda satılan sürk çökelek peyniri sizde kendiniz eviniz de yapabilirsiniz. Kışlık hazırlıklar içine...

Sayfayı Paylaş