Kaypancak Tarifi Ve Yapılışı
kaypancak
Yemek yapmak bazen çok eğlenceli olmakla birlikte bazen büyük bi derttir; Şöyle ki insanlar herşeyde olduğu gibi bazen yedikleri yemeklerde de değişiklik isteyebiliyorlar. Onun için de rutin yemekleri yapmak insana çok sıkıcı gelebiliyor. Siz de bu fikirler içindeyseniz eğer ve değişik tariflere açıksanız sizin için farklı ve lezzetli bir tarif buldum bakalım beğenecek misiniz?
Malzemeler :
Kaypancak Tarifi Ve Yapılışı 1 Kase Kesme Hamur
150 Gr Kıyma
1 Çorba K Domates Salçası
1 Kase Sarmısaklı Yoğurt
Sıvıyağ
Tuz
Üzeri İçin:
Maydanoz
Hazırlanışı
Su, yumurta ve 1 çorba kaşığı tuz karışımına un ilave edilerek sıkı bir hamur elde edilir. Yufkadan biraz kalın olacak şekilde açılır. 2 cm.lik şeritler kesilir. Şeritlerin araları unlanarak 2 cm.lik kareler elde edilir. Temiz bir bez üzerinde 1-2 saat dinlendirilir. Hamurların birbirlerine yapışmamasına dikkat edilmelidir. Tencereye su ve biraz tuz katılarak kaynatılır. Kaypancaklar kaynayan suya atılarak haşlanır. Pişince içerisine kıymalı harç dökülür. Sıcak servis edilir.
Harcın hazırlanışı:
Kıyma ocakta kavrulur. İçerisine yağı, tuzu ve salçası katılarak 1-2 dk. pişirilir.
Not:
Suyu arzuya göre ayarlanır. Arzu edilirse mantıda olduğu gibi kaypancaklar süzülüp, üzerine yoğurt sarımsak ve kıyma sos dökülebilir.
Afiyet olsun meleklerim
Yemek yapmak bazen çok eğlenceli olmakla birlikte bazen büyük bi derttir; Şöyle ki insanlar herşeyde olduğu gibi bazen yedikleri yemeklerde de değişiklik isteyebiliyorlar. Onun için de rutin yemekleri yapmak insana çok sıkıcı gelebiliyor. Siz de bu fikirler içindeyseniz eğer ve değişik tariflere açıksanız sizin için farklı ve lezzetli bir tarif buldum bakalım beğenecek misiniz?
Malzemeler :
Kaypancak Tarifi Ve Yapılışı 1 Kase Kesme Hamur
150 Gr Kıyma
1 Çorba K Domates Salçası
1 Kase Sarmısaklı Yoğurt
Sıvıyağ
Tuz
Üzeri İçin:
Maydanoz
Hazırlanışı
Su, yumurta ve 1 çorba kaşığı tuz karışımına un ilave edilerek sıkı bir hamur elde edilir. Yufkadan biraz kalın olacak şekilde açılır. 2 cm.lik şeritler kesilir. Şeritlerin araları unlanarak 2 cm.lik kareler elde edilir. Temiz bir bez üzerinde 1-2 saat dinlendirilir. Hamurların birbirlerine yapışmamasına dikkat edilmelidir. Tencereye su ve biraz tuz katılarak kaynatılır. Kaypancaklar kaynayan suya atılarak haşlanır. Pişince içerisine kıymalı harç dökülür. Sıcak servis edilir.
Harcın hazırlanışı:
Kıyma ocakta kavrulur. İçerisine yağı, tuzu ve salçası katılarak 1-2 dk. pişirilir.
Not:
Suyu arzuya göre ayarlanır. Arzu edilirse mantıda olduğu gibi kaypancaklar süzülüp, üzerine yoğurt sarımsak ve kıyma sos dökülebilir.
Afiyet olsun meleklerim
Moderatör tarafında düzenlendi: