Kayseri Yağlaması(ŞEBİT MANTISI)

Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.461
    Beğenilen Mesajlar:
    54
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    kayseri yağlaması nasıl yapılır şebit tarifi kayseri yaglamasi tarifi sebit yaglamasi şebit nasıl yapılır
    Yağlama (Kayseri)

    4 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 su bardağı ılık su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 paket tereyağı
    İçi İçin;
    2 adet kuru soğan
    250 gr. kıyma
    3 çorba kaşığı sıvıyağ
    15-20 dal maydanoz
    karabiber
    tuz
    Üzeri İçin;
    1 kase yoğurt
    2-3 diş sarımsak
    tuz

    Yumurta un, su ve tuzdan oluşan yumuşak kıvama yakın bir hamur yapılır. Hamur dinlenirken iç hazırlanır. Çok ince doğranmış soğanlar, sıvıyağda kavrulur. Kıyma eklenir, suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Tuz, karabiber katılır, kıyılmış maydanoz eklenir, ateşten alınır.
    Dinlenen hamurdan limon kadar parçalar alınır, oklavayla teflon tava çapında (25-30 cm.) açılır. Teflon tavada 2 yüzü yağsız pişirilir. Daha sonra 2 yüzü tereyağıyla yağlanır, servis tabağına 1 adet pişmiş yağlama, üzerine kıymalı iç olmak üzere kat kat, 4 kat konur. Bu şekildeyken keskin bir bıçakla artı şeklinde dörde kesilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt konarak servise sunulur.
     
Kayseri Yağlaması(ŞEBİT MANTISI) konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Kayseri yağlaması

    kayseri yaglamasi kayseri yağlaması yağlaması video yemekleri yağlama Hamur İçin : maya un tuz ılık su Sos İçin: 500gr kıyma 4 baş soğan 5adet sivri biber 4adet domates kara biber kırmızı biber tuz salça Yapılışı: Kıyma bir tencerede suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Yağ ,soğan,biber,domates,baharatlar sırasıyla konulur.Salça katılır ve 20 dakika kendi suyu ile kısık ateşte...
  2. Kayserİ

    sarımsaklı barajına nasıl gidilir sarımsaklı barajı nasıl gidilir kayseri havaalanına havaalanına giderim havaalanı KAYSERİ GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 16.917 km² Nüfus: 943.484 (1990) İl Trafik No: 38 Kayseri tarih boyunca Anadolu'nun önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Ticaretin yanı sıra, görkemli Erciyes Dağı ve gelişen kış turizmi potansiyeli ve lezzetli yemekleriyle...
  3. Kayseri Mantısı(resimli)

    kayseri mantısı hamuru kayseri yemekleri resimli mantısı sosu nasıl yapılır video servise hazır afiyet olsun mantı hamuru için malzeme: 2 su bardağı un 1 yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay bardağı kadarda su 1 yemek kaşığı sıvı yağ(yapışmasını önler) not:hamuru biraz sert olacak yoksa hamur yapışır. içi için malzeme: 100 gr kadar kıyma 1 büyük soğan toz biber,karabiber not:soğanın suyu...
  4. kayseriden mis gibi kayseri mantısı siparişi alınır.

    kayseriden ne alınır kayseri mantısı sipariş mantının tarihçesi kayseri mantısının tarihçesi mantı siparişi [/URL [URL=http://img651.imageshack.us/i/1102102207.jpg/] Özenle hazırlanan, yağsız kıyma,çekilmiş ve suyu sıkılmış kuru soğan,çok ince kıyılmış maydonoz,baharatlar,isteğe göre reyhan katılmış harçla hazırlanır, Tam bir emek nefis bir ziyafettir kayseri mantısı. Fırında 3 dakika...
  5. kayseriden kayseri mantısı

    kayseriden mis gibi kayseri mantısı siparişi alınır. kayseriden ne alınır kayseri mantısı sipariş mantının tarihçesi kayseri mantısının tarihçesi mantı siparişi [/URL [URL="http://img651.imageshack.us/i/1102102207.jpg/"] Özenle hazırlanan, yağsız kıyma,çekilmiş ve suyu sıkılmış kuru soğan,çok ince kıyılmış maydonoz,baharatlar,isteğe göre reyhan katılmış harçla hazırlanır, Tam bir...

Sayfayı Paylaş