gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.166
    Beğenilen Mesajlar:
    2.216
    Ödül Puanları:
    113

    Kayseri yağlaması

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    kayseri yaglamasi kayseri yağlaması yağlaması video yemekleri yağlama Hamur İçin :
    maya
    un
    tuz
    ılık su
    Sos İçin:
    500gr kıyma
    4 baş soğan
    5adet sivri biber
    4adet domates
    kara biber
    kırmızı biber
    tuz
    salça
    Yapılışı:
    Kıyma bir tencerede suyu çekilinceye kadar kısık ateşte pişirilir.Yağ ,soğan,biber,domates,baharatlar sırasıyla konulur.Salça katılır ve 20 dakika kendi suyu ile kısık ateşte pişirilir.

    Un ,maya,tuz ve ılık su ile hamur yoğrulur.30 dakkika dinlendirilir.

    Hamurdan küçük parçalar ayırılır ve merdane yardımıyla tava boyutunda ince açılır.Yağsız tavada altı üstü kızartılır.

    Servis Önerileri:
    Bir kat pişen hamur üstüne kıyma harcı sürülür.Üstüne tekrar hamur koyulur.Bu işlem bütün hamur ve harç bitinceye kadar üst üste devam edilir.Dörde bölünür sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır


     
Kayseri yağlaması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kayseri köftesi

    kayseri köftesi

    Malzemesi:Ekmek (2 dilim bayat), yarım çay bardağı süt, 1 orta boy soğan, 1 demet maydanoz, 500 gram kıyma, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı kimyon, yarım tatlı kaşığı yenibahar, 5 orta boy patates (500 gr) 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 orta boy domates, 1 su bardağı su (sıcak). Yapılışı: Sebzeleri yıka. Ekmeğin kenarlarını çıkart, içini...
  2. Kayserİ

    Kayserİ

    sarımsaklı barajına nasıl gidilir sarımsaklı barajı nasıl gidilir kayseri havaalanına havaalanına giderim havaalanı KAYSERİ GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 16.917 km² Nüfus: 943.484 (1990) İl Trafik No: 38 Kayseri tarih boyunca Anadolu'nun önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Ticaretin yanı sıra, görkemli Erciyes Dağı ve gelişen kış turizmi potansiyeli ve lezzetli yemekleriyle...
  3. kayseri mutfağı

    kayseri mutfağı

    kayseri mutfağı kayseri mutfağı yemek tarifleri fırın ağzı yemeği fırın ağzı nasıl yapılır Kağıtta pastırma Malzemeler: 100 gr ince dilimlenmiş pastırma 2 adet domates 3 adet sivri biber 1 yemek kaşığı tereyağı 4 sap maydanoz 6 dilim limon 6 alüminyum folyo (15x15 cm) Hazırlanışı: 15x15 cm ebadında kesilmiş 6 alüminyum folyonun içi tereyağı ile yağlanır. Folyoların içine ikişer...
  4. Kayseri Avanos

    Kayseri Avanos

    acılmış kral mezarları kayseri avanos kayseri avanos kaç km arası kaç km arası Kızılırmak nehrinin her iki yakasında kurulmuş olan Avanos bölgenin turizm merkezlerinden biridir. İlçeye Kızılırmak hayat veriyor. Burası seramik atölyelerinin bulunduğu, toprağın şekillendirilip pişirilerek kaba kacağa dönüştüğü yerdir. Bu el yapımı parçaların hiç bir yerde bu kadar güzelini bu kadar ucuza...
  5. Kayseri Yağlaması(ŞEBİT MANTISI)

    Kayseri Yağlaması(ŞEBİT MANTISI)

    kayseri yağlaması nasıl yapılır şebit tarifi kayseri yaglamasi tarifi sebit yaglamasi şebit nasıl yapılır Yağlama (Kayseri) 4 su bardağı un 1 adet yumurta 1 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket tereyağı İçi İçin; 2 adet kuru soğan 250 gr. kıyma 3 çorba kaşığı sıvıyağ 15-20 dal maydanoz karabiber tuz Üzeri İçin; 1 kase yoğurt 2-3 diş sarımsak tuz Yumurta un, su ve tuzdan oluşan...

Sayfayı Paylaş